A gyerekem ordit örjöng mit lehet tenni?
Sok frusztració eri azt hiszem az apja mellett es neha a suliban mikor nem úgy törtennek a dolgok ahogy akarja es itthon rajtam veri el a port , ejjelekig cirkuszol , hiaba kerem h a szomszedok feljelelenthetnek csak meg hangosabban ordit , semmi nem segit , hivja ejjel a skypeon anyamat aki neki ad igazat h miert bosszantom .
Bosszantja a hòher , ma azon volt a vita h felebredek ejjel arra h meg ipadezik es mondom te nem alszol erre nagy cirkusz lett h miert nem szóltam neki h kesö van , es orditozas , skypeolas , anyam rögtön a partjat fogta h minek kötekedek a gyerekkel , nem igaz ebböl semmi, nagyon sok frusztraciót duhöt nyelek es kötekedest turök el , artatlanul .
Anyam szerint egy kötekedö rohadt monstrum vagyok es azert ordit a gyerek.
Sose kötekedek mindig a gyerek kezdi a cirkuszt es mindig ejjel vagy estére . Lassan 11 eves lany.
Igy elek evek óta habar mindent megadok neki egyedulallokent semmi köszönet , csak annyit varok el töle h legyen kedves es mashol idegenekkel az is , csak itthon valtozik at ilyenne , es mar szorul össze a gyomrom mikor jön haza , olyan mint egy börtön az eletem , le is köt , teszem is a dolgom szivesen de köszönet sincs , mintha az agressziv volt ferjem jönne haza , elegem van , tehetetlen vagyok.
Úgy adta az isten h mindent amit tettem eddig az eletben , hiabavaló lett , semmibe nem lett köszönet , minden porrá vált , a lanyomert is erön felul teljesitettem de pont h itthon örul meg es ordit a semmiert, ejnek evadjan , mikor mondom a szomszedokat meg hangosabban kezdi !
A szuleim is csak marnak es mindennek elmondanak mert igy a gyerek orditasa alkalmat ad nekik h belémgázoljanak .
A gyerek nem nyilik meg ha kerdem mi baja ki bantja , nem az a tipus aki itthon mesel pedig szivesen adok tanacsot neki , nem tudom mi van lehet egy baratnöjebe csalódott aki hatat forditott neki .
A netet nem tudom lezarni elöle mert addig orditana amig a szomszedok összefognanak ellenem
Mit lehet tenni ha minden jószandekom ellenere mindenki ellenem van es senki nem meltanyol ? Mar csak a halál a menedékem
Elsőként neked kéne egy anyai pofon, hogy helyrerázza a meszet az agyadban.
1. A mártírokat az oroszlánok szeretik. Qurva gyorsan rázd le magadról ezt a szerepet. Nem áldozat vagy, hanem egyedül álló anya. Na, akkor ennek megfelelően kéne viselkedni! (Én is váltam, nem a máséval verem a csalánt.)
2. Anyáddal közlöd, hogy állítson magán. Nem vagy kíváncsi a véleményére, a gyereket te neveled, neki nem osztottak lapot. Vagy akkor mutassa meg, hogy kell csinálni: mehet hozzá az unoka lakni. Ez is egy működő opció.
Iszonyatosan lerombolja a tekintélyed, ha mindig megvédi a gyereket veled szemben. Ne hagyd!
Azt tudtad, hogy a Skype-hoz kell az internet? Wifi kikapcsol, állítást be új jelszót, aztán probléma megoldva.
Be se engedd, amíg ellened beszél.
2. Ezt a neveletlen, elkényeztetett kölyköd ellen is használd nyugodtan. Este lenyomod a netet, kütyüket elveszed, kilenckor takarodó. Nekem sokat pattogna meg ordítana, akkor kilenckor a villanyórát lenyomom. Nem egy 11 éves taknyos parancsol.
Azzal kezdeném, hogy holnap reggel elmondom, hogy új seriff van a városban, új szabályok, úgyhogy készüljön fel lelkileg, hogy neki most sz.ar lesz. Ha próbál változni, akkor kicsit, ha lázong, akkor nagyon. Segít neked a házimunkában, tanul, szót fogad, este alszik: van net, mobil, tablet meg a phaszom. Ha nem, akkor nincs. Ki kell érdemli.
Tedd ki a legfontosabb új szabályokat a falra is!
Aztán egy erős detoxikálás. Ha jól viselkedik, akkor este 7 és 9 között lehet netezni, visszakapja a kütyüket. 9-kor kiteszi az asztalodra, alváshoz nem kell. Ébresztőóra is van, nincs semmi kifogás.
