Ha valamelyik szülőtök folyamatosan megjegyzéseket tenne a leendő unokájuk nevére mit válaszolnátok ti rá?
Mennyi gyökér van itt.
Szerintem tök jó név az Igor Konrád, bár gondolom úgyis mindenki csak az első nevét fogja használni.
Nincs ezekkel a nevekkel semmi baj, bár én nem adnám, de másnál teljesen jó.
Amúgy meg majd megszokják.
Az én lányom Dorina. 30 évvel ezelőtt viszonylag ismeretlen volt, még a naptárban sem volt benne :-) Én is kaptam hideget-meleget, minek ilyen kacifántos nevet adni, meg ajánlottak helyette "normális" neveket, hogy válasszak azok közül, meg hogy ez román név, és miért adok román nevet a gyerekemnek, meg jól kicseszek majd vele... stb.
Nem foglalkoztam senkivel, ez a mi döntésünk volt. Annyit mondtam, hogy ha nem tetszik, akkor lehet majd Dorcsinak, Dorkának stb. hívni.
Aztán szépen megszokta mindenki, hogy van egy Dorinánk, a név elterjedt azóta, a gyerekkel sincs kicseszve :-) szóval azóta is minden okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!