Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kórházba küldenéd a lányodat,...

Kórházba küldenéd a lányodat, ha gyógyszerfüggő és bulimiás lenne? Vagy inkább ne beszéljek ezekről soha?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy kicsúszott a lábam alól a talaj, már vagy 2 éve kezdődött...

20 éves lány vagyok és mindig is maximalista voltam.

Részben azért, mert a szüleim ezt várták el, részben pedig magam miatt is, mert imádtam a többiek felett állni. De az érettségi évében képtelen voltam elfogadni azt, hogy nem nyújthatok minden területek 150%-ot. És elkezdtem stresszelni, volt olyan, hogy azt is elfelejtettem már, hogy éppen milyen órára megyek, vagy hogy milyen nap van.

A szalagavató előtt elkezdtem hánytatni magam, mert mindenáron elakartam élni az "álom méretemet" a nyitótáncra. Sportoltam, de mikor izgultam, rengeteget ettem és utána bűntudatom lett, ami a wc-hez irányított, mert kövérnek és szánalmasnak éreztem magam... Ez azóta is tart, kisebb-nagyobb megszakításokkal.

Van, amikor 1-2 hétig nem csinálom, máskor naponta többször is.

A másik probléma az, hogy alprazolam tartalmú gyógyszert szedek rendszeresen. Nem akarnám túladagolni magam soha, vagy ilyesmi, csak néha úgy érzem, túl sok ez az egész nekem...

Tudom, hogy ezek valahol nem normális dolgok és néha azt érzem, hogy már teljesen elhatalmasodott ez rajtam, máskor meg mintha ezek is ugyanolyan szokások lennének, mint hogy valaki rágja a körmét pl. Félek, hogyha a szüleimmel beszélnék erről, kórházba kerülnék.

És nem akarok a zárt osztályon lenni, vagy a pszichiátrián, gyógyszerekkel szedálva.

2017. nov. 17. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Emiatt nem kerulsz zartosztalyra es nem szedalnak le. Honnan szedted ezt? Orvosi segitsegre van szukseged.
2017. nov. 17. 21:22
 2/9 anonim válasza:
41%
Tekintve, hogy már nagy korú vagy nem muszáj szólnod a szüleidnek, de akkor is mindenképp keress fel egy pszichológust. És hidd el még nem vagy az a zárt osztályos beteg, segítségre szorulsz, de nem hiszem, hogy egyből a pszichiátrián kötnél ki.
2017. nov. 17. 21:22
 3/9 anonim ***** válasza:
22%
Én igen. De lehet jobb lenne ha te magad tennéd ezt meg. Mivel az álom méretedet szeretnéd elérni ezért gyanítom,hogy nem vagy alapjában véve kövér. Igazából azt kellene elérned,hogy te magad vedd észre,hogy ez egy huszadrangú dolog. A kutyát nem érdekli,ha van rajta túlsúly. De az sem fog senkit érdekelni soha ,hogy hány kg voltál a szalagavatón. Valójában csak saját magad verted át végig. Pár év múlva rájössz majd magad is,hogy ez egy tök felesleges dolog volt. Viszont addig szopatod magad vele. Hamarabb magadtól nem fogod tudni levetkőzni. Ha nem akarsz felesleges dolgokkal eltölteni éveket akkor menj el orvoshoz. A benzodiazepin jó cucc. Viszont van pár rossz tulajdonsága,hogy elfedi a bajt. Csak illúziót ad. Tök jó az (az idővel gyengülő) a leszarom érzet. De ha nem arra használod ,hogy a saját jóléteden dolgozz. Elég keményen rá is lehet szokni (és nehezen le). Zártosztályra nem fogsz kerülni. Max ha nincs perpill hely a pszichiátrián. De neked még igazából oda sem kellene bekerülnöd. Pszichoterápia is segít. Vagy valami más,ennél komolyabb dolog, ami mellett rájössz,hogy eltörpül ez a hatalmas gondod ami most van. Amúgy a maximalizmus tapasztalatból mondom ,hogy felesleges tulajdonság. A trógerekből lesznek valakik,mert megtanulják,hogy kell könnyen sokat elérni. Meg a pszichopatákból,mert őket nem érdekli ,hogy milyen áron éri el a célját. A maximalistákból többnyire a végén maximálisan átlagos ember lesz. Átlagos meló,átlagos élet. Úgyhogy azzal is valószínűleg csak önsors rontó vagy. pl. iskolai eredmények. Több állásom volt már eddigi életem során és tudod,hogy eddig hány helyen érdekelt bárkit is,hogy milyen jegy került a diplomámba? Vagy nézte meg,hogy milyen jegyeim voltak az indexben? Senki. Mert a kutyát sem érdekli valójában. Nem mindenben tökéletesnek kell lenni,mert akkor bekattansz. Hanem szelektálni és azokban lenni jónak,ami az előrehaladásodat segíti. De pár év múlva ezekre is rá fogsz jönni magadtól.
2017. nov. 17. 21:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Kórházba semmi esetre nem küldeném, hacsak nem valami német magánklinika, ahol aztán tényleg kikúrálják az embert. A magyarországi kórházakról és betegellátásról meg inkább ne beszéljünk. Pszichoterapeutát viszont keresnék és addig járnék, amíg a legmegfelelőbbet meg nem találom.
2017. nov. 17. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
20 éves vagy, felismerted a problémát. Keress egy jó pszichiátert.
2017. nov. 17. 21:45
 6/9 anonim válasza:

Tudod hogy beteg vagy ezáltal az első lépést megtetted magadért!

Következő hogy mennyit szedsz a Xanax/frontin/alpr.tartalmu nyugtatobol ?

Én sajnos függő voltam és nincs kitartasom semmiben. De sikerült letennem ember feletti mennyiséget amire az orvos mondta hogy más bele halt már.

A hánytatas véleményem szerint meg csak akarat erő. Azt csak meg tudja állni az ember hogy nem dugja le a torkán az ujjat vagy igen.

Szerintem próbálj egy embert keresni aki segít neked ha nem szeretnél pszichológushoz menni. Ha nem megy nyilván muszáj.

Ha szeretnéd beszélgetek veled erről nagyon sok mindent átéltem 22 éves létemre sajnos.

2017. nov. 17. 21:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Fordulj magadtól orvoshoz, te is érzed, hogy nem vagy jól. Le kell győznöd valahogy ezt a megfelelési kényszert. Nagyon nehéz, tudom, volt benne részem, de egy jó szakemberrel sikerült.
2017. nov. 18. 08:19
 8/9 anonim ***** válasza:

A szüleid akaratod ellenére nem tudnak kórházba küldeni, mivel jogilag felnőtt vagy.

Ha jó a viszony köztetek, akkor viszont igen, beszélj velük.

De te magad is tudod, hogy baj van. Ez betegség, csak épp nem testi, hanem lelki. Jó hír viszont, hogy kezelhető, gyógyítható. Nem kell kórházba feküdnöd emiatt, ne aggódj. Ellenben mindenképpen keress egy pszichiátert, mesélj el neki mindent és kérd a segítségét. Ha te is akarod, ki tudsz ebből gyógyulni.

2017. nov. 18. 11:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem küldhetnek kórházba és nem is tarthatnak benn.

Majd megbánod a bulimiát, mikor kirohadnak a fogaid, vagy élni nem fogsz tudni, úgy fájnak. De akkor már késő lesz és 26 évesen műfogsorod lesz.

Ez van, én is voltam évekig bulimiás, most fizetek érte elsősorban a fogaimmal.

Szívás, már bánom, de visszacsinálni nem lehet, sajnos.

2017. nov. 18. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!