Mit szólnátok, ha a 16-17 éves lányotok ilyen képeket rakna ki? Belefér?
67%-os az gondolom fel sem merült a csökött kis agyadban, hogy aki nem tesz fel ilyen képeket, az nem azért nem teszi, mert valaki azt mondta neki hogy nem kéne, nem illik, csak egyszerűen nincs igénye az ilyesfajta magamutogatásra.
Ezek nélkül is tökéletesen tud élni, bulizni, párkapcsolatot létesíteni, és barátokat szerezni. Ez kb ennyi.
Az meg külön megmosolyogtató hogy azt aki beáll a csordába, tehát n+1-ként teszi fel magáról , illetve a p--csájáról a fotókat az mekkora egyéniség már, és mekkora lázadó (igen lázadó mert azt csinálja amit a fél világ LOL), de aki SAJÁT ELHATÁROZÁSBÓL nem mutogatja magát, mert neki az a véleménye ami, az milyen gáz már :D Ez aztán a logikai eszmefuttatás. Inkább menj és nézz utána a lázadás fogalmának, ha már ennyire nagyra vagy vele. Az olyas valami, ami eltér az általánostól, tehát ilyen alapon egy antialkoholista nagyobb lázadást követ el a társadalommal szemben mint az instán a p--cát mutogat. Ezt így gondold végig.
Meg azt is gondold végig hogy miféle lelkinyomorod van, hogy csak a lázadással tudsz teljes életet élni :)
Olyan embernek, aki tökéletesen jóban van önmagában, és a környezetével, egy elégedett ember, annak rohadtul nincs szüksége ilyesfajta "lázadásra" (de mint mondtam ez nem az). Hisz anélkül is megvan minden az életében ami kell, hogy más embereknél akarja mindenáron kiverni a biztosítékot. Két eset áll fenn:
a) a szokásos figyelem hiány, nem tud semmivel kitűnni, de valamivel marhára ki akar szerencsétlen pára. Így jobb híján marad a pi--csája, amire a magad fajta agyhalott egyből repül. (Te sem tudsz mivel kitűnni, így megállapodtok (nem szóban) arról, hogy ez mekkora királyság már. Ezek általában szánalomra méltó szerencsétlen emberek, akiket leginkább szánni kell. Vagy valamiféle lelkinyomorral küzdő szerencsétlenek, akik ebbe menekülnek.
b) szokásos proli, aki azért csinálja ezt mert el sem tudná képzelni hogy máshogy viselkedjen. Való Világon és társain szocializálódott észlény, akinek a 8 elemi ha megvan jó esetben, aztán a p--csa mutogatás, meg "figyee máá te g.c..iii" féle értelmes társalgás teszi ki a semmirekellő kis mindennapjait.
Fiatalabb korosztálynál értelemszerűen az a) eset áll fenn, felnőtteknél meg a b).
Azon is jót mosolyogtam hogy a diploma mutogatást elítéled, de a p--csa mutogatás már mehet mert az egyéniség. Aztán miért is? Mert előbbi mögött kemény munka áll, utóbbit meg egy kis csimpánz is meg tudná csinálni??
Neked miféle belső frusztrációd van vajon, ami erre a döntésre sarkalt?
Netán olyan sötét vagy mint az éjszaka, és nem érzed magad komfortosan olyan emberek között, akinek sikerült valamit letenni az asztalra? Az a te bajod.
Arra meg hogy te kit tartasz különbnek, szerinted kit érdekel? :) Max a magadfajta 2 biteseket.
Utolsó, tudod, mondjuk olyan 105 IQ felett az ember tisztában van azzal, hogy a világ színes, mondhatni sokszínű, kinek ez a jó, kinek az, és kinek amaz. A nagybötűs REND zászlaját mindig is a csőcselék lobogtatta a magasban, élén hol egy Hitlerrel, hol egy Sztálinnal, hol egy Pol Pottal, hol egy Pinochettel.
(illetve a másik lehetőség, hogy az illető tizenévei elején jár, a kiskamasz-kor jellemző agyszerkezete a többi agyterülethez képest túltengő homloklebeny, ami miatt az illető csak fekete-fehérben tud gondolkodni, neki minden igen/nem, fekete/fehér, jó/rossz, helyes/helytelen, és nem ismeri a színeket, árnyalatokat, értékrendi relativizmust.
Valaki minél érettebb és minél intelligensebb, annál kevésbé jellemzi a másokhoz igazodás kényszere, a "mit szól a Józsi-néni, ha én..."
Na, ezek mennek valójában.
