Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők okozhatnak önbizalomhiá...

Szülők okozhatnak önbizalomhiányt?

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta mindig önbizalomhiányom van. A szüleim mindig csak veszekednek, vagy egymással, vagy velem. Mindig is féltem másoktól, soha nem voltak igaz barátaim, gúnyolódásokat kaptam az iskolában. Itthon mindig azt mondták, hogy ne bízzak senkiben, és nem is bíztam soha, és szerintem nem is fogok. Meg azt hallottam mindig hogy nem vagyok szerethető, ezért nincs is senkim, illetve soha semmit nem fogok elérni. Sajnos ezek is így vannak.
2018. jan. 5. 13:03
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Meg ha anyám hallja amit beszélek mással, akkor mindig megjegyzi, hogy hülyeségeket beszéli, illetve azt is, hogy milyen hangsúllyal.
2018. jan. 5. 13:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, okozhatnak. Hány éves vagy?
2018. jan. 5. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Az otthoni környezet az egyik legnagyobb befolyásoló tényező. Ha egész életedben ilyenek voltak akkor nem csodálom hogy ilyen lettél.
2018. jan. 5. 13:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze, az ilyen mérgező szülők, mint a te szüleid nagyon is okozhatják.

[link] - olvasd el ezt a könyvet, hasznos lesz.

2018. jan. 5. 13:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindig szülők okozzák a legnagyobb önbizalomhiányt. Higgy egy kicsit magadban az biztos, hogy egy barátság alapja a bizalom. De ha találsz valakit akivel elvagy, megnevettet és jó vele beszélgetni azt egy idő után be tudod fogadni a bizalmadba. Azt nem mondhatom, hogy néha egy egy ember nem pofára esés de az után is csak erősödsz. Nem tudom miért gúnyoltak a suliba de k.pják be. Szerethető vagy csak annyira beléd sulykolták, hogy már saját magadban nem hiszel. Tanulj jól, mosolyogj mindenkire, legyél kedves. Ami késik nem múlik akkor fog jönni a legigazabb barát amikor nem is számítasz rá. Azt meg, hogy soha semmit nem érsz el nem tudhatja. Lehet te leszel a rák elleni gyógyszer feltalálója, akkor már biztos nem ezt mondaná. Állj talpra, keress példaképet, tűzz ki egy célt és érd el!Aztán nézd végig, hogy hogyan súrolja mindenki álla a padlót :) 15l
2018. jan. 5. 13:28
 6/13 A kérdező kommentje:
Mindig ilyenek voltak. Már 20 éves vagyok. Szerintük én egy nyűg vagyok rajtuk, és nem vagyok jó semmiben.
2018. jan. 5. 13:30
 7/13 A kérdező kommentje:
Azért gúnyoltak mert csendes voltam.
2018. jan. 5. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen,nagyot is,ezek a mérgező szulok,a saját nyomorukat vetik ki , plussz irigyek a gyerekik sikereire,ezért inkább elnyomják ne h vmit elérjen és jobb legyen. Tuzz ki célt teljesitsd,meglátod mennyire fájni fog nekik...
2018. jan. 5. 13:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tudom írni, amit előttem szólók már írtak, valamint azt, hogy lelkileg sérültek, defektesek, azért bántanak.

A könyvből amit belinkeltek sokmindenre rájössz.

Másik könyv: Szeretettel sebezve a címe, ez is sokmindenre rávilágít.

2018. jan. 5. 13:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek olyan illetőt, akit így bántanak, mindent megcsinál, takarít, vezeti a háztartást, küzd a céljaiért, takarékosan beosztja a pénzt (úgy, hogy azt tanítani kellene), cserébe olyanokat kap, hogy nem takarékoskodik a pénzzzel és semmit sem csinál, ugyanezeket mondják neki, mint amit fentebb leírtál, valamint hogy "mennyi energia volt őt felnevelni", mindig veszekednek vele, bántják lelkileg.

A kedves szülők akik ezt mondják, soha nem tudtak takarékoskodni a pénzzel, rendkívül nagy összeget fordítanak káros szenvedélyeik kiélésére is.

2018. jan. 5. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!