Ilyen helyzetbe tehetek valamit?
Idén meglett a szobám és végre ajtóm is lett karácsonyra aminek nagyon, de nagyon örülök, mivel én szeretek egyedül lenni és az én kis világomba elleni.Nekem szükséges az egyedüllét hogy tudjak gondolkodni és hogy jól érezzem magamat.Csak sajnos a szombámban vannak olyan dolgok amik nem az enyémek, hanem a szüleim cuccai, mivel ők még nem tudják hová rakni ezeket a dolgokat így sokszor bejönnek a szobámba és pont útba van egy gurulós szekrényem amit elhúznak majd a mögötte levő szekrényből kiveszik amire szükségük van.Amíg nem volt ajtóm akkor is gyakran bejöttek a szüleim mert itt van szerszám, meg anyának pár cucca.Aztán most hogy végre megvan az ajtóm azt reméltem hogy egyedül tudok maradni, de ez nincs így.Estére én beszeretném zárni az ajtót, de lecsesztek és azt mondták hogy soha nem zárhatom be mert ha valamikor kelteni kell vagy segíteni kell akkor nem tudnak bejönni.Ugyanis tegnap reggel beakartak jönni felébreszteni aztán nem tudtak bejönni mert zárva volt az ajtóm és kopogtak meg hívogattak.
Aztán emiatt mondták hogy nem zárhatom be az ajtót éjszakára sem.
De tudtam hogyha nem zárom be bejönnek reggel.
Így is lett.Apa bejött reggel a kis szerszámáért és természetesen megint felébresztett (ez számomra nem akkora probléma, de akkor is zavar hogy sokszor bejönnek, mert egyedül szeretnék lenni.)
Ez a zavaró hogy hozzám sokszor bejönnek, csörögnek, zörögnek és én pedig csak egyedül szeretnék lenni úgy hogy senki nem zavar meg.
Amúgy ezt nem azért írtam idr hogy sírjak hogy jaj, de rossz nekem...Nem, csak szeretnék végre egyedül lenni úgy hogy senki nem zavar meg.
Normális válaszokat szeretnék kapni!
Először is le kell ülni normálisan megbeszélni, hogy mik az igények, aztán, hogy mik a lehetőségek. Egy átrendezéssel valószínű a problémák java orvosolható.
Aztán zárd be az ajtódat, de na kulcsra, csak legyen becsukva, és ha kell valami, akkor kopogjanak, esetleg szóljanak előre és te kikészíted, ami kell.
Ha hétvége van vagy szünet és te tovább aludnál, akkor szólj nekik, hogy légyszi 8-9ig ne gyertek be, ha kell valami, akkor este vegyétek ki.
A kommunikáció csodákra képes, neked is engedned kell, legyél kész a kompromisszumra és akkor ők is engedni fognak.
Nálunk ez a rendszer kiválóan működött, igyekeztünk úgy kialakítani a tárolást, hogy az ő cuccaikból csak olyan dolgok legyenek a szobámban, amire ritkában van szükségük, így a járkálás is megszűnt.
Miert kene bezarkoznod ?
Majd ha sajat lakasod lesz jogod lesz maganeletre egyedul
Csalad nem remetetanya
Nekik olyan kicsi szobájuk van hogy csak egy ágy fél be meg a tv is a falra van felszerelve, ott annyira nem fér el semmi.Bátyám szobájában a szüleim ruhásszekrénye van ott és ő is mondta nekem hogy sokat járkálnak be hozzá.
Kopogni kopognak aminek örülök, de annak nem hogy állandóan bejönnek.Egyedül a bátyám jött rá hogy én egyesül szeretnék lenni és azért zárom be a szobám ajtaját.
Nálam igazából nincs olyan dolog amiért gyakran bemászkálhatnának, de mégis megteszik.És ha szóvá tenném akkor én lennék lecseszve és mondanák hogy ne én mondjam már meg hogy mikor jöhetnek be a szobámba.Ezért nem beszéltem velük erről.
Ha bezárnám az ajtóm akkor meg apa megint ideges lenne és mondaná hogy leszedi az ajtót és kettébetöri.A szülemiet szeretem, de ez nekem így nem jó hogy így bejárkálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!