(Tájékoztatásul: az első tangás fürdőruhát tőlem kapta a párom 17 évesen - "csak az enyém légy, néha azt szeretném, majd, hogy _a világ lássa kincsemet_"* - és az első randink szexszel végződött - bő 20 éve. Lehet felhördülni:))
* Shakespeare LXXV szonett
Teljesen értelmetlen sületlenségeket hordasz össze, de téged biztos kielégít. Hagyjad már ezt a nagybetűs REND meg társai maszlagot.
Neked amúgy feltűnt már hogy lassan 2018-at írunk, 21. század van és tombol a liberalizmus??? Milyen nagybetűs REND meg ÉRTÉKEK te szerencsétlen?
Felmész bármelyik közösségi oldalra szembejönnek a csöcsök, meg a p--ák, és fényes nappal vetítenek olyan műsorokat, ahol nyíltan tosznak, mikor ki kivel.
Akkor tulajdonképpen neked mi a búbánatos bajod van?
Engem nem az csesz fel, hogy neked, vagy másnak erre van igénye hanem az hogy előadjátok itt a nagy hattyú halálát. Mintha üknagyanyáink korában élnénk, vagy egy muszlim országban, ahol megkövezik a nőt, mert bokát villant. Jösz itt Sztálinnal, meg nagybetűs RENDDEL és még kitudja mivel, és akkor te adod magad elő mint intelligens ember, meg csőcselékezel, mi? :) Gyogyit inkább vedd be,
És ismétlem, rohadtul nem érdekel neked mire van igényed, de ne akard már nekem bemagyarázni, hogy a csúnya gonosz konzervatív világ bánt téged és a hozzád hasonló szegény-szegény ultraliberális embereket, mert komolyan lemegyek hídba.
NINCS konzervatív értékrend
NINCS semmi nagybetűs REND, és ha kimész a körútra és a 4-es 6-os mellett kezdesz el közösülni már lassan az sem érdekel senkit kb.
Nem kívánok belemenni abba hogy ez most jó e vagy nem, de kímélj már meg a vergődésedtől.
Egy dologban értek egyet:" hogy a világ színes, mondhatni sokszínű, kinek ez a jó, kinek az, és kinek amaz-"..Na, ezért kellett volna nemes egyszerűséggel leírni hogy neked erre van igényed és pont. De nem neked még meg kellett spékelned a nagy erkölcsös maszlaogoddal, lenéző stílusban, persze szigorúan a "kinek mi tetszik" jegyében.
És igen vergődhetsz akárhogy, az van hogy most jelen pillanatban egy alapból teljesen zárkózott fajta ember nagyobb hátrányban van ebben a világban, mint te és társaid. Jobban ki van nézve. Innentől kezdve nincs mit sápítoznod, a zászló nektek áll :) Örülhetsz. Csak tudnám akkor min vitázol.
#53, hányingerem lett attól, ahogy az "értékelvű-konzervatív" csaholókórus nekiesett ennek a szerencsétlen lánynak, elhordva mindennek, anélkül, hogy egy szót is beszélt volna vele akármelyik őt minősítgető bunkó is.
Most meg magadnak tedd fel a kérdést, hogy miért szólítottál meg?
(egyébként meg alapvető tévedésben vagy, egy mai tizenévesnek valójában sokkal kevesebb szabadsága van, mint nekem volt anno mondjuk 20-30 éve - sajnos)
hányingerem lett attól, ahogy az "értékelvű-konzervatív" csaholókórus nekiesett ennek a szerencsétlen lánynak,
Ja de attól nem lett hányingered, mikor kijelentetted hogy te sz@ba sem nézed a "jókislányokat" "jóifiúkat" mert azok annyira kretének hogy még lázadozni meg pucérkodni sem tudnak, mi?? Az úgy rendben van.
Igazából értem én ezt a nagy megértést, és szimpatikus is LENNE ha ez mindkét oldalra kiterjedne.
Látom hogy imádod a környezetet belevenni, és okolni, egy fiatal cselekedeteiért, csak tudod az van hogy mindenkinek megvan a maga stílusa, személyisége, habitusa, és ha a fene fenét eszik, akkor sem fog tudni kibújni a bőréből.
Visszatérnék a fent említett példámra a visszahúzódó magánka való gyerekre, aki ugye a te mércédben ugyanolyan sz@ardarab, mint a másik oldalnak a magamutogatós kiscsajok.
Így meg bocs, de nem tudlak, sem megérteni, sem támogatni. Ha meg leírod hogy a világ sokszínű, akkor gondold is úgy.
Én úgy gondolom, a legjobb barátnőm aki 10+ éven keresztül mindig ott volt mellettem, és viszont, akivel bármit meg lehet beszélni, tök ellentétes személyiség mint én. Van ilyen is, persze csak akkor ha egy ember ki tud látni a saját köreiből.
Te nem tudsz.
"Mindig is többre tartottam a lázadókat a "jókisfiúknál-jókislányoknál"..."
