Szülők, ti nagyot csalódnátok a lányotokban, ha ezt elmondaná nektek? Hogy mondjam el nekik? 14/L
Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és 3 hónapja elkezdtem cigarettázni. Csak azért kezdtem el ezt, mert az iskolában szinte az összes korombeli ezt csinálja, és..... felnőttesnek éreztem magam miatta, a félretett pénzemből vetettem a nagykorú haverommal, meg néha a haverjaim adtak ingyen is, persze azóta rájöttem, hogy nagy hü.lyeség és nem éri meg a jövőbeli egészségemet kockára tenni a menőség miatt. 1 hónapja abbahagytam, azóta 1-szer sem gyújtottam rá és nem is áll szándékomban a későbbiekben sem. De azóta is ott motoszkál a fejemben, hogy hazudtam a szüleimnek. Azóta alig merek egyáltalán a szemükbe nézni; egyből elkap a bűntudat. Hogy mondjam ezt el nekik? Szülők, ti ezt nagyon nagy kudarcként élnétek meg?2015. dec. 22. 21:13
1/9 anonim válasza:
hát én fordítva szoktam gondolkodni
abból, hogy bűntudat mardossa én pont arra gondolnék, hogy nem tette le, ahogy mondja, ill gyengének érzi magát következőleg nem-et mondani. szóval ha valóban nem cigizne nem is lenne bűntudata.
2/9 anonim válasza:
Cuki vagy. Ha el akarod mondani, pontosan így mondd el, ahogyan nekünk leírtad.
Azt nem tudom, hogy szüleid hogy reagálnak majd rá. Én örülnék, hogy ilyen érett a lányom, hogy felismerte, hogy nincs szüksége a cigarettára, és letette azt. Örülnék, hogy megtisztel a bizalmával.
Sok sikert.
3/9 anonim válasza:
Egyetértek második válaszolóval.:-)
4/9 anonim válasza:
Annak mondjuk nem örülnék, hogy ennyire ostoba.
5/9 anonim válasza:
Ha dohányos lennél, akkor csalódnék benned, de így, hogy elkezdted, de aztán abbahagytad, büszke lennék rád. Sokkal nehezebb lehet leszokni róla, mint el se kezdeni, ezt nemdohányosként is belátom.
6/9 anonim válasza:
Ha már letetted akkor felesleges elmondani.
7/9 anonim válasza:
Ne legyen bűntudatod. Tekintsd ezt a félresiklást egy olyan tapasztalatszerzésnek, amiből kiderült, hogy a külső elvárások (mások előtti menőzés) és a helyes belső értékrendek közül adott helyzetben az utóbbit választottad. Persze kellett egy kis idő, hogy magadtól rájöjj, mi a helyes, de megtörtént. Nagyon dicséretes dolog, ha az ember rájön, mikor hibázik, és helyreteszi a dolgokat. Szóval ha én az anyukád lennék, és elmesélnéd, akkor egyrészt értékelném az őszinteségedet, másrészt örülnék, hogy magadtól is meg tudtad hozni a helyes döntést. És ez jó.
8/9 anonim válasza:
Én se haragudnék így hogy már letetted.
Én soha ki se próbáltam de annyit "felajánlottam" én is a gyereknek, hogy ki lehet próbálni csak ne szokjon rá.
9/9 anonim válasza:
Ne mondd el. Az a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!