Szülők okozhatnak önbizalomhiányt?
1/13 A kérdező kommentje:
Meg ha anyám hallja amit beszélek mással, akkor mindig megjegyzi, hogy hülyeségeket beszéli, illetve azt is, hogy milyen hangsúllyal.
Igen, okozhatnak. Hány éves vagy?
2018. jan. 5. 13:18
Persze. Az otthoni környezet az egyik legnagyobb befolyásoló tényező. Ha egész életedben ilyenek voltak akkor nem csodálom hogy ilyen lettél.
2018. jan. 5. 13:18
Persze, az ilyen mérgező szülők, mint a te szüleid nagyon is okozhatják.
[link] - olvasd el ezt a könyvet, hasznos lesz.
2018. jan. 5. 13:21
Mindig szülők okozzák a legnagyobb önbizalomhiányt. Higgy egy kicsit magadban az biztos, hogy egy barátság alapja a bizalom. De ha találsz valakit akivel elvagy, megnevettet és jó vele beszélgetni azt egy idő után be tudod fogadni a bizalmadba. Azt nem mondhatom, hogy néha egy egy ember nem pofára esés de az után is csak erősödsz. Nem tudom miért gúnyoltak a suliba de k.pják be. Szerethető vagy csak annyira beléd sulykolták, hogy már saját magadban nem hiszel. Tanulj jól, mosolyogj mindenkire, legyél kedves. Ami késik nem múlik akkor fog jönni a legigazabb barát amikor nem is számítasz rá. Azt meg, hogy soha semmit nem érsz el nem tudhatja. Lehet te leszel a rák elleni gyógyszer feltalálója, akkor már biztos nem ezt mondaná. Állj talpra, keress példaképet, tűzz ki egy célt és érd el!Aztán nézd végig, hogy hogyan súrolja mindenki álla a padlót :) 15l
2018. jan. 5. 13:28
6/13 A kérdező kommentje:
Mindig ilyenek voltak. Már 20 éves vagyok. Szerintük én egy nyűg vagyok rajtuk, és nem vagyok jó semmiben.
7/13 A kérdező kommentje:
Azért gúnyoltak mert csendes voltam.
Igen,nagyot is,ezek a mérgező szulok,a saját nyomorukat vetik ki , plussz irigyek a gyerekik sikereire,ezért inkább elnyomják ne h vmit elérjen és jobb legyen. Tuzz ki célt teljesitsd,meglátod mennyire fájni fog nekik...
2018. jan. 5. 13:40
Én is azt tudom írni, amit előttem szólók már írtak, valamint azt, hogy lelkileg sérültek, defektesek, azért bántanak.
A könyvből amit belinkeltek sokmindenre rájössz.
Másik könyv: Szeretettel sebezve a címe, ez is sokmindenre rávilágít.
2018. jan. 5. 13:50
Én is ismerek olyan illetőt, akit így bántanak, mindent megcsinál, takarít, vezeti a háztartást, küzd a céljaiért, takarékosan beosztja a pénzt (úgy, hogy azt tanítani kellene), cserébe olyanokat kap, hogy nem takarékoskodik a pénzzzel és semmit sem csinál, ugyanezeket mondják neki, mint amit fentebb leírtál, valamint hogy "mennyi energia volt őt felnevelni", mindig veszekednek vele, bántják lelkileg.
A kedves szülők akik ezt mondják, soha nem tudtak takarékoskodni a pénzzel, rendkívül nagy összeget fordítanak káros szenvedélyeik kiélésére is.
2018. jan. 5. 13:56
Kapcsolódó kérdések: