Szerintetek miért van az, hogy szép szülőknek csúnya gyerekük születik?
Pedig amúgy tényleg igen gyakori az szerintem is, hogy csúnya gyerekből szép felnőtt, szép gyerekből csúnya felnőtt lesz.
Szerintem ez azért van, mert azok a külső tulajdonságok, amik egy gyereken aranyosnak hatnak (pl. vastagabb orr, vékonyabb száj, óriás szemek), azok aztán felnőve, mikor alakul az arc, már nem olyan szépek és előnyösek. Míg pl. gyereken egy vastag száj szerintem nagyon ormótlanul néz ki, de ahogy alakul, és nő úgy egyre inkább beleillik az arcába, és felnőttként már semmiképpen sem mondható ormótlannak, inkább szexinek.
Az pedig szintén gyakori valamiért szerintem (vagy csak mindig az ilyen kirívó esetek tűnnek fel az embernek, és ezeket jegyzi meg), hogy szép embereknek csúnya gyereke (már nagyobbként, nem egész kisgyerekként, de akár úgy is) születik, csúnya embereknek meg szép. (átlagosnak meg átlagos :D). Talán én is azt a magyarázatot adnám erre, hogy a gyerekek általában nem hasonlítanak kifejezetten az egyik szülőjükre, hanem inkább valamelyik nagyszülőre. És így még ki is jön az, hogy csúnya nagyszülő-csúnya gyerek, szép nagyszülő-szép gyerek.
De annyira bonyolult dolog a genetika, nehéz az ilyesmit bármivel is magyarázni. Szerintem valószínűleg azzal magyarázható ez inkább, hogy mint ahogy már zárójelben megjegyeztem egyszer, leginkább az ilyen kirívó esetekre figyelünk fel, és ezeket jegyezzük meg. Mert azon senki sem fog fennakadni, ha szép embernek szép gyereke, csúnyának meg csúnya születik, csak nyugtázza magában, hogy hát persze, hogy így van ez, így természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!