Miért bánik velem rosszul anyám?
Figyelt kérdés
Ha valami számára nem tetsző dolgot mondok, akkor mindig azt mondja bár megdöglene. Pl. mondom neki ha itt ahol lakunk, nem találok munkát, akkor el kell költöznöm. Erre az a válasza, hogy hagyjam békén a hülyeségeimmel, és hogy bár meghalna. Szerinte úgy se lesz belőlem soha semmi, és úgy se tudnék megélni egyedül. Máskor meg azt mondja, hogy egy kölönc vagyok rajta, és bár ne laknék már otthon. Soha nem jó neki semmi amit csinálok, mindenben kritizál. Szerinte én buta, naiv, és megvezethető ember vagyok, aki elveszne a nagyvilágban. Arra is volt már példa hogy mások előtt megszégyenített pl. elmegyünk együtt valahova, és megjegyzi, hogy beszari vagyok, amiért nem merek odamenni a pénztároshoz, mindent hangosan, hadd hallják mások is. Szerinte soha nem lesz párkapcsolatom sem. Közben meg hangoztatja, hogy mi mindent megtesz értem.2017. dec. 2. 13:30
1/6 anonim válasza:
Ez nagyon rossz lehet, de csak az egyik oldal. Őszintén szólva nem tudjuk, hogy milyen vagy, és hogyan élsz, mi váltja ki anyukádból ezeket a szavakat.
Nyilvánvaló, hogy sem a becsmérlés, sem a nyilvános megszégyenítés nem elfogadható, de például tényleg nem mersz odamenni a pénztároshoz? Jó lenne tudni, miért ilyen elkeseredett anyukád, egyáltalán hány éves vagy, mit csinálsz, tanulsz vagy dolgozol, stb.
2/6 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok. Soha nem viselkedtem rosszul, még bulizni sem jártam soha, nem dohányzom, nem iszok alkoholt. Most nem dolgozom, esti tanfolyamra járok. Azt is mondja, hogy ő mi mindent megtesz értem, és én vagyok az élete értelme. Szerintem azért lettem félénk, mert ő folyton mindenért kritizált engem pl. hogyan szólsz ahhoz az emberhez stb.
2017. dec. 2. 13:50
3/6 anonim válasza:
Oké, anyukád rosszul kezel, ez egy dolog. De az sem normális, hogy nem mersz odamenni egy pénztároshoz.
Nézd, ezt most a legjobb szándékkal mondom: keress fel egy pszichológust.
Mivel anyukádon jó eséllyel nem tudsz változtatni, túl kell lépned azon, hogy elnyom, és felismerni, hogy csak te tudsz magadból életképes embert faragni.
4/6 A kérdező kommentje:
De odamerek menni, nem azzal van a gond, csak ő azt beképzeli, hogy nem merek odamenni. Pl. ha megyünk valahova, és nem mosolygok állandóan, akkor azt mondja fapofa vagyok. De hát mások állandóan vigyorognak?
2017. dec. 2. 14:08
5/6 anonim válasza:
Anyád beteg, depressziós. Minden erőddel dolgozz azon, hogy munkát találj és elköltözz, mert mérgez. Az a baj, hogy egy 100 ezres fizetésből épp hogy meg lehet élni, de albérletre abból már nem futja. Szóval jó lenne kicsit nagyobb fizetés és legalább egy bérelt szoba. Még egy szobában is jobb élni, mint ezzel a rosszindulatú házisárkánnyal. Igyekezz magadat fizikailag is távol tartani tőle, ha mond valami negatívat, ne omoljál össze, mert az nem rólad szól, hanem róla, rá se ránts. Viszont nyugodt hangon kikérheted magadnak ezt a stílust, mert mindenki annyit enged meg magának, amennyit mások megengednek neki.
6/6 anonim válasza:
Hát, anyáddal gondok vannak, nem kicsik. Talán tényleg jobban jársz, ha elköltözöl, amint lehetőség adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!