Így szólt pontosan. Tehát te többre tartasz egy EMBERT csak azért mert lázadó. Mert a lázadó/nem lázadó az aztán marhára meghatározza egy ember jellemét, hogy mire lehet tartani vagy mire nem.
Tudod én rengeteg nem lázadót ismerek akit nem tartok semmire, sok lázadót akit igen és így vissza.
Tehát nem az alapján tartok sokra/kevésre valakit hogy lázadó jellem-e. Ennek pont semmi köze hozzá.
Ez a probléma, csak, semmi más. :) Hogy egy ember értékét nagypofában méred.
Nézd, a helyzet az, hogy hiába lakkozod, a konformisták csak a sz@rt (szebben a status quo-t) konzerválják, a lázadóktól várható a változás. A konformisták jóval egoistábbak ("mindegy, csak NEKEM és az ÉN családomnak"), a lázadók individualisták ugyan, de nem egoisták. (persze mindezt csak szigorúan általánosságban, kivételek mindenben akadnak)
Tudod, eléggé konformista-kispolgári családban nőttem fel ahhoz, hogy jó alappal velejéig rühelljem a konformizmust és a kispolgári tudatot. Nem az embert, a tulajdonságot.
Minden sorodból süt az elfogultság, így meg nem érdemes vitázni. Annyira vicces hogy már sokadjára a lázadó nagyszájú embereket akarod végül áldozatnak beállítani, akik lényegében a társadalomban csak elszenvedik a dolgokat. Holott ennél árnyaltabb a kép.
Vegyük alapul az élet kezdetét, egy ovodát, egy iskolát. Szerinted ott kikből lesz az áldozat? Biztos nem a nagypofájúakból, hanem a visszahúzódó kisgyerekekből. Nyilván őket könnyebb kikezdeni, mint a másik keménymagot. Innentől kezdve ezt a komformisták egoisták dumát hagyjuk már, mert nevetséges. Marha nagy egoisták, mégis velük mossák fel a padlót már a kezdetek kezdetén. Hacsak nem ért már haza úgy haza a gyereked oviból/suliból hogy konfliktusba keveredett mert védte a gyengébbet. Akkor respect. Más különben meg szócséplés az egész.
Ez az egész liberális/konzervatív dolog, olyan mint az állatvilágban, ahol az erősebb marad életben, csak itt jó eséllyel azért nem halnak bele emberek a kitaszítottságba. (Mondjuk a tini öngyilkosságok statisztika megérne egy misét).
Mert most ugye nem csak a felnőtt lázadó nem lázadó dolgokról beszélgetünk, hanem tinikről is vagy kis iskolásokról, akiknek amúgy szerinted még jogaik sincsenek.
Ami megint nevetséges. Nem vagyok én öreg, de azt tudom hogy mikor én voltam tizenéves nem viselkedtek úgy a kamaszok ahogy most. Manapság annyit hallom már idősek szájából hogy más világ volt még régen, meg nem úgy megy már az. Már mindenki érzi a liberalizmus "szelét", sokszor még idős emberek is. Teljesen értelmetlen ennyire áldozatot csinálni azokból akik imádnak harsányan élni.
Inkább arra kéne nevelni ezeket az embereket, hogy használják jóra is a nagy szájukat.De amíg ugye az egyik nem "tartja" semmire a másikat mert csak, addig sok jót ne várjunk.
Nézd, szerintem elfogultságról enyhén ironikus beszélni annak a tükrében, amíg szerinted a ""Mindig is többre tartottam a lázadókat a "jókisfiúknál-jókislányoknál"... " - állítást látod sértőnek egy olyan kérdésnél, ahol a válaszok valóban tobzódnak a vaskos sértésektől... pl:
#2 "Agyonverném, ha ekkora k_rva lenne."
#3 "Megkéselném. Aztén magamat is, hogy ilyen gyereket szültem"
#7 " egy buta kis pi_sának fogja gondolni."
#8 "Ez egy ostoba buta ribi "
#9 "mint valami szellemi fogyatékos"
...stb, stb.
Pedig látod, ezek valóban sértések és fenyegetések... ha úgy tetszik tipikus alja-reakciók. Ez valamiért mégse zavarta az igazságérzeted, csak az, hogy én - horribile dictu - jobban kedvelem a lázadókat a "jókisfiúknál-jókislányoknál"...
Egyebekben meg összekevered a winner-mentalitásút a lázadóval...
Azt meg 2000 éve minden eneráció elsüti, hogy "bezzeg az én időmben... ó idők, ó erkölcsök" - na érdemes ezek helyett a ko(ó)rral járó sóhajtozások helyett inkább például komoly szociológiai tanulmányokat olvasni a különféle generációkról. pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!