Beiratnád gyermekedet magániskolába, ha meg lenne hozzá az elegendő jövedelmed vagy "normális" iskolába járatnád? Érvek mellette és ellene?
Én a Waldorf-ot nem javasolnám 4 évet jártam oda végül 2 évet kellet pótoljak normál iskolában mert semmit nem tanultunk.
Az euritmiával meg azóta se értem h mi értelme volt.
Osztálytársaknak pedig a máshonnan kirugdosott embereket vették fel. 40 E / fő.
Hát igen az 8 tanárom nem poénból ment el új állást keresni.
Egyébként te tudod.
Én nem a magániskolák mellett vagyok (bár vannak nagyon jók köztük). Pedagógiai szempontból ez a “csak mert drága”-effektus elég káros. Ott van mondjuk a Waldorf-alapú rendszer, ami véleményem szerint konkrétan káros. Hatalmas lemaradással jönnek ki onnan a diákok és esélyük sincs integrálódni a felsőoktatásba. Töményen a sznobizmusról szól.
Szerintem a legjobb megoldás (ami nem is drága), a Gyermekek háza. Az pedagógiailag is szimpatikus.
A pénz részével pedig úgy vagyok, hogy tanárként addig nem vállalok majd gyereket, ameddig nem tudom, hogy az a 2-300 ezer félévenként nem vág majd földhöz. Ezt jelenti számomra a felelősség. Ma már csodás alternatív iskolák és ovik vannak, de sajnos azokat még mindig meg kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!