Tényleg az lenne az alap, hogy a gyerek elmegy dolgozni 16 évesen?
Mármint, hogy 16 éves kortól elmegy iskola mellett hétvégente 10-12 órát dolgozni, nyáron pedig az egész nyarat 8 órában, aztán ebből fizeti a kiadásait.
Azt megértem, amikor azt mondják, hogy akkor ebből vegyen a minimumon felül ruhát, cipőt, sminket, új telefont, tudomisén, de itt már olyankat is olvasni, illik beadni a rezsibe.
Ti mindannyian dolgoztatok ennyi idősen?
Nyugi, ezek tobbsege elkeseredett munkanelkuli 25 eves, aki papol az eletrol, lenezi a kisebbeket, de semmit sem tett le az asztalra.
Szerintem ha a 16 eves gyerek tovabb szeretne tanulni, akkor a tanulassal foglalkozzon, es en meg elintezem az anyagiakat szamara egy bizonyos termeszetes hatarig, ameddig a penztarcam engedi. A nyari szunet meg arra van, hogyha akar, akkor elmehet dolgozni es abbol azt vesz maganak, amit szeretne. Nem kotelezo, de valamit valamiert.:)
Inkább az lenne a normális,ha egyes emberek annyi gyereket vállalnak,amit eltudnak tartani!
A családi pótlékot a gyereknek adják,nem a szülőnek!
Rezsibe beleadni ennyi idősen nyilván hülyeség, de 16 évesen senki ne akarjon már belerokkanni heti 1-2 műszaknyi melóba. Nagyon korán (a törvényi minimum korhatár alatt) kezdtem dolgozni, egyáltalán nem ment semminek a rovására. Akinek középsuliban napi 30 percnél több otthoni tanulásra van szüksége, az amúgy sem alkalmas felsőoktatásban tanulásra.
A meló megtanít alkalmazkodni meg arra, hogy a pénznek bizony van értéke és nem csak hisztizni kell érte. Ha lesz gyerekem, akkor legalább nyári munkára mindenképp bíztatni fogom. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy ha nemet mond, akkor kirakom az utcára, meg nem adok neki enni, de például drága hobbit nem fogok finanszírozni egy amúgy munkaképes embernek.
Az is kimondottan jól jött, hogy mire teljes állásban akartam elhelyezkedni, már volt 8 év munkatapasztalatom, sok különböző helyről, önellátó voltam rég, nem függtem a szüleimtől. Felszabadító érzés. Aki szerint a három generációs együttélés családi viszony kérdése, szerintem nem normális. Nem vagyok még túl idős, a szüleimmel kimondottan jóban vagyok, de nem szeretnék fél órányi tömegközlekedésnél közelebb lakni hozzájuk. Egy felnőtt embernek legyen saját élete, nem kell naponta megbeszélni anyukával, hogy sikerült-e ügyesen kaksizni, meg hogy bántottak-e a gonosz munkatársak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!