Hogyan beszéljem le a fiam arról, hogy nemzetközi kamionsofőr legyen?
Én is ezt csinálom de nagyon rossz.
5-600 ezret nem adják ingyen, már 10 napja itthon ülök, így csak 400 körül kapok majd Decemberre.
De olyan hamar eltelt, hogy nincs kedvem vissza menni, most vettem egy autót, de komolyan mondom, amint össze gyűjtök pár millió forint megtakarítást 3-4 hónap alatt, be is fejezem, mert ez nem élet így.
Amíg nem voltam benne én is vágytam rá, de már megbántam.
De lehet nem is megyek már vissza hanem azonnali hatállyal felmondok. Szerencsére maradt még pénzem.
Kéne fél év, hogy kipihenjem a fáradalmaimat, mert belerokkantam a munkába lelkileg. Meg se hallgat a főnök ha dolgozok csak küldi a munkákat, mindig tiszta kosz a ruhám, múltkor kikapcsolt a kályha sunyi módon és arra kelltem, hogy fázom, muszáj voltam felvenni egy pólót meg egy zoknit. itthon sose kapcsol ki a fűtés.
Nagybátyám kamionsofőr, 3 kislánya van, értük és a feleségéért csinál mindent, meg van egy hatalmas házuk, amire még legalább 20 évig van hitel. Nagyjából 1-2 éve (nem tudom pontosan) csinálja ezt, megvan minden hátránya, amit fel lehet sorolni, de előnyként ott van az, hogy sokat keres, és nagyon szép helyekre tud eljutni, ahol életében nem volt még. Karácsonyra mandarint is kaptunk tőle, amit Spanyolországban szedett egy fáról, mutatta is a képet. Nem tudom, hogy meddig fogja ezt csinálni, egy ideig biztos nem hagyja még abba, de szerintem ezt max pár évig lehet bírni.
Szóval a kamionozásra nem hosszú távú hivatásként kellene tekintenie a fiadnak, olyan szakma kéne, ami nem követel ennyi áldozatot.
Minek lebeszélni? Aki bírja ezt az életmódot, az hadd csinálja. Nem mindenki szeretne olcsó másfél szobás albérletben tengődni minimálbérből élete végéig.
Azért nagyon nem mindegy, hogy pár hónap alatt spórol össze valaki egy lakásra meg autóra való pénzt, vagy 10 év alatt...
Aki csak a párkapcsolatot nézi ilyenkor is, az persze hogy nem való ilyen munkára.
Nem csak a családból, gyereknevelésből áll az élet, van aki képes magától eldobni egy főiskolát mert jön a gyerek, és inkább vállal valami polgáribb munkát.
Van akinek fontosabb a jólét és a saját igénye, mint hogy feleséghez gyerekhez menjen haza.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!