Beiratnád gyermekedet magániskolába, ha meg lenne hozzá az elegendő jövedelmed vagy "normális" iskolába járatnád? Érvek mellette és ellene?
Attól függ.
Ha a gyermeken szeret tanulni és tehetséges akkor valamelyik elitgimibe íratnám be. (államiba). Az a véleményem ha már adózom rendesen akkor az állam feladata az oktatás.
Ha a gyerekemmel gondok lennének (tanulmányi téren, magatartászavaros lenne esetleg valamilyen más baja lenne) akkor magánsuliba íratnám be, hogy lerettségizzen.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki alapítványi suliba jár az rossz.
Nem, felesleges, mert 95%-uk aki oda jár egy nyávogós a pénzével felvágós hülyegyerek, aki kikerülve is lenéz mindenkit.
Az a baj, hogy te hiába neveled úgy, hogy mindenki egyenlő, a szegényebb gyerekeket nem kell bántani, stb., ha a napja nagyrészét olyan csoportban tölti, ahol a kevésbé tehetőseket csúfolják, verik esetleg, akkor a te gyereked is olyan lesz.
Vagy őt is kiszekálják onnan.
Menjen rendes suliba, maximum nem szakközépba, hanem gimibe és az egyetemre tartogatnám a pénzt inkább, ott azért zömmel! értelmesebb arcok vannak.
Általános iskolában beíratnám magán suliba, ha megtehetném. Sajnos van bőven tapasztalatom az állami általános sulikról. Még a jó hírűekben is folyamatos a verekedés, cigizés,piálás már alsó tagozatban, az iskolában! Nagyon sok gyerek borzasztóan el van hanyagolva otthon és a suliban éli ki magát.
Az ilyenek miatt haladni sem nagyon lehet az anyaggal,folyamatosan hátráltatják a jobb képességű, tanulni akaró tanulókat.
Jobban örülnék ha egy olyan közegben lenne, ahol mindenki jó családi körülmények közül való és tanulni akar. Aki kifizeti ezt a bődületes tandíjat,az felteszem nem melegedni és rendbontani küldi be a gyereket.
De gimnáziumba járatnám államiba is, ha felveszik valamelyik jó hírű elitgimibe. Oda tényleg azok járnak, akik nagyon jó képességűek és egyetemre szeretnének menni, jó érettségit akarnak letenni. A tanárok is jók szoktak lenni az ilyen sulikban, bártan elengedném egy ilyenbe. Minden megyeszékhelyen van 1-2 nagyon jó gimi, azokba szívesen járatnám, ha nem vallásos suli.
Ha mégsem lenne jó a környékünkön, akkor ha megtehetem beíratnám magánba, szerintem ártani nem ártunk vele a gyereknek.
Ha valaki tényleg 5 milliót keres havonta, akkor ennyit egész évre kifizetni sulira nem annyira sok.
Nyilván átlag fizuból ezt nem lehet megtenni,hitelbe azért nem verném magam, hogy magán suliba járhasson. De ha megtehetjük,akkor miért ne?
Beíratnám. Én is magániskolába jártam, és az iskola nyelvét tökéletesen megtanultam.
Az oktatás meg... mondjuk volt magyar irodalom és történelem órám de kevesebbet tanultunk mint az állami iskolások. Viszont mondjuk matematikából sokkal többet tanultunk, ami szerintem fontosabb mint a töri / irodalom.
Aki a Waldorfot leszólja, van saját tapasztalat vagy csak ismer olyat aki látott már valakit akinek a szomszédja hallotta...?
Nálunk nincs bölcsi, így 2 éves kortól CSANA ba jártak a gyerekek, az fizetős, nagyon jó volt. Oviból megnéztük a helyi államit, és remek volt. Semmi panaszunk nincs (1 államit és 2 fizetős közül választottuk az államit). Mindig az adott pedagógus kartól függ, hogy milyen az iskola! Ha jó az állami és szereti, menjen oda. Ha nem, akkor a fizetős is szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!