Hogy megy az, hogy valaki kitagadja a gyerekét? Úgy dönt, aztán kész?
22 éves vagyok, el szeretnék költözni, de ezzel zsarolnak. Mindenért ezzel fenyegetőznek.
Megvagyok a pénzük nélkül is, nem is kérnék belőle.
De most az öcsém kapja meg a majdnem 60 millió értékű össz vagyont, ha örökösödésre kerül sor. Megtehetik?
Főleg, hogy az a nagyszüleim pénze is, akik 1000 %, hogy gondoltak volna ránk, rám. Boldogulok jelenleg magam is, de biztos nem csak az öcsémnek szántak mindent.
Most dönthetek, hogy 40 évesen is a szoknyájuk alatt leszek, vagy fel is út le is út, nem kapok semmit.
Szerintetek? Ezt meg lehet támadni, mert kinézem belőlük?
Nem a szülei pénze, hanem a nagyszülei öröksége, amit a szülők kaptak. Ez azért nem ugyanaz.
Engem a szüleim eldobtak. Nagyanyám nevelt. Ha a szüleim kapták volna mégis az örökséget, amiért a nagyanyám dolgozott meg és elköltik, vagy épp a mihaszna öcsémnek adják, aki egyik börtönből ki, másik be éli világát, az ugyanez a helyzet lett volna.
Meg tudja oldani, hogy semmit ne kapj a vagyonukból, ha akarja, úgy, hogy még életükben mindent a testvérükre iratnak.
Ettől függetlenül, ha mint írod, meg tudsz élni nélkülük, akkor szerintem habozás nélkül költözz el, mert ez nem normális, ahogy viselkednek veled. Tönkreteszik az életedet. Ennyit nem ér a vagyon sem.
12:38
"Nem a szülei pénze, hanem a nagyszülei öröksége, amit a szülők kaptak. Ez azért nem ugyanaz. "
Nem mondod??!
Tudod van egy törvényes öröklési rend.
Ha nem csak az unoka fejében létezne ez a mese, akkor közvetlenül neki is ajándékozhattak volna közvetlenül is bármilyen vagyontárgyat a nagyszülei.
De valamiért NEM így tettek, mert a saját gyerekeikre hagyták a vagyonukat.
Az pedig, hogy mit csinálnak a kérdező szülei a saját -akár örökölt- vagyonukkal, azt nem a kérdező fogja eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!