Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mit reagálnátok,...

Szülők, ti mit reagálnátok, ha egyszercsak elszólná magát a 15 éves lányotok egy ilyesmiben?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem a középsulit és kollégista vagyok.

Nem túl jó a szüleimmel a kapcsolatom, apámmal szörnyű, de az most másik kérdés. Ahogyészreveszem nem is túl elfogadó anya ilyesmikben.(Apa se csak ő most nem érdekel) Szerintem ő annak sem örülne túlságosan, ha összejönnék egy sráccal. Viszont szoktam neki valakiről beszélni, és egyértelmű, hogy a szóban forgó személybe belezúgtam totálisan. Nevezzük őt most Gabinak. Csak ezzel az a baj, hogy "Gabi" nem "Gábor" hanem "Gabriella". És szerintem eléggé úgy tűnik, hogy azt hiszi, hogy van egy lány akivel jóba vagyok, meg egy srác akivel szintén jól kijövök, csak belezúgtam. DE NINCS SEMMILYEN SRÁC. És én attól félek, hogy elszólom magam. Nem szeretném elmondani, addig amíg nem muszály.

Hogyan kerüljem el a kellemetlen szituációt?15l

2017. nov. 14. 17:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Sok boldogságot!
2018. jan. 12. 19:49
 22/27 anonim ***** válasza:

Tudom, régebbi kérdés, de azért írok én is.

Nálunk itthon egyetlen probléma van. Amit apám mond, az a szentírás. Vagyis lehet nem egyetérteni, de a) semmi értelme mert úgyse fogja belátni hogy