Tényleg ennyire nagy hiba, hogy nem akarok gyereket?
Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok. Ugye általában olyenkor nyaggatnak nagyobb családi összejöveteleken, hogy mikor lesz gyerekem, mikor lesz barátnőm, stb. Én meg azt válaszoltam hogy nem akarok gyereket, erre mindenki felháborodott, hogy mi az hogy nem örökítem a családot, meg hogy ez bűn, hogy egyedül akarok maradni és nem akarok gyerekkel bajlódni. Persze hogy nem mert se húgomat nem tudták megnevelni se az unokahúgaimat sem, mind elkényeztetett libák lettek, ki tudnak kergetni mindenkit az őrületbe és neveletlenek. Én sem kaptam jó nevelést így nincs jó alapom a neveléshez és elég volt hogy nekem kellett foglalkoztatni a hugom mert szüleim semmit nem foglalkoztak vele. Így is megőrülök a gyerekektől, nem kell több. Ezt a család nem akarja elfogadni. Hogyan fogadtassam el velük a tényeket hogy ne utáljanak ki ezért?
majd poénból egy külföldi (arab) haverommal beállítottunk, hogy meleg pár vagyunk, és a kistesója a gyerekünk akit örökbe fogadtunk :D
hát ott majdnem elhalálozott infarkutsban a fél család
azóta nem hozták fel a gyerek témát :)
2017. dec. 30. 17:50
12/27 anonim válasza:
Ne menj bele ilyen beszélgetésekbe, térj ki előlük.
2017. dec. 30. 18:07
13/27 anonim válasza:
Sokkal több embernek kellene felérnie ésszel, hogy nem alkalmas a gyerekvállalásra. Rémísztő példákat látok az alkalmatlanságra a környezetemben. Ha valaki tudatosan lemond erről az önkritika és a hajlandósága alapján tisztelem érte.
2017. dec. 30. 18:07
14/27 anonim válasza:
Nyugi én is folyton ezt hallgatom. Meg,hogy a gyerek az élet értelme, milyen üres lesz nélküle az életem..
2017. dec. 30. 18:11
15/27 anonim válasza:
Én iszonyúan kiröhögném őket, mikor azzal jönnek, hogy muszáj. Mégis mi a fenét csinálnak, ha te nem akarsz gyereket?
2017. dec. 30. 18:28
16/27 anonim válasza:
Nem muszáj, a saját döntésed a legfontosabb, mondd meg nyugodtan nekik, hogy a magánéletedbe ne szóljanak bele, inkább örüljenek neki, hogy most lettél 18 és már nagy vagy SAJÁT döntéseket hozni
2017. dec. 30. 18:32
17/27 anonim válasza:
Én erre a kérdésre mindig előadom, hogy éppen most intézzük a papírokat hogy áttérjek a muzulmán vallásra, a feleségeket már kinéztem neten de még el kell menni Iránba személyesen is megnézni majd megvenni mind a hármat aztán beindul a gyerek projekt amint a legidősebb elkezd menstruálni.
2017. dec. 30. 18:55
18/27 anonim válasza:
Nem hinném, hogy sokat tudsz tenni, próbálj nem foglalkozni a dologgal. Jogod van ahhoz, hogy ne legyen gyermeked soha, különben is mit nyaggatnak egy fiatal srácot ezzel? Az ember esze megáll. Nekem már mondják néha, de nagyon ritkán, családban soha és én 41 éves nő vagyok :D Ez lenne a normális, MAGÁNÜGY. Millió remek oka lehet az embernek arra, hogy ne vállaljon gyermeket.
2017. dec. 30. 18:57
19/27 anonim válasza:
18 évesen én is sok mindent mondtam. Addig még 3x meggondolod magad. Az is lehet, hogy nem, de az is lehet, hogy nagycsaládos leszel.
Mindenesetre felesleges ezzel foglalkozni egyelőre, és kérdést kiirni róla, hiszen még nem tartasz ott. Addig még sok viz lefolyik a Dunán..
Majd ha ott tartasz, hogy már meg vannak a körülmények és csesztetnek, akkor kérj tanácsot. Jelenleg pedig csak annyit fűznék még hozzá, hogy simán el lehet intézni a dolgot annyival, hogy még nem tartasz ott..
Nem kell lovagolni a témán, és te se légy vevő a pporovokációkra.
2017. dec. 30. 19:08
20/27 anonim válasza:
Ha nem akarsz gyereket, sokkal jobb, ha sohasem lesz, mint ha lesz, de elhagyod. Elég csúnya dolognak tartom én is, ha mások magánügyébe így beleártja magát valaki. Neked kell nevelned, ha lesz, nem annak, aki rábeszél. Én 35 éves nő vagyok, de legszívesebben adnék egy jobb egyenest annak, aki ilyet mond. Pedig nem mondom, hogy sosem szeretnék, csak amolyan ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!