Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista szülő (k) gyermeke...

Alkoholista szülő (k) gyermekei, ti mennyit isztok?

Figyelt kérdés

Én két kezemen meg tudom számolni, hányszor ittam 21 évem alatt. Egyrészt elvből, másrészt nem szeretnék ugyanabba a hibába esni, mint apukám.

Amikor ittam, többnyire csak egy-két koryot, valamint egyszer elmentem egy kocsmatúrára, és elég sokat ittam, de meglepő módon alig volt hatása, utána kb. egy hétig kívántam az alkoholt, pedig nem ízlett a legtöbbje.

2017. dec. 28. 23:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Két-háromnaponta bevertem 6-8 sört mostanában. Egészen meglepő módon mihelyt nincs munka, 22-e óta volt egy ilyen besörölős estém, és messze nem esett olyan jól, mint az egész napos porzabálás és erőlködés után.
2017. dec. 31. 12:41
 22/23 anonim ***** válasza:

Apám alkoholista, valamint az egyik bátyám, bár elvileg már leszokott.

Volt egy párkapcsolatom, amiből elég nehezen tudtam kimászni, ezért belekóstoltam én is. Elvből sosem ittam hétköznap, viszont 1 éven keresztül minden hétvégén leittam magam. Egy este az 1 üveg vodka vagy whisky meg se kottyant. Ha kevés volt már a pénzem, akkor vettem a flakonos bort. Itthon, egyedül ittam, néha kocsmában.

Mostanra már felálltam, lettek barátaim. Úgy sikerült leszoknom, hogy nem akartam, hogy lássák, milyen is vagyok. A mai napig megiszok 4-5 sört egy buliban, de ott kiugrálom magamból; vagy simán veszek hétvégére 1-2 sört magamnak, esetleg elmegyek valahova 1-2 sörre.

Sikeresen elértem 1 év alatt azt a szintet, hogy ha részegre iszom magam, akkor másnap szörnyen felmegy a pulzusom, ami nem kellemes élmény. Plusz, 3 sörtől már képes vagyok kismértékben berúgni.

Mindent összevetve, anti-alkoholista sosem leszek, de saját bőrömön megtanultam a mértékletes fogyasztást.

2018. jan. 1. 00:56
 23/23 anonim ***** válasza:

Nagyszüleim mindkét oldalon alkoholisták voltak.

Szüleim szinte minden nap megisznak egy pohár sört vagy bort, mindketten sörgyárban dolgoztak régen, nagyon szeretik (mármint nem úgy, mint az alkeszok a restiben, hogy dobálják be a legolcsóbb söröket, hanem ők értékelik a finom sörök ízét, általában többféle belga, cseh sör van otthon, a drágább fajtákból, ezeket isszák az ízük miatt, és tisztelik a mögöttük lévő tudást)

2018. jan. 2. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!