Valóban tönkreteszem a szüleim?
Már 4 éve nem élek otthon, mégis képesek velem telefonon veszekedni, hogy miattam megy tönkre anyu idegileg, meg az egész család meg hasonlók.
Külföldön élek, munkába járok, egyetemre járok. Nem támogatnak anyagilag, annyi, hogy küldünk egymásnak ajándékot az ünnepekre.
Nem keresek jól, mert iskola mellett kevés az idő. Annyi, hogy a férjemmel eltartjuk magunkat, valamennyit félre is testünk, nem kellett felvenni a diákhitelt sem, és segítség nélkül álltuk az esküvőt, csak nászajándékot kaptunk a szülőktől.
Ma viszont megint sírásig idegeltek, holott csak amiatt hívtam haza, hogy jók lettek-e a ruhák, amiket ajándékba vettem.
Erre jött a veszekedés amiatt, hogy biztos nem lesznek meg a vizsgáim (pedig mindig megkérem őket, ne beszéljünk az egyetemről, ameddig nem megyek át vagy bukok meg, nem akarok a levegőbe mondani semmit), azért nem mondok soha semmit a suliról, mert még egy ilyen lusta lány, mint én, nincsen, miért csak heti 1 napot dolgozom (11 órát szombaton, mert csak akkor érek rá suli mellett, mennék vasárnap is, de akkor zárva a munkahelyem), más bezzeg 3 helyen dolgozik és a szüleit is eltartja, nekik is azt kéne, hogy ne dolgozzanak, mert már 50 évesek, Xy is 20 éves létére 3 állásban dolgozik, mert eltartja a két munkaképtelen szülőjét meg a 3 kiskorú testvérét...
Amikor megmondom, oké, akkor elmegyek szakmára, akkor magasabb lesz a fizum (mert ott van fizetett gyakorlat), és támogathatok, akit kell, akkor az van, hogy megmondtuk mi, hogy lusta lány vagy, nem akarod csinálni az iskolát.
Meg hogy anyu havi 180 óráért kap annyi pénzt, mint én havi 40 ért (130 ezret). De erről sem én tehetek.
Amikor megkérdem, kell valami, mindig az a válasz, hogy nem kell. Amikor meg veszekednek velem, akkor mindig az van a fejemhez vágva, hogy anyunak miattam ment tönkre a fiatalsága, mert gyereket vállalt, mert ránk dolgozott...
24 vagyok. 19 éves korom óta csak részben, 20 éves koromtól pedig már abszolút nem tartottak el.
Anyut ha kérdem, mindig azzal jön, jól van, semmi gond. Most meg kiabál velem, hogy belebetegedett a munkába, és két napja húzza a lábát.
Nem vagyok otthon. Nem látom. Nem tudhatom. Hetente felhívom őket, de sose mondja.
SÜRGŐSEN szakítsd meg velük a kapcsolatot, addig, amíg teljesen ki nem készítenek!!!!!!
Sajnos a proletároknál van egy szemlélet, hogy a gyerek tartsa el a szülőt. Ez felháborító! NEM KÖTELESSÉGED eltartani őket. A szülő kötelessége a legjobb tudása szerint segíteni a gyereket, ha már a világra lökte. Ha anyagilag nem tudja, akkor legalább jó tanácsokkal, szeretettel, támogatással.
El nem tudok ilyet képzelni, és a szüleim sem, hogy nekem kellene őket eltartani. Undorító paraziták a szüleid, már ne haragudj.
"más bezzeg 3 helyen dolgozik és a szüleit is eltartja"
Annak a másnak biztos olyan szülei vannak, akik ezt megérdemlik. Agyam eldobom, 50 évesek? ÖTVEN? Majd 20 év múlva lesz aktuális ez a kérdés, mondd meg nekik.
"más bezzeg 3 helyen dolgozik és a szüleit is eltartja"
Nem kell csodálkozni miért nincs gyerekvállalás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!