Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Együtt vagy külön lenne jobb?

Együtt vagy külön lenne jobb?

Figyelt kérdés
Lányom 20 éves lesz ősszel. Már egy ideje mondogatja alig várja hogy elköltözzön. Nagyon szeretem mégis gyakoriak a viták, fürdőn, konyhán ki mikor akar ott lenni. Időnkènt szeret egyedül lenni is otthon, szereti ha nem vagyok a lakásban. Pár hónapja van egy fiúja is aki nálunk szokott aludni. Lányom még jövő évben tanulni fog. Most lehetőségem lenne parom lakásába költözni, úgy gondoltam ott hagynám lányomnak a lakást kizárólagos használatra. Ennek ő örül. Én mégis félek hogy fogja érezni magát nélkülem a lakásban, mi lesz ha szakítanak a fiuval és még ő sem lesz ott. Talán bele sem gondolt ebbe igazán. Esetleg van valakinek tapasztalata ebben? Mit lenne helyes tennem, menjek vagy maradjak?
2018. jan. 22. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a SAJÁT félelmedet NE vetítsd ki a lányodra. Itt egyedül TE félsz attól hogy ő végre önállósodna.

Megmondta, egyedül akar lenni, 20 évesen már nekem sem hiányoztt, hogy mindenki körülöttem legyen és 21 évesen végre leléphettem.

Félreértés ne essék, szeretem a családomat - jó távolról :D

2018. jan. 22. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj. Elég nagy már ahhoz,hogy egyedül boldoguljon és ha lesz valami probléma akkor majd szól.Érdemes kipróbálni külön főleg úgy,hogy ő szeretné. Az én fiam 19 évesen egyedül kiment Angliába nagyon sírtam és féltettem még a mai napig is de elkel engedni a kezüket,ha baj van akkor úgyis ott leszünk nekik.
2018. jan. 22. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt ☺ ne aggódj. Előbb utóbb le kell válni a szülőkről. Nagy előnyt fog jelenteni neki az életben ha korán önállósodik. Ha gondja lesz majd szól. És látogathatod is. Ha szakít a fiúval majd lesz másik. Ilyen az élet. 🙂
2018. jan. 22. 16:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Elvileg én is így gondolnám mégis félek ha netán teljesen egyedül lesz egy 2 szobás lakásban magányosnak fogja érezni magát. És rossz lesz neki.
2018. jan. 22. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Már egy ideje mondogatja alig várja hogy elköltözzön. Mitol félsz igazábol? Ne add oda neki a lakást,koltozz a párodhoz ,v o hozzád,o meg elmegy albérletbe. Felnott hiábsa probálnád rávetiteni h neki milyen rossz lesz itt te nem akarod elengedni a kezét,pedig o már menne ahogy irtad,alig várja.
2018. jan. 22. 17:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg félne a nagy egyedüllétben a 2sötét szoba homályától, még mindíg fel tud hívni telefonon. Rossz biztos nem lesz neki.
2018. jan. 22. 18:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szólni fog ha hiányozni fogsz neki és egyedül érzi magát. De ezek a te félelmeid nem az ő félelmei. Mikor elköltöztem akkor jöttem rá éjjel, hogy ma alszom egyedül elöször egy lakásban. Soha nem aludtam olyan jól. ☺ Ha magányos lesz majd ãhívna a barájá baránőjét
2018. jan. 22. 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért lenne magányos ?!
2018. jan. 23. 06:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt a pároddal? Nem hiszem, hogy a szétköltözésnél lesz probléma, de ha vissza kell költözni az nagyon kellemetlen szokott lenni, mert már mindenki elszokott attól, hogy alkalmazkodnia kéne a gyerekéhez/szülőjéhez.
2018. jan. 23. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!