Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A "nemhomofób" szülőket, ha...

A "nemhomofób" szülőket, ha kiderül hogy meleg a gyerekük, maga a homoszexualitás zavarja, vagy pedig az, hogy nem a magyar életpályamodell szerint él?

Figyelt kérdés

A magyar norma a diploma/szakma-házasság-gyerekek-vasárnapi ebédek szentsége. Azt vettem észre, hogy kb. minden, ami ettől eltér, az baj.

Nagymamámat az is "megrázta", hogy hétvégi nagymama lett, és nem élünk abban a faluban, amiben ők. Illetve az egyik lánya, kijelentette, hogy sosem fog férjhez menni, és úgy él együtt a párjával, hogy nem házasok.

Nagybátyámat az zavarja, hogy az unokatesóm harmincévesen még nincs férjnél, hanem Olaszországban keresi magát hülyére egy multicégnél.

Keresztanyámnak az a baja, hogy "a fiavial nem lehet dicsekedni osztálytalálkozón", mert egyikük sem Magyarországon telepedett le, egyiküknek sincs családja, és egyiküknek sincs diplomája. A fia hegesztő Ausztriában, a lánya pedig szakácsnő.

2017. dec. 16. 10:31
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
"Nemhomofób": Semmi bajom a melegekkel, "vannak meleg barátaim", felőlem akár a szomszédba is költözhetnek, csak a gyerekem ne legyen az.
2017. dec. 16. 10:34
 2/20 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide a homofóbia? Ki volt itt a sztoriban?
2017. dec. 16. 10:46
 3/20 anonim ***** válasza:
Ki volt itt homoszexuális *
2017. dec. 16. 10:49
 4/20 A kérdező kommentje:
Olvasgattam itt sztorikat, és hallomásból is hallottam olyat, hogy nem kimondottan homofób szülők kiakadtak, amikor a gyerekükről kiderült, hogy meleg vagy azonos nemű kapcsolatban van. És elgondolkodtam, hogy itt a probléma nem a homoszexualitás, hanem egy "deviáns" élet.
2017. dec. 16. 10:51
 5/20 theradion ***** válasza:
64%
Hát ez a "nemhomofób" leírás a kognitív disszonancia iskolapéldája. Egyébként meg minden értelmes ember magasról leszarja, hogy az épp aktuális nemzeti erkölcscsőszök mit kiáltanak ki magyar modellnek. Mindenkinek joga van arra, hogy a törvények betartása mellett békében és szabadon keresse a saját boldogulását. Ha a gyerekem meleg lenne, azon lennék, amin egyébként is: hogy megvédjem a gazemberektöl s a lehető legjobban indítsam útjára az életben. Az ilyenolyan életmodellek nyakkendős korifeusai barmok, akik pedig azoknak az eszméi szerint rendezik az életúket, s főleg a mások életét azok olyan savanyú birkák akik képtelenek egy önálló gondolatra!
2017. dec. 16. 10:58
 6/20 anonim ***** válasza:
68%
Magam részéről annyi lenne zavaró, hogy a gyerekem élete nehezebb lenne. Magyarország nem elfogado ország: gyermekvallalas-nevelés azonos nemű parkent felvallalva szinte lehetetlen, ha kiderul a szexualitása a munkahelyi esélyei se lesznek azonosak, arról az aprosagot nem is beszélve, hogy a többség nem hagyja szó nélkül, ha homoszexuális párt lát pl kézen fogva.
2017. dec. 16. 11:00
 7/20 theradion ***** válasza:
60%
Igen, ez igaz, de ugyanez volt Amerikában a feketékkel. És mivel nem hagyták magukat, a szegregáció, a jogfosztás sőt, a lincselések dacára sem bújtak el odvaikba, hanem ha kellett rendőri kísérettel mentek egyetemre, vagy vállalták a hatósági erőszakot de nem ültek a busz hátuljába. És eljött az az idő is, amikor még vannak ugyan bőven rasszisták, de inkább ők bújkálnak, mert szégyen. Legfeljebb a szavazófülkében tör elő belőlük (lásd ki ül a Fehér Házban), vagy kukluxos meg ilyen tüntetéseken az arctalan tömegben megbújva. Eljön majd az az idő is, amikor a homofóbia is szégyen lesz. Magyarországon is. És minden kellemetlen vonzata mellett erre jó pl. a pride: mert a bújkálás a homofóbokat segíti. Minden gyerek, aki úgy nő fel, hogy látott egynemű párt az utcán és ez természetes neki, egy emberibb világ és emberibb Magyarország polgára lesz!
2017. dec. 16. 11:29
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Vasárnapi ebéd?

Hogyne,majd az összes hétvégén felét ilyen marhaságokra pazaroljam?:)

Elég idióta az a szülő,aki ezt állandóan elvárja..

Ha kirepülnek a gyerekek a szülőnek legyen már valami hobbija,elég szörnyű,ha valaki azért szül gyereket,hogy legyen valami,ami kitöltse az unalmas életét!

2017. dec. 17. 01:35
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én problémám ezzel csak annyi lenne, hogy nagyon rögös életútja lett. Mindig feszengenie kell majd hogy elfogadják-e a társával együtt stb. Ja és persze nem lesz unoka sem. De a gyerekemet szeretem, tehát ha így alakul, akkor ezt elfogadom.
2018. jan. 2. 14:16
 10/20 anonim ***** válasza:
22%

Mi az hogy magyar eletpalyamodell?

A heterosag a normalis. Normalis a termeszet es a biologia szempontjabol. A melegek genhiba miatt azok, ami biologiai abnormalitas. Ettol fuggetlenul aki utalja a melegeket az nem normalis pszihologiailag.

Nyilvan nem orulne egy szulo sem ha a gyerekerol kiderulne hogy meleg, de egy normalis szulo elfogadja. Kenytelen.

A mai homofobia inkabb a melegek egy kulon retege miatt alakult ki sztem, azok miatt, akik tulzasba viszik a magamutogatast, idetlen, esetenkent gusztustalanul oltozkodnek, jogokat kovetelnek stb.

Egy melegnek semmivel sincs kevesebb joga, mint egy heteronak.

Nekem az egyik rokonom meleg. O maga mondta, hogy szerinte vannak a melegek, meg vannak a b.ik. Egy "normalis" meleg nem kerkedik, nem pattog, keres maganak egy tarsat a sajat nemebol oszt kesz. A masik csoport meg kicsapongo szexualis eletet el, parkokban csunyalkodik, felvonulgat.

A heterosag nem tarsadalmi elvaras, hanem biologiai normal allapot. Ezt nagyon sokan keptelenek megerteni es aki ezt mondja, azt homofobnak titulaljak. A homofob az aki szo szerint utalja, uldozi, stb a melegeket.

2018. jan. 20. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!