Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt csak én érzem sértőnek?

Ezt csak én érzem sértőnek?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, apukámnak a második házasságából van egy most 18 éves lánya (én 20 éves vagyok)

Apukám és anyukám évek óta nem beszélnek, csak nagyon muszájból, de inkább rajtam keresztül üzengetnek egymásnak.

Szombaton apukám lánya, azaz a féltestvérem "diszkóbalesetet" szenvedett a baráti társaságával.

Az autó roncsai közé szorult a tűzoltók vágták ki, még beszélni is tudott, aztán a mentőben összeomlott a keringése, és újra kellett éleszteni.

Azóta kómában tartják, de állítólag jól van, és folyamatosan javul, fel fogják ébreszteni a héten, és minden esélye meg van rá,hogy ne legyen maradandó sérülése.

Viszont apukám egyáltalán nem keresett engem, sőt, anyukámat hívta fel másnap, és neki mondta el,hogy mi történt.

Utána én 3x hívtam apukámat, de nem vette fel.

Apukámmal jóba vagyok, a lányával kevésbé, de attól még félig a testvérem.3-4 évvel ezelőttig szinte baráti viszonyban voltunk, csak aztán összevesztünk, és azóta nem nagyon beszélünk.

Viszont úgy érzem,hogy erről előbb engem kellett volna értesíteni, mint mondjuk anyukámat.Akivel évek óta nem beszél, most mégis feltudta hívni?

Rossz érzés másodkézből megtudni egy ilyen dolgot, és én úgy gondoltam,hogy talán több "közöm" van ehhez az egészhez mint anyukámnak.

Azt sem tudom melyik kórházban van, mondjuk felesleges is lenne bemennem, de számomra ez döbbenetes, és sértő is.

2018. jan. 15. 14:31
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
86%

és hagyjuk mi is a kérdést! Jobbulást és mielőbbi teljes gyógyulást a sérülteknek!

(Sajnos újraélesztés után nem tudható (!!), hogy ébred, az agy nem kapott oxigént, van olyan hasonló balesetet szenvedett fiú, aki 2 éve hasonlóan, ahogy leírta a kérdező, és még mindig nem tud beszélni, járni, 2 éve a rehabilitáción dolgoznak vele!)

2018. jan. 15. 18:34
 22/42 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy a válaszadók első fele milyen normálisan tud fogalmazni, a másik fele meg egy söpredék módjára.

Talán egymást felpontozva felbátorodtatok, és a pozitív érékelésért mindenki ugyan ebben a stílusban nyomatja?Vicces, de tényleg ez jön le.

Bejött az egyiknek, akkor én is nyomatok egy személyeskedő,tahó """ÉRETT""" dumát.

Egyrészt nem is ismertek, nem ítélhettek el egy kérdés alapján.

Rosszul esik,hogy háromszor kerestem és válaszra sem méltatott.

Azt gondoltam,hogy vagyunk olyan kapcsolatban,hogy megoszthatja velem a féltestvérem(!) balesetének részleteit.

Ezzel szemben úgy tűnik nincs jogom tudni, hogy mi van vele.Amit tudok azt is csak mástól.Például az általa szinte gyűlölt anyukámtól.

Hiába nem vagyunk egymással olyan jóba, én emlékszem a szépre is, és családtagok vagyunk, nem törne ketté az életem az ő halálával de fájna.

Ha ő meghalna, az apukámat törné ketté, és az még jobban fájna nekem.

Apukám nővérétől tudok annyit,hogy a kóma ellenére reagál a külvilágra, mozgatni tudja minden végtagját, és sikeres műtéten van túl.

Innét a pozitív "ígéretek."

Na most,hogy ebből most mi hogy van pontosan, talán legjobban apukám tudná elmondani, aki szarik rá, hogy tudassa pl velem.

Megértem,hogy nem borul a vállamra, de egy k**va hívás, egy szó olyan nehéz lenne felém?Egy mondatot leírni?

3 napja leszar, pedig én is aggódom miatta is.

