Hogy mondjam meg nekik?

Figyelt kérdés
Elég sűrűn vitatkozunk itthon a szüleimmel,lassan 18 leszek, és nem bírom túl jól a folytonos vitákat és azt sem hogy alig mozdulhatok ki, nyilván féltenek, oké...de hogy még pl főzni sem szabad magamnak stb..ezért abban gondolkodtam hogy 18.szülinapom után a nagymamámhoz szeretnék költözni, ez nem jár iskolaváltással meg semmi egyéb, és anyáéknak is meg szeretném mondani hogy szeretnék kicsit önállósodni,és hogy egy hétig próbából ott laknék,és meglátnánk hogy hogyan megy a tanulás ott stb és a többi majd később eldőlne, nektek mi erről a véleményetek? ti hogy mondanátok el nekik , hogy ne nagyon essen nekik zokon?

2018. jan. 27. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Ne essen nekik rosszul. vagy:

Ne vegyék zokon.

1 hét? Semmire sem elég. Nagyinál sem fogsz önállósodni. Akkor leszel önálló ha egyedül élsz és eltartod magad.

Még gyerek vagy, látszik a gondolkodásodon meg ahogy kifejezed magad, ne várd, hogy felnőttként kezeljenek.

2018. jan. 27. 11:59
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
A nagyi mindent ugyanúgy alád fog kb. pakolni, ez nem önállóspodás, csak menekülés a problémák elől.
2018. jan. 27. 12:04
 3/7 anonim válasza:
100%

Hàt , a sok vita és túlfèltès miatt nem erőssègetek a bizalom. Próbàlj olyankor beszèlni velük mikor mind ràèrtek , és senki sem idegeskedik valami miatt.

Èn valahogy így mondanàm el:

Anya , apa , lassan betöltöm a 18-at és úgy érzem nem vagyok elèg önàlló a koromhoz. Szeretnèk tapasztalatokat gyűjteni , főzni és itt-ott kicsit kimozdulni. (Természetesen èpeszű kereteken belül) Ha itthon ez nem megy , szeretnèk àtköltözni egy ideig a nagyihoz.

Szerintem a költözèst mèg hanyagold , ha csak 19-20 èvesen hagyod el a hàzat , semmi bajod nem lesz. Próbàljatok inkàbb otthon vàltoztatni és a költözès legyen az utolsó megoldàsok közt.

2018. jan. 27. 12:08
 4/7 anonim válasza:
100%
Attól , hogy nagyiddal èlsz , mèg lehetsz önàlló. 18 èvesen szerintem ne terheld magad külön lakàssal , bőven elèg ha besegítesz a nagyidnàl főzéssel ,mosàssal és egyèb hàzimunkàval pl.
2018. jan. 27. 12:11
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
A nagyid akarja hogy odamenj? Ha nem sok a nyugdíja, akkor problémás plusz egy főt etetni egy hétig.
2018. jan. 27. 12:23
 6/7 anonim ***** válasza:
A nagyiddal beszeltel errol? O tamogat? Es mi van ha emiatt csaladi balhe lesz? En basszus itt vagyok 22 evesen es barmit megadnek hogy ne kelljen foznom.. de lehet csak en :D
2018. jan. 27. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem az érettségit várd meg, utána válts.
2018. jan. 27. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!