Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy ezért nem visznek magukkal nyaralni? Miért fontosabbak ők, mint én?

Figyelt kérdés

Van három féltestvérem, a nagy 4 éves, az ikrek februárban lesznek 1 évesek. Anyáék már tervezik a nyaralást és mondta anya, hogy repülni három kicsivel biztosan nem fog, ezért kocsival mennek.

Viszont tegnap mondja, hogy hát mivel 5 személyes az autónk, ezért én nem tudok menni. Azt hittem, hogy akkor én megyek az enyémmel, vagy az anyáéval, de mondta anya, hogy azt a férje nem akarja... Reggel találkoztam apával és elmeséltem ezt neki. Ő mondta, hogy akkor menjek repülővel (Olaszországba akarnak anyáék menni) és akkor maximum a reptérre kell ott kijönniük értem. Oké, mondtam itthon, hogy ez is lehetne egy megoldás, mire anya férje elkezdett őrjöngeni, hogy ő biztos nem fog ott emiatt kocsiba ülni.

Csak ez rosszul esik, mert pl. a legjobb barátnőmék 4 éven át azért béreltek kisbuszt, hogy én is mehessek velük nyaralni.

A barátom családja is bármit szervez, akár hosszabb utazást, akár csak egy pár napos wellnesshétvégét, mindig kérdezik, hogy én mikor érek rá és úgy szervezik az utat.

A saját családom pedig semmit nem hajlandó tenni...

Pedig tudja anya is, hogy nagyon szeretek utazni, nincs bajom azzal sem, ha kocsival megyünk (vezetni is szeretek, szóval úgy is mennék, ha nekem kéne vezetni).

18L

2017. dec. 16. 15:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Anyud hathatna a férjére, mivel nonszensz ahogy lereagálta a dolgokat. Igaza van annak, aki szerint a fickó nem tekint a család részének téged, csak egy kellemetlen tényezőként gondol rád anyád oldalán. Sajnos anyád meg hagyja hogy ezt csinálja veled. Mutasd meg neki a válaszokat, senki sem ért egyet a nevelőapád hozzáállásával.
2017. dec. 16. 16:16
 12/21 anonim ***** válasza:
89%

OFF: a 4-es vagyok.

Meglepődtem a sok pozitív példán, örülök annak, hogy mégiscsak vannak rendes családok és rendes anyák!

2017. dec. 16. 16:18
 13/21 anonim ***** válasza:
3%
Hogyan fér el egy ötszemélyes autó hátuljában két gyerekülés mellett még egy kisgyerek is?
2017. dec. 16. 16:25
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

Simán.

Nálunk is így volt hátul a 3 gyerek.

2017. dec. 16. 16:33
 15/21 anonim ***** válasza:
94%

Most nem azért, de mennyivel kényelmesebb egy teljes napon át autózni három kisgyerekkel, mint repülővel menni, ami még a várakozással együtt sem lenne több 4-5 óránál?

Mintha direkt úgy lenne kitalálva az egész, hogy te ne mehess, persze lehet, hogy nem ennyire rosszindulatúak, az viszont egyértelmű, hogy a pasi a háta közepére sem kíván téged és anyukádnak sincs ellenére, hogy nélküled menjenek.

Ha ennyire csak ők akarnak menni, lehetett volna ezt az egészet őszintébben és udvariasabban is tálalni. Valahogy úgy, hogy figyelj kicsim, te már 18 éves vagy, sokat mész a pároddal és a barátnőddel nyaralni, és természetesen jöhetsz velünk is, de szeretnénk nyáron egyszer csak a kicsikkel menni, van-e kifogásod ellene? Nem pedig úgy, hogy bocs, nincs hely neked az autóban és a reptérre sincs kedvünk kimenni eléd.

Ha így akarnának kihagyni, én nem is akarnék menni, fújják fel a nyaralásukat.