Ordít? Olyan vödör hideg vizet öntenék a nyakába, hogy lesne. Mire feltörli, addigra lehiggad. Vagy megy a következő vödör víz, a szobájába. iPod, ruha, játék, minden úszni fog.
Pattog a szomszéd? Idejéből kitelik. Hidd el, hogy baromira elege van: állandóan hallgatja, hogy éjjel-nappal ordít a gyereked. Bacol megnevelni. Persze, hogy nem leszel a környéken a kedvenc szomszéd.
Te ordítasz? Nem. Hívd oda a taknyost, hogy a szomszéd őt keresi. Lehet, hogy hamarabb lerendezi a szomszéd az ordítást, mint te. Beszélje le vele.
Amint a csicskából az anyja leszel, el lehet kezdeni beszélgetni. Addig nem fog menni. Te se fecsegsz a mosógépnek meg a lábtörlőnek. Hát a gyerek se.
3. Egyedül ezt te nem fogod tudni kezelni. Nevelési tanácsadó, család gondozó, pszichológus: kérj segítséget! Nem kell aggódni, nekik ez a dolguk, ők ezt tanulták. Te meg nem.
Haladjunk sorban. Előszöri is állj le mások hibáztatásával. Már rögtön az elején az apjára meg a sulira mutogatsz, holott ezt te rontottad el. Látom nagyon fontos, hogy mit szólnak a szomszédok, félsz, hogy kiderül, hogy milyen sz.rul neveled a gyereket. Felejtsd el a színjátékot, amit a külvilágnak akarsz előadni! Ki a fontosabb? Mi az, hogy nem veheted el a netet tőle? Ez is csak azt tükrözi, hogy ő irányít, aminek a kialakulása a te felelősséged, hiába próbálod másra kenni. Hogy van az, hogy körülötted mindenki hibás, te oedig a szegény áldozat vagy? Ha ennyi gondot okoz a nevelése, akkor bízd az apjára. Az öngyilkossági kártya bedobása is azt mutatja, hogy te egy önző ember vagy.
Ébredj már fel a picsogásból és állj a sarkadra. Ne a sültgalambot várd.
Mondjuk első lépésként vegyél el tőle minden internetezésre, kapcsolattartasra használható eszközt. Elmomdod a gyereknek, hogy innentől bizony betartja a szabályokat, vagy ugrott minden extra az életéből. Nyilván 11 évesen már felnőttnek tartja magát -az én lanyombol kiindulva. ..-viselkedjen ahhoz méltóan.
Amyaddal ülj le és kozold vele, hogy innentől vagy téged támogat a kislány elott minden dontesedben ami a gyerekkel kapcsolatos, vagy a budos életben nem állsz vele többet szóba.
A 13. hozzászóló jól megfogalmazta.
Szard le a szomszédod, és az anyád véleményét!
Jó módszernek tartanám, hogy amikor elkezd üvöltözni, nem szólnék egy szót sem, hanem felvenném videóra. Majd mondjuk másnap közölném vele, hogy elküldöm x-nek vagy y-nak, hogy milyen gyerek. Vagy megfenyegetem, hogy felteszem a youtube-ra, hogy hagy nevessenek az osztálytársai rajta. (Persze ne tedd fel sehova! Vagy küldd el egy kamucímre, amit csinálsz!)
Jó módszer, ha így terrorizálod: akár több estén keresztül folyamatosan 50-60x lejátszod jó hangosan a hisztijét. Ha reklamál, hogy hagyd abba, mondd, hogy nagyon bírod, hogy ezt csinálja, legyél iszonyú ironikus.
Nálam anno az vált be, amikor hisztisen üvöltött, bőgött a gyerek, folyamatosan mondogattam neki, hogy hangosabban, mert nem hallom. Rövid idő múlva csend lett. Tudomásul vette, hogy nem ő az úr a háznál.
Viszont egy-két hétre nyugodtan küldd el anyádhoz. De fordulhatsz nevelési tanácsadóhoz, mert 11 évesen még képes megszeppenni, ha nem a környezetében élő rápirít.
Ha az anyuka idegileg labilis, a gyerek is az lesz. Tegyük fel, hogy igaz, hogy erődön felül mindent megadtál neki az elmúlt tizenegy évben, viszont egyetlen apróságról megfeledkeztél: a gyereknek nem csak szeretet kell, hanem szabályokra és következetes nevelésre is szüksége van. Ha nem tudja, hol vannak a határok, amiket nem léphet át, ez az eredménye.
Pszichológus talán esetleg, de attól tartok, az is késő. Az elmúlt tizenegy évben kellett volna csinálni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!