Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális családra...

Rift kérdése:

Szerintetek normális családra jellemző az, ha anyukám elkapcsolja a tévét miközben én éppen nézek valamit?!

Figyelt kérdés
2017. nov. 25. 09:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
79%

A tévénézés közbeni telefonnyomkodás generációs betegség. Ilyenkor mindent csinálsz és egyikre se figyelsz. Ennek a suttyó továbbfejlesztése a beszélgetés közbeni telefonozás.

Megértem anyádat.

2017. nov. 25. 12:00
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

"Akkor is, ha a szülő a "főnök". (Jézus, nálunk az anyám/apám az anyám/apám, nem a főnököm vagy hasonló...)"

Úgy látom, itt a gyakorin még egy csöpp humorérzék sem található :-(

Azért írtam ídézőjelben, mert természetesen nem gondoltam, hogy igazi főnök, csak nem akartam órákig ragozni, de úgy látom, itt mindent meg kell magyarázni, mert mindig belekötnek valamibe (5-ös)

Szóval: nem akartam azt írni, hogy

1.- egy szülőnek nehogy már engedélyt kelljen kérnie a gyerektől, hogy ugyan drága édes kisfiam, megengednéd, hogy elkapcsoljak? (ezért írtam, hogy Ő a "főnök") Az más kérdés, hogy ideális családban megkérdezik egymástól, hogy nézed? Nem? Átkapcsolnék ide és ide. Amúgy igen, képzeljétek el, hogy azt vettem észre: ha a 16 éves gyereket megkérdezed - hosszabb távon, hogy kikapcsolhatom, elkapcsolhatom, akkor egy idő után pusztán ettől a szóhasználattól, hogy a szülő engedélyt kér a gyerektől - egyszerűen elszáll a ló a gyerekkel. TAPASZTALAT. Pedig áldott gyermekem van, igaziból :-)

És a másik ok: nevelési célzattal is elkapcsolhat, kikapcsolhat, mint ahogy itt írta is valaki, hogy hiába beszélt a gyerekének. Szóval itt is "főnök".

Nehogy már a nyúl(gyerek) vigye a puskát :D

Hú, látom már, és most az következik, hogy le akarom lőni a gyereket :D

2017. nov. 25. 12:07
 23/34 anonim ***** válasza:
51%
#1-es, látom beakadt nálad a lemez.
2017. nov. 25. 12:27
 24/34 anonim ***** válasza:

20# sajnálom hogy ilyen anyukád volt..

Az én szüleim sose kutakodtak a szobamba, meg semmi olyat nem csináltak velem. Jó nevelést kaptam tudták hogy úgyse találnának semmi olyat..bíztak bennem.

És tényleg nem találtak volna semmit se.

2017. nov. 25. 12:33
 25/34 anonim ***** válasza:
17%
S ha éppen azt irta meg hogy mqjd később beszélnek? Mert tvt nézek
2017. nov. 25. 12:41
 26/34 anonim ***** válasza:
20. vagyok. Nálam sem azért kutakodott, mert annyira titkolóztam volna. Egyszerűen, csak ha volt pl. olyan ruhám, ami neki nem tetszett akkor az első adandó alkalommal kivette a szekrényemből és kidobta/elajándékozta, vagy amit csak egyszer csinált, de nagyon megmaradt bennem, felmosórongynak használta. Nem arról volt szó, hogy cigit keresett vagy ilyesmit (nem is talált volna), szimplán csak nem bírta elfogadni, hogy nekem más tetszik. Ő lányos lányt akart én meg elég fiús voltam ezért nem tetszettek neki a ruháim.
2017. nov. 25. 12:57
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

És az normális, hogy 16 évesen már saját laptopod van, telefonod van, és miközben nagyban nyomkodod, annyit nem engedsz meg a saját anyádnak, hogy nézze a saját tévéjét, amire te nem is figyelsz, a háta mögött meg így beszélsz róla, miközben a valagad ki van nyalva?

Baromi elkényeztetett, elba**ott generáció a tiétek...

2017. nov. 25. 12:59
 28/34 anonim ***** válasza:
87%

Neked a szülői figyelem és gondoskodás mércéje ez a sztori?

telefonodat nyomkodtad = nem, nem nézted a Tv-t. Pont. Nekem még kicsi gyerekeim vannak, megnézhetnek bizonyos meséket, de nem engedem, hogy háttérzajként menjen a TV, ha mással kezdenek játszani, annak én mindig örülök, és _azonnal_ lekapcsolom a TV-t.

Az más kérdés, hogy lehet szólni: Kislányom, ha nem nézed, akkor én átkapcsolnék a ....-ra, rendben? És lehet azt mondani, de igen, anya, nézem, ne kapcsolj el légyszi, és elteszed a telefont.

2017. nov. 25. 13:18
 29/34 A kérdező kommentje:
De igen néztem, én tudok két helyre figyelni...
2017. nov. 25. 14:25
 30/34 anonim ***** válasza:
26%

Én úgy gondolom, hogy ez nem épp a tisztelet jele.

Legalább megkérdezhetné, elkapcsolja-e.

Attól, hogy gyerek vagy, még tiszteljen, mert a példáját fogod eltanulni.

22/N

2017. nov. 25. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!