Miért nem engednek a szüleim kutyát, ha minden adott is hozzá?
Most már úgy vagyok vele, hogy pár év és elmegyek egyetemre, de majdnem 10 éve könyörgöm egy kutyusért.
Kislányként is imádtam az állatokat, de sosem lehetett.
Kisvárosban lakunk, az erdő szélén, nagy házunk van es hatalmas terület hozzá. De az a kifogás, hogy nincs kerítésünk, meg ő nem tudja hova bezárni.
Mert apámnak az volt régen a kutyatartás, hogy szabadon voltak, feljárták a falut, ugye ez most nem lehetséges. Meg mindig mondja itt a kutyásokra, hogy milyen bolondok, hogy sétáltatják a kutyákat.
Lehet sose lesz kutyám, mert nincs is ideálisabb egy állat szàmára, mint a mostani lakhelyünk. Panelba biztos nem vennék.
Nem is a pénz a gond, hogy etetni kelljen, mert mindig van is itthon valaki. A nagyszüleim viszont gyűlölik az állatokat.
Van esély meggyőzni őket?
akkor minek kéne a kutya? ha havonta egy hétvégét hazamész?
érthető, hogy nem akarnak: nekik kell kerítést csinálni, etetni, sétáltatni, oltatni stb, te meg havonta megsimogatod
Te ismered a szüleid,neked kell tudnod.
Amikor pl. én akartam kutyát,a szüleim nem engedték(körülmények),kaptam egy nyuszit és most már belátom,hogy nekem és az állatnak is jobb. Ők nem engednek más állatot?
Ha pár év múlva elköltözöl(ha egyetem miatt, feltételezem lakásba, és lakásban nem akarsz kutyát tartani)akkor a szüleid nyakán marad,akik 1)nem biztos,hogy szeretik 2)onnantól az a kutya már csak papíron lesz a tiéd.
Minden adott hozzá?
Nekem nem úgy tűnik. Hisz nincs kerítésetek. Nem tarthatsz kutyát úgy, hogy nincs kerítésed. Megkötni meg nem kötheted meg.
Illetve ugye tisztában vagy vele, hogy egy kutya jó esetben több, mint 10 évig is elél? Ha te elmész egyetemre, meg albérletbe költözöl egy nagy városba, akkor ki fogja gondozni a kutyát? A szüleid? Ja, ők nem akarják.
Majd ha saját életed lesz és lesz kertes családi házad, akkor lehet kutyád is.
Minek kutya, ha elkoltozol?
Kerites nelkul nem lehet kutyat tartani.
Egyrészt semmilyen feltétel nem adott a kérdésed alapján a kutyatartásra.
Nincs megfelelö zárt terület - ha a kutya elkóborol az erdöbe, akkor a vadász jogosan lelöheti, de ettöl függetlenül is zavarja a vadon élö állatokat, ami törvény szerint is tilos, emiatt a gazdát komolyan megbüntetik.
Te max pár évig élsz ott - ebböl következöen utána a szülök nyakán maradna a kutya, akik nem akarnak kutyát. Te meg nem tudod tovább tartani, mert nincs rá semmiféle lehetöséged, sem anyagilag, sem egyéb téren.
HA kutyát akarsz tartani, akkor ELÖSZÖR legyen megfelelö SAJÁT lakásod, ahol tudod tartani és megfelelö JÖVEDELMED, hogy el tudd tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!