Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti nagyot csalódnátok...

Szülők, ti nagyot csalódnátok a lányotokban, ha ezt elmondaná nektek? Hogy mondjam el nekik? 14/L

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és 3 hónapja elkezdtem cigarettázni. Csak azért kezdtem el ezt, mert az iskolában szinte az összes korombeli ezt csinálja, és..... felnőttesnek éreztem magam miatta, a félretett pénzemből vetettem a nagykorú haverommal, meg néha a haverjaim adtak ingyen is, persze azóta rájöttem, hogy nagy hü.lyeség és nem éri meg a jövőbeli egészségemet kockára tenni a menőség miatt. 1 hónapja abbahagytam, azóta 1-szer sem gyújtottam rá és nem is áll szándékomban a későbbiekben sem. De azóta is ott motoszkál a fejemben, hogy hazudtam a szüleimnek. Azóta alig merek egyáltalán a szemükbe nézni; egyből elkap a bűntudat. Hogy mondjam ezt el nekik? Szülők, ti ezt nagyon nagy kudarcként élnétek meg?
2015. dec. 22. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
8%

hát én fordítva szoktam gondolkodni

abból, hogy bűntudat mardossa én pont arra gondolnék, hogy nem tette le, ahogy mondja, ill gyengének érzi magát következőleg nem-et mondani. szóval ha valóban nem cigizne nem is lenne bűntudata.

2015. dec. 22. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Cuki vagy. Ha el akarod mondani, pontosan így mondd el, ahogyan nekünk leírtad.

Azt nem tudom, hogy szüleid hogy reagálnak majd rá. Én örülnék, hogy ilyen érett a lányom, hogy felismerte, hogy nincs szüksége a cigarettára, és letette azt. Örülnék, hogy megtisztel a bizalmával.

Sok sikert.

2015. dec. 22. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Egyetértek második válaszolóval.:-)
2015. dec. 22. 21:30
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
Annak mondjuk nem örülnék, hogy ennyire ostoba.
2015. dec. 22. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha dohányos lennél, akkor csalódnék benned, de így, hogy elkezdted, de aztán abbahagytad, büszke lennék rád. Sokkal nehezebb lehet leszokni róla, mint el se kezdeni, ezt nemdohányosként is belátom.
2015. dec. 22. 23:09
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Ha már letetted akkor felesleges elmondani.
2015. dec. 22. 23:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne legyen bűntudatod. Tekintsd ezt a félresiklást egy olyan tapasztalatszerzésnek, amiből kiderült, hogy a külső elvárások (mások előtti menőzés) és a helyes belső értékrendek közül adott helyzetben az utóbbit választottad. Persze kellett egy kis idő, hogy magadtól rájöjj, mi a helyes, de megtörtént. Nagyon dicséretes dolog, ha az ember rájön, mikor hibázik, és helyreteszi a dolgokat. Szóval ha én az anyukád lennék, és elmesélnéd, akkor egyrészt értékelném az őszinteségedet, másrészt örülnék, hogy magadtól is meg tudtad hozni a helyes döntést. És ez jó.
2015. dec. 23. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Én se haragudnék így hogy már letetted.

Én soha ki se próbáltam de annyit "felajánlottam" én is a gyereknek, hogy ki lehet próbálni csak ne szokjon rá.

2016. márc. 4. 06:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne mondd el. Az a legjobb megoldás.
2016. márc. 4. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!