Tiltanak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátomtól tiltanak a szüleim. Tipikus mérgező szüleim vannak, túl hosszú lenne most taglalni, de mindenben szabályozni szeretnének. Mit tennétek a helyemben. 21 éves, anyagilag független lány vagyok.

2017. nov. 16. 17:44
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
15%
Akkor vagy független, ha nem náluk laksz.
2017. nov. 16. 18:45
 32/36 A kérdező kommentje:
Na szóval, igen, tudom, most már köszönöm szépen a felvilágosítást, hogy mit jelent az, hogy anyagilag független. Most kicsit rátérhetnénk a kérdésre is? Csak ez segítene, ha elmennék? Kompromisszum? Megoldhatatlan az, hogy dűlőre jussak velük? Mit gondoltok?
2017. nov. 16. 18:48
 33/36 anonim ***** válasza:
16%

Ha anyádéknál laksz, akkor hiába képzeled magadról, hogy független vagy, mert nem vagy az. Tudod miért? Mert anyádéknál laksz.

Költözz el és akkor majd a magad ura leszel, addig pedig köss kompromisszumokat.

2017. nov. 16. 18:53
 34/36 anonim ***** válasza:
50%
Azért szólnak bele, mert hagyod. Nem ártana pszichológus vagy coach, aki segítene, hogy hogy kell nem hagyni, illetve hirdetnek ilyen tréningeket is. Asszertív kommunikációval, önmagadban híve, határozottan. [link] Azt nem mondom, hogy én meg tudnám csinálni, valószínűleg iszonyú energiabefektetésbe telne ezt a technikát megtanulni, akkor már kisebb energia és nagyobb hozadék a költözés. Te már olvastad a mérgező szülős könyvet?
2017. nov. 16. 19:32
 35/36 A kérdező kommentje:
Erről még nem hallottam. Köszönöm szépen a segítséget, mindenképp elolvasom.
2017. nov. 16. 19:40
 36/36 anonim ***** válasza:
88%

Tényleg beszélned kell velük.

21 éves vagy, felnőtt és még velük élsz, de ebben nincsen semmi különleges, ez nem baj stb., ma ez teljesen megszokott és érthető is. A probléma azzal van, hogy a szüleid ezt nem kezelik a helyén. Attól, hogy még velük élsz, te már nem vagy kisgyerek, de ők ezt nem értik vagy csak szimplán nem fogadják el és nem is szeretnék azt, hogy önállósodj, az a céljük, hogy kb. örökké tőlük függj és irányíthassanak. Érzik, hogy egyelőre még náluk van a gyeplő, minden dolgodba beleszólnak, meg akarják mondani, hogy mit csinálj és hogyan, valamint az ilyen megjegyzések mint pl. egyedül úgysem boldogulnál, szintén azt a célt szolgálják, hogy téged is elbizonytalanítsanak, elhittessék veled, hogy ez valóban így van és egyedül életképtelen vagy, mindig szükséged lesz rájuk...az, hogy ők belehalnának, hogy elköltözöl szintén érzelmi zsarolás...Nem szabad hagyni, én azt mondom, hogy ezt még most kell megszüntetni, mikor még te is érzed, hogy ez egy probléma és még nem hatalmasodtak el rajtad teljesen. Ne engedelmeskedj nekik, mond meg nekik, hogy ez a te életed és úgy éled, ahogyan azt te szeretnéd és nekik ebbe nincsen beleszólásuk. Valamit muszáj lesz lépned ellenük...

Hogy ez miért van, azt nem tudom...Nálunk sosem voltak ilyen problémák, pedig én teljes mértékben tőlük függtem. Amíg tanultam. addig egy percet sem dolgoztam és szinte mindenemet ők fizették, de sosem volt olyan, hogy szabályoztak volna vagy meg akarták volna mondani, hogy kivel, mikor, hová mehetek, de nem is hagytam volna mert az az én dolgom. Más szülő pedig nem ilyen, szerintem szimplán csak vannak olyanok, akik élvezik és örömmel tölti el őket, ha mások felett hatalmaskodhatnak...

2017. nov. 16. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!