Anyukám főztjében mindig találok valamit, mit lehet tenni, hogy ne sértődjön meg?
Ha megsértődik, hát megsértődik, de mégiscsak az anyád, tudnod kell vele őszintén beszélni. Nyugodtan told az orra elé a retkes tányért meg a hajszálat és mondd meg, hogy bocsi, de ehhez egyszerűen nincs gusztusom, mert ez a tányér igenis koszos maradt. Majd beismeri, ha szembesíted vele.
Muszáj lesz, mert ez nem állapot, hogy ott vagy egy hétvégét és a sarki boltba rohangálsz naponta 2x parizeres zsömléért, csak hogy ne kelljen az ő főztjét enned, ami amúgy jó lenne, ha nem lennének benne extrák...
Nem szabad ilyet piszlicsáré dolgok miatt kerülni a szüleid hiszen ők nagy szeretettel várnak és főznek neked.
Egyszerűen légy okos, vedd kézbe a dolgokat. Segíts a konyhában rendet rakni, vigyél alapanyagot a főzéshez mint egy meglepit. A fő hogy ne éreztesd velük hogy tulajdonképpen magadnak is csinálod.
Nálam ez bevált)
Hát elég ellentmondásos tanácsokat kaptam.
Minden esetre otthon voltam karácsonykor néhány napot, bár nem sok mindent ettem, hiába segítettem a főzésben, a kutya ugyanúgy ott szaladgált, 20 percenként kimászkált a macskák, tyúkok közé, majd szalad be a tyúkszaros talpával a lakásba, konyhába, így a takarítás mit sem ért. Leveskészítés közben leesett a krumpli a konyhakőre, anyám mintha mi sem történt volna lehajolt, felvette és bedobta a levesbe a többi közé. Az edényeken ugyanúgy ott volt az előző napi/heti maradék, ahogy eddig, volt, hogy az evőeszközt nem tudtam kivenni a fiókból, mert visszacsúszott a kezemből, olyan zsírosan rakták el. Volt olyan kés, amit hipoba kellett beáztatnom, mert a nyelén valami fekete, beazonosíthatatlan dolog volt, sima mosással nem jött le. Apámat láttam kipakolni a mosogató szárítójából, kiesett a kezéből egy villa a kőre, lehajolt, felvette, majd rakta be a többi közé, így semmi értelme nem volt hipoval normálisan elmosogatnom. Tegnap este pizzát sütöttünk, gondoltam segítek, egész jól ment addig, amíg anyám elő nem vette a sütőpapírt, kigurult a kezéből kb. 1 méter a már említett, koszos kőre, feltekerte, majd abból vágott egy darabot a pizza alá, hiába mondtam, hogy ez így nagyon gusztustalan, azt mondta minek pazarolni. A sütőben csak egy rács van, de két tepsi pizzát kellett volna megsütnünk, a tepsi, ami belehelyezhető még tele volt a karácsonyi sütivel, így apám kiment, és behozta még az előző sütőből a rácsot, amit nyáron virágalátétként használtak a teraszon, most télen pedig a macskák feküdtek rajta, emellett csupa piszok volt. Kivettem a kezéből, hogy legalább hadd takarítsam le, mert ez így undorító, erre azt mondta, hogy felesleges, majd a meleg fertőtleníti, tehát úgy rakta be a sütőbe, hogy sár, madártoll, macskaszőr lógott a sütőrácsról. Egy szeletet ettem belőle, mivel segédkeztem és kínálgatták, hát mondanom se kell, hogy reggelre két hólyag jelent meg a nyelvemen. Egyébként a főtt ételekből nem ettem a fent említettek miatt, mivel hiába szóltam rá, hogy a leesett krumplit inkább a kukába dobja, mielőtt nekiáll mosson kezet, stb. teljesen hatástalan volt. Mindezek ellenére kínálgatták az ételt, de a fentiek miatt főtt ételből nem ettem, abszolút nem esett le nekik a dolog. Első este megvajaztam egy kenyeret, szerencsére még mielőtt beleharaptam volna észrevettem, hogy a vajból kikandikál két terebélyes szőrszál, így félreraktam, hogy megmutatom nekik, mire a válasz az volt, hogy ha nem kell akkor dobjam ki, ne hagyjam itt állni. Ebből adódóan mehettem a boltba úgy, mint régen, hiába a próbálkozás, semmit sem segített. Sütiből sem ettem ezek miatt, ki tudja abban mi van, maradtam a szaloncukornál és a habkarikánál, de azt hiszem, jövőre én hívom el őket karácsonyra magamhoz, ha nem jönnek, akkor max. egy napra meglátogatom őket, este pedig megyek is haza, mert menthetetlenek és reménytelen az egész. :(
Nem, épp ez a furcsa. Régen odafigyeltek, főleg anyám, ha apám elmosogatott koszosan, akkor képes volt mindent kipakolni és elmosni mindent újra, naponta takarította le a konyhaszekrényt, az asztalt, heti egyszer felsúrolta a követ, felporszívózott, havi egyszer letörölt mindent, most áll a kosz mindenhol, a wc-re rá se mertem ülni, a kádat is kihipóztam fürdés előtt. Régen senkit nem engedett be cipővel, az előszobában le kellett venni, most ki-be mászkálnak a saras cipőjükkel, láttam azt is, hogy a szobába is bementek, ahol alszanak. Régen állat nem jöhetett be a házba, egyszer a nagynénémék elhozták a pár hónapos kiskutyájukat, amit bent tartottak a lakásban, az aztán tényleg tiszta volt, mégsem engedték be még kézben sem. A párommal épp azon tanakodtunk, hogy mióta lettek ilyenek, mi 4 éve vagyunk együtt, ő úgy emlékszik, hogy amikor először járt nálunk, akkor még rend volt, tehát nagyjából 3 éve ilyenek. Én arra tudok gondolni, hogy kiderültek a gyerekek és emiatt alakult ki náluk ez, bár nem teljesen értem, hogy miért.
A legrosszabb, hogyha esetleg lesz gyerekem, akkor hogy vigyem el ilyen körülmények közé, hisz még nekem is hólyagos lett a nyelvem, és ki tudja addigra még mennyire süllyednek le. Még pár órára is veszélyes lenne egy ilyen háztartás egy gyerekre nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!