Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beiratnád gyermekedet magánisk...

Beiratnád gyermekedet magániskolába, ha meg lenne hozzá az elegendő jövedelmed vagy "normális" iskolába járatnád? Érvek mellette és ellene?

Figyelt kérdés
Ezek a magániskolák évente 5 millió forint környékén vannak. Ha neked mondjuk havonta lenne 5-6 millió a jövedelmed, beiratnád gyermekedet magániskolába vagy rendes iskolába küldenéd? Mik az érveitek? Jó dolog a magániskola?
2018. jan. 25. 21:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a Waldorf-ot nem javasolnám 4 évet jártam oda végül 2 évet kellet pótoljak normál iskolában mert semmit nem tanultunk.

Az euritmiával meg azóta se értem h mi értelme volt.

Osztálytársaknak pedig a máshonnan kirugdosott embereket vették fel. 40 E / fő.

Hát igen az 8 tanárom nem poénból ment el új állást keresni.

Egyébként te tudod.

2018. jan. 26. 20:21
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

Én nem a magániskolák mellett vagyok (bár vannak nagyon jók köztük). Pedagógiai szempontból ez a “csak mert drága”-effektus elég káros. Ott van mondjuk a Waldorf-alapú rendszer, ami véleményem szerint konkrétan káros. Hatalmas lemaradással jönnek ki onnan a diákok és esélyük sincs integrálódni a felsőoktatásba. Töményen a sznobizmusról szól.

Szerintem a legjobb megoldás (ami nem is drága), a Gyermekek háza. Az pedagógiailag is szimpatikus.

A pénz részével pedig úgy vagyok, hogy tanárként addig nem vállalok majd gyereket, ameddig nem tudom, hogy az a 2-300 ezer félévenként nem vág majd földhöz. Ezt jelenti számomra a felelősség. Ma már csodás alternatív iskolák és ovik vannak, de sajnos azokat még mindig meg kell fizetni.

2018. jan. 26. 22:56
 23/28 anonim ***** válasza:
Nekem gimivel kapcsolatban van közeli tapasztalat. Mindenkit àtrugdosnak mindenből a tandij miatt, ha sok a hianyzàs 4.ben es mar evet kene ismetelni akkor atvarialjak a szabalyokat ha sok diajot erint, h ajkor eddig meg addig kell visszamenőleg! igazolni. Kb fogyatekos kent is vegig lehet jarni 3as eredmennyel. Sok targyat (nyilvan nem töei irodalom stb), pl masodik idegen nyelv stb, tetszes szerint le fel vesznek (ha alig kap kettest, nehez tanulni, leadja, mint egyetemen annyi kulonbseggel h ott csak C targyat lehet leadni) kb azt tanuljak a vilagbol h a vilag igazodik hozzajuk. Aztan mindenki 4-5re erettsegizeik kozepszinten az iskolai tanaroknal, emelt szinten alig erik el a kettest vagy buknak(mert ott ugye nem megy a fenekalatolas) ha nagy nehezen sikerül benyomni egy fizetős egyetemre (vesznek nyelvvizsgat, vagy himihumi szakra) akkor sorra buknak ki, vagy ha azt nem is, mert nyilvan ott is gazsulàl az egyetem a tandij miatt, 100 evig jarjak a 3 evet, mert ott nem 25% a kettes, hanem 60%. Utana dolgozni 2 honapig tudnak egy helye, mert nem tanulnak meg teljesiteni (normalis munkahelyen is kell) sem szabalyt kovetni ( az is kell mert pl a konyvelonek leadni idoben az anyagot az nem opcionalis akkor sem ha enyem a leg.aszabb munkahely) meg azt hiszik ahogy az ilyen suliban h munkaidoben lehet a telefont 8 orabol 7ben nyomkoraszni es vki majd a semmiert fizet 300.000 nettot egy honapban.... tragikus....
2018. jún. 30. 09:49
 24/28 anonim ***** válasza:
Annyira nem a vilagon elnek, h parat benyomtak szulok 18 evesen 1 honap nyari himihumi munkara ismerosokhoz stb es nem tudtak 18 evesen mi a kulonbseg a netto es brutto ber kozott...:)
2018. jún. 30. 09:52
 25/28 anonim ***** válasza:
Ez a magyar alapitvanyi iskola azt hozzatennem. Az amerikai stb az tenyleg jo hiaba fel ev per 1 milla.
2018. jún. 30. 09:53
 26/28 anonim ***** válasza:
Én államiba járatnám. Jó környékre költöznék, de mindenképpen Budapestre, ha esetleg nem ott laksz, ott mindenhol megfelelő az oktatás, meg a suli színvonala is. De biztos, ami biztos alapon, Pesten belül is jó környékre.
2018. jún. 30. 13:41
 27/28 anonim ***** válasza:
ha jó a magániskola, és megengedhetem magamnak, akkor miért ne. Főleg nem jó kisebbségiekkel járni, akik verik a tanárt a többieket meg terrorizálják. Nekem megéri a pénzt a gyerekem biztonsága.
2018. júl. 1. 18:40
 28/28 anonim válasza:
Csak is magániskolába iratnám a gyermekeimet. Az állami iskolákat eléggé leírom... Kötelező, a rengeteg szabály, undorító légkör. Én pont ezt a rendszert látom értelmetlenek, hogy kínozzák a gyermekeket a felesleges anyagokkal és a diákok minőségi színvonalával. A bent ülünk fél napot a suliban, a heti 5 óra tesi az semmi. Beléjük nevelik az aggódást. A tanár a diákon vezeti le a feszültségeit, végig hallgatni az élettörténeteket, hogy milyen egy szar generáció a mostani fiatalság, a pesszimista nézetmódokat; az osztályban mindenki szólogat be egymásnak, hisz ez a divat. Amit valójában az internetről vesznek, példa: videósok (egymásmak beszolagatas), filmek, sztárok. Manapság ez a menő, a birka módú társadalom. Az osztályközösséget az utálat hozza össze. Aki meg annyira hangoztatja, hogy nem műveltek a magániskolások. Mondják már meg az államisok attól intelligensek, hogy bemagolják az 500 évvel ezelőtt történteket. Közben meg azt hangoztatják, hogy ne a múltban éljünk, akkor mi a szarnak kell tudni az ezer éves hazugságokat. Vagy attól felsőbbrendűek, hogy egymást fúrják, hisz minek az ellenség, ha ott van a baráti kör. Szűklátáskörű egyedek. Az érettségiben amit számon kérnek, nem hiszem, hogy akkora nagy dolog. Több, mint a fele haszontalan. Ideje lenne körbe nézni az érettségizettek között. Amit látok, hogy nem a jegyen, iskolán múlik, hanem az egyéntől. Ha nincsenek meg a képességei az élethez, végezhet akárhol, rakhat le akármilyen érettségit, de a tulajdonságokon fog múlni, úgyis. Ami az önállóság, talpraesettség, határozottság... stb.
2018. júl. 24. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!