Ha pedig megnyugtatja a bölcsek tanácsát, nem fogom sohasem szóvá tenni neki,hogy nem keresett, de bárki bármit mond, hasonló helyzetben nektek sem esne jól...

2018. jan. 15. 18:50
 23/42 anonim ***** válasza:
82%
Apukád most van kettétörve - ne haragudj rá, próbálj meg segíteni, ha tudsz, ez a mérges düh ártalmára van.
2018. jan. 15. 18:53
 24/42 anonim ***** válasza:
70%
Ha meg akarsz tudni valamit a féltestvéred állapotáról, akkor menj be hozzá a kórházba. Vagy keresd fel apukádat személyesen.
2018. jan. 15. 18:56
 25/42 anonim ***** válasza:
82%

"Érdekes, hogy a válaszadók első fele milyen normálisan tud fogalmazni, a másik fele meg egy söpredék módjára. "

Szóval ha valaki nem neked ad igazat az söpredék? Érdekes világlátásod van.. Ekkora a baj, és azon problémázol kinek szólt apukád? Hát....

2018. jan. 15. 19:00
 26/42 A kérdező kommentje:

Bemennék, ha tudnám,hogy hová.

Anyukámat sem tájékoztatta erről, nagynéném szerint (apukám nővére) pedig a Dél Pesti Honvéd kórházban vagy az Istvánban, nem tudja pontosan.

(az első kórházat kettő másikból rakta össze, az utóbbiban meg nem hiszem - ő külföldön él közel 50 éve, nem tud ilyeneket)

2018. jan. 15. 19:02
 27/42 anonim ***** válasza:
86%

Először is remélem, hogy felépül a féltesód.

Másodszor megértem, hogy rosszul esik, de próbáld félre tenni a saját érzelmeid, mert nem te vagy ebben a helyzetben fontos. Azt gondolom, hogy apukád azért nem akar veled beszélni, mert nem tud erős maradni a gyereke előtt és azt gondolja, hogy ez nem helyes. Talán igaza van talán, talán nem, de mindenképpen értsd meg, mert ez nagyon nehéz időszak neki.

2018. jan. 15. 19:03
 28/42 anonim ***** válasza:
80%
lehet, hogy a Honvéd kház, telefonon érdeklődhetsz - annak a tetején van mentő-helikopter leszálló, és oda viszik a súlyos baleseteseket. De nem biztos, hogy most fontos bemenni. Gyógyulást kívánunk!
2018. jan. 15. 19:10
 29/42 anonim ***** válasza:
82%

A kérdés kiírás során legfőképp azon picsogtál, hogy mennyire sért téged, amiért nem neked szólt először.

Ezen az sem változtat, hogy most -vélhetőleg a keresetlen válaszok miatt - utólag megpróbálsz úgy csinálni, mintha téged csak az bántana, hogy nem tudsz segíteni apudnak meg a testvérednek.

Úgy válaszoltak, ahogy te kérdeztél. Egy elkényeztetett, önző gyerek módjára számon kérted, hogy a apád, akinek az egyik gyereke kritikus állapotban kórházban fekszik, miért nem törődött a másik gyerek érzékeny lelkével ès sértettsègével. Ha normálisan írtál volna, normálisan válaszoltak volna!

Az meg, hogy mindazokat, akik nem a te szájízed szerint válaszoltak, "söpredéknek" nevezed, téged minősít!

2018. jan. 15. 20:05
 30/42 anonim ***** válasza:
84%

Az emberek nem gépek.

Nem mindig úgy működnek, ahogy "kéne" és elvárható lenne. Apud kétségbeesett, felhívott valakit tőletek.

Szerintem meg szép gesztus, hogy félre tudta tenni az évek óta tartó "mosolyszünetet" anyukáddal, és egy ilyen kritikus pillanatban mégis hozzá fordult. Nézhetjük ám ezt így is.

Kicsit csillapodjon le mindenki a családotokban, a helyére kell kerülni a dolgoknak. Nyugodj meg te is, anyukád is, apukád is, a tesódnak pedig teljes szívemből jobbulást kívánok.

2018. jan. 15. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!