13 éves vagyok, lány. Kettő testvérem van, akik már felnőttek. Az apukámat egyenesen ki nem állom. Igazából, van okom is rá... Egy agresszív alkoholista vadállat... Nagyon csúnyán beszél velem és anyámmal, hol ott van amikor tényleg semmit sem csináltunk, csak más felcseszte az agyát. Már egy ideje ha már csak hozzám szól, vagy ha egy térben vagyunk, elkezdek remegni és néha még egy sírógörcs is rám jön. Ez normális?
Testileg és lelkileg is bántott már engem is és anyukámat is. Viszont, anyám is elég goromba, szóval egyik szülőmmel sem jövök ki jól.
Menj ki a friss levegőre pihend ki magad vagy sird ki magadból a fájdalmadat hallgass zenét figyelem eltérés céljából csillapitsd le őket ha tudod.
Természetesen tudom milyen érzés ez számodra én is voltam ilyen helyzetben.
2017. nov. 29. 19:32
2/4 anonim válasza:
Ha jól értettem amit olvastam akkor anyukáddal jobban kijössz mint apukáddal. Ha anyukádnak vagy a kettő testvéred közül valakinek adsz annyi bizalmat hogy erről beszélsz vele akkor tedd meg. Kérj tanácsot a testvéreidtől hogy ebben a helyzetben mi lenne a legjobb neked. Illetve mivel felnőttek a testvéreid nem ártana a családsegítővel vagy valakivel aki ezzel foglalkozik felvenni a kapcsolatot mivel nagyon fiatal vagy neked tanulnod kell és nyugodtan élni a gyermekkorod. Az otthoni légkör ezek szerint kicsit mérges. Azért írtsm ezeket a dolgokat mert az én gyermekkorom is hasonlóan rossz volt. Ha írhatom ezt akkor nem is voltam gyerek mert mindig a veszekedést kellett hallgatnom. Mivel egyke vagyok nem mertem senkihez fordulni és meg is bélyegezte a felnőtt korom. Sok pszihológiai betegséget okoz . Gondolok itt a szorongásra félelemre pánikra. Ha rosszul érzed magad otthon mindenképp fordulj segítségért. Remélem segíthettem.
2017. nov. 29. 19:32
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, természetesen mind a ketten segítettetek. #1 Hiába megyek ki, olyan szinten ordítanak, hogy ott is hallatszik. Egyszer mentem boltba, és 4 házzal odébb is hallottam.. #2 Nos, a testvéreimmel is ugyanezt művelték. Ott még rosszabb volt a helyzet, mivel mind a kettő féltesó. Egyik apukám a másik anyukám feléről. Anyukám bántotta azt, aki apám gyereke volt, és fordítva. Én vagyok a "közös". Általában az olvasás, és a metál zene segít, de egyszerűen néha még ahhoz sincs kedvem... Az viszont segít, ha kibeszélem magamhoz.. Nos, az hogy családsegítő... Anyukámnak említettem már, de azzal jött, hogy ha apámat börtönbe vinnék, ő nem bírna egyedül eltartani.
2017. nov. 29. 19:41
4/4 anonim válasza:
egy megoldás van: én örökbe fogadnálak, ha nem vagy roma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!