Ha valamelyik szülőtök folyamatosan megjegyzéseket tenne a leendő unokájuk nevére mit válaszolnátok ti rá?
Szerintem nem rossz nevek, de lehet nekem a sok Földi Eperke meg Hegyi Napsugár, Nagy (Lajos) Ivó, Riko, Dzsindzser és Erátó miatt nem tűnik vészesnek. :D Amúgy meg nem az a kérdés, hogy nekünk tetszik e.
Az én anyukám is az a tipikus mindig mindent jobban tudó és megsértődik, ha nem az van, amit ő akar. Biztos nekünk is el kell majd ezt játszani vele. Én is csak azt tudom mondani, hogy neki is volt lehetősége elnevezni a gyerekeit, ne akarja ezt a lehetőséget elvenni tőletek. Ha nem látja be, meg duzzog, beszólogat én is inkább otthagynám vagy letenném a telefont. Ha annyira nem bírja kimondani se akkor szólítsa Prücsöknek vagy valami, de ne akarja átnevezni. Főleg azért, mert van egy ilyen nevű kollégája. Na és? Nekem is van olyan ismerősöm, akit nem kedvelek, de a neve tetszik és adnám a gyerekemnek, mert az csak egy név, nem maga a személy. És nem egy kisbabának adtok ilyen nevet, hanem egy embernek, aki lesz 10, 20, 50 éves is és neki lesz kellemetlen, ha Manóként mutatkozik be egy állásinterjún, csak mert egy babához ez jobban illett.
Még a Nándor Iván párosítást olvastam pont itt, az is tetszett, de párom ragaszkodott a Konrádhoz.
Az orosz mint nyelv is érdekel, tetszik a beszédstílusuk. Azért Vladimirnak, Evgenijnek nem fogom nevezni a fiamat. Oroszország mindig is vonzott (bármilyen is a történelmünk)
Anyukámnak is több ötlete volt a nevemet illetően, végül az öreg férfirokonok gúnyolódása miatt anyukám nevét kaptam, abban nem találtak kivetni valót.
Nem bánom, szeretem a nevemet, de nem értem, miért érzi kötelességének mindenki, hogy beledumáljon? Nyilván van egy-két katasztrofális összecsengés, amit esetleg a lelkes anyuka nem hall meg, de az apuka csak tud mérlegelni és ez a kettőjük döntése.
Egyenként különben mindkettő tetszik, de az orosz/német hangzás disszonáns.
Apukádat kerdezd meg, hogy van-e építő jellegű gondolata, azt szívesen meghallgatod, de a névvel konkrétan hagyjon békén.
Azért Vladimirnak, Evgenijnek nem fogom nevezni a fiamat.
Miért az Igor jobb szerinted?:-D Szegény gyerek így kiszúrni vele. Egyik neve se vállalható. Engem a japán kultúra érdekel mégse nevezem a gyerekemet Yurinak vagy Hanának...
Igor Konrád...
Pfú bazz. Még érteném, ha lenne valami szláv vonatkozásotok a családban, de így... Jól kicsesztek a gyerekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!