Anyukádnak azért említsd meg, hogy ez neked nagyon rosszul esett és fontos neked, hogy legalább ő kiálljon melletted továbbra is, ha már a férje nem tekint a család részének.

2017. dec. 16. 16:42
 16/21 anonim ***** válasza:
92%

Azért mert 18 éves vagy, még mehetnél a szüleiddel nyaralni. Végül is még akár segíteni is tudnál nekik, ha kettesben sétálnának, te vigyázhatnál a kicsikre. Elég szomorú, hogy téged már nem vesznek emberszámba.

Sajnos anyaként én pont fordítva vagyok. Nagy örömmel vinnénk a felnőtt fiamat is velünk mindenhová, de ő amióta betöltötte a 19 évét már nem akar velünk jönni. Pedig fizettünk volna mindent, és még sem. Reméltem , hogy Japánba, vagy Thaiföldre eljön velünk, de nem akar. Mindig azt mondja, hogy ő inkább a barátaival nyaral, vagy a barátnőjével. Így mi mindig kettesbe megyünk, de örültem volna ha olyan lelkes lenne a fiam mint te kérdező.

Mielőtt még félreértenétek. Európai utazásokra néha eljönnek a fiamék velünk, mert akkor anyagilag nem megterhelő nekünk sem, hogy a barátnője nyaralását is mi álljuk. De messzi utakat már mi sem tudjuk finanszírozni.

2017. dec. 16. 16:42
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Egyes, igen, nálunk is az volt az ok, hogy a mostohaanyám féltékeny volt rám, és utált, mert "apa lánya" vagyok, és mint olyan, ezzel anyára (aki amúgy már rég meghalt) emlékeztetem apát. WTF?

Kérdező: sajnállak, velem is ugyanez van. Amióta apám összeköltözött a mstohaanyámmal és annak gyerekeivel, velük megy mindenhová, engem meg le se szar.

10 éve ez megy, ők négyen egy család, én nem is mehetek a "házukba", mert a mostohaanyám megtiltotta, apám meg bólogatójános.

Szívás, de már csak kicsit zavar. Az biztos, hogy ezek után én is így állok hozzá. Van "kedvese", menjen ahhoz akkor is, mikor majd idős lesz és beteg.

Egyébként ne kattogj ezen, elhiszem, hogy rosszul esik, de én ezek után ennyit is tennék a kapcsolatunkba. Ha anyukádnak fontosabb a farok, hajrá, csak majd ne hozzád menjen, ha gáz van.

Én elköltöztem 1000km-re, és remekül megvagyok a kedvesemmel, apámék meg pukkadjanak meg. MEllesleg kijelentette, hogy ő nem fog soha kiutazni hozzánk, mert "mostohám nem akarja".

28n

2017. dec. 16. 17:24
 18/21 anonim ***** válasza:
46%
Én azért azt is átgondolnám, hogyha az édesanyám ennyire őszinte velem, hogy nem képes elmondani, hogy valójában kettesben akar lenni a pasival, akkor én se lennék vele többet őszinte viszonyban.
2017. dec. 16. 17:41
 19/21 anonim ***** válasza:
91%
Én azért megkerdezném tőlük, hogy akkor mostantól a többi családi nyaraláson sem vehetsz részt? Csak hogy úgy tudj tervezni a jövőben. Mert ha most nincs hely és nem mennek el érted a repülőtérig, akkor gondolom legközeleb sem.
2017. dec. 16. 18:17
 20/21 anonim ***** válasza:
71%

kamu szöveg, hogy nem férsz be, meg ez a sok kifogás, hogy nem akarnak autóba ülni a reptéren, semmi se jó nekik. egyszerűen anyádnak fontosabb a f@x meg az új kölykei, mint te.

a mostohaapád meg nem akar veled is nyaralni. kisajátítja anyádat, elzár tőle. egy önző köcsög.

eztán nemhogy nyaralni nem mennék velük, de még ünnepeket se tölteném velük. de minimum beleszarnék a levesükbe

28/N

2017. dec. 16. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!