Nekem anyámmal sosem volt jó kapcsolatom. Megszokásból szólítottam csak anyának. Aztán 17 éves korom körül betelt a pohár, utána egyik napról a másikra elkezdtem a keresztnevén szólítani. 18 évesen eljöttem onnan. Több, mint 10 éve nem beszéltem vele.
Szóval én nem hinném, hogy egészséges, szerető családban ez normális dolog lenne, de mindenkinek a magánügye.
2017. dec. 4. 17:09
12/19 anonim válasza:
Én is a keresztnevén hívom anyumat. Abból az egyszerű okból, hogy nagyon szépnek talalom a nevét. Szerettem volna ha engem is annak neveznek el. N/30
2017. dec. 4. 17:25
13/19 anonim válasza:
Én is a keresztnevén hívom anyámat, sosem volt köztünk anya-lánya kapcsolat.
2017. dec. 4. 17:25
14/19 anonim válasza:
Nekem furcsa, de nem gondolok mögé semmit. Keresztfiam szólítja így a szüleit, még csak 7 éves, lehet változik. A kapcsolatukkal pedig semmi gond. Sógorom és a nővérem nagyon jó szülei.
2017. dec. 4. 17:49
15/19 anonim válasza:
Más családban mindenki úgy szólítja a szüleit, ahogy akarja, nem tartozik rám, én viszont nem tudom elképzelni, hogy keresztnevén szólítsam anyámat, apámat.
2017. dec. 4. 18:02
16/19 anonim válasza:
Apát apának hívom mindig (néha ha el akarom vitetni magam kocsival valahova akor apuci :D ) viszont anyát kb fele fele arányban a keresztnevén és anyának. Tetszik a neve, így hívják, ő sem lányomnak hív, hanem a nevemen. Nem hiszem hogy bármi trauma lenne ebben. Sőt, anya nővére magázza a szüleiket anya pedig tegezi. Ezen se akadt ki még senki soha, nagyszüleim se :)
2017. dec. 4. 18:31
17/19 anonim válasza:
Tényleg nem gondolok semmit, mert tényleg nem érdekel.
A legjobb barátnőmet keresztnevén szólítja a gyereke, a húgomat is a nagyobbik fia. Az ő dolguk!
Én nem szeretném, ha a fiam a keresztnevemen szólítana, de soha nem is akart.
2017. dec. 4. 19:16
18/19 anonim válasza:
Tényleg mindenki úgy szólítja a szüleit ahogy akarja csak nekem azért fura ez a kereszneves dolog (kisgyereknél)mivel azt tanulja meg a gyerek amit mondunk neki.Pl.nem azt mondjuk nézd ott jön Józsi, hanem ott jön apa, itt van anya stb.
2017. dec. 5. 06:29
19/19 anonim válasza:
Minket sokáig a keresztnevünkön szólított a gyerekünk. Épp abból adódott ez (amit az utolsó hozzászóló is írt), hogy mi, szülők hogyan beszéltünk magunkról és egymásról. Nekem pl. sosem jött a számra, hogy E/3. személyben beszéljek magamról, ahogy sokan teszik („anyuka hoz egy kis tejecskét”), ahogy az sem, hogy a férjemet apának szólítsam vagy így beszéljek róla. Így a gyerek is a keresztnevünkön szólított minket és így beszélt rólunk (ebből következően én voltam az egyetlen anyuka, akinek a keresztnevét tudta az összes óvónő és gyerek is – utóbbiak messziről kiabálva köszöntöttek mindig :)).
Egyébként az „intim” helyzetekben (esti beszélgetésnél pl.) mindig „mama” és „papa” voltunk…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!