Hogyan beszéljem le a fiam arról, hogy nemzetközi kamionsofőr legyen?
13-as vagyok. Én nő vagyok, és a párom gondolkodott ezen, azért tudom. Valami olyasmit akartam írni, hogy mondja a fiának, hogy nem lesz szexuális élete (igen, tudom, vannak lányok mindenhol, akikről van véleményem), mostmár mondjuk szó szerint nem tudom felidézni, akkor hogy írtam volna, de mivel nő vagyok, nem volt kedvem úgy kiírni, így meg nem ugyanazt jelenti. Vagy ezért pontoznak le, vagy mittudomén, nem érdekel, mert a többi meg tény.
Akinek meg fontosabb a saját igénye attól, hogy a feleséghez, gyerekhez járjon haza, mert te ezt írtad, az ne nősüljön meg, meg ne vállaljon gyereket, hanem tartsa szem előtt a saját kis egóját az igényeivel.
NE beszéld le! Hadd élje az életét, ahogy jónak látja.
Azt te látod, hogy mennyire átgondolt döntés, és mennyire álmodozás. Lehet, hogy hamar úgy dönt, hogy kiszáll, MIUTÁN kipróbálta, de az ő döntése kell, hogy legyen - és még az is lehet, hogy szeretni fogja.
Mintha az én anyámat olvasnám. Anyámnak az lett volna a legjobb, ha maradok a gyárban és a 130.000 forintos fizetesemet meg neki adom. Folyamatosan beszélt le róla.
23 evesen elkezdtem, 29 éves vagyok hitelmentes ház, hitelmentes autó, és elég szép megtakarítás. 6 év alatt!! Nem sokára születik a gyermekem. Születése után abba is hagyom a nemzetközizést.
Miert fosztanád meg a gyermeked attól, hogy legalább kipróbálja. Ha nem tudja csinálni az hamar ki fog derülni, és utána még babusgathatod.....
De ha meg szerwti es mwg jól is keresne vele miért akadályozod a saját gyermeked?
Annyi értess meg vele, hogy szerezzen egy szakmát, esetleg diplomát. Attól még lehet kamionos, de lesz hova lépnie, ha megunja.
Ő még fiatal, őt még érintheti az automatizálás - én szkeptikus vagyok, nem eszik olyan forrón a kását, odébb van az még - és akkor lesz a kezében valami.
Egyébként nem könnyű élet, én 17 éve csinálom, sofőrhiány van, jól lehet keresni, ki lehet fogni jó munkarendet. Én pl. 20 nap melót, 10 otthon rendszerben dolgozom, napi 85 - 90 nettó eurót megkapok. Nem azt mondom, hogy ez az ideális élet, de egy elfogadható kompromisszum.
És aki heti 6 napot dolgozik itthon, reggeltől estig? és még meg sem fizetik? Én közel havi nettó 600 - at megkapok és havi 10 napot az égvilágon semmi dolgom nincs. Ki engedheti meg ezt ma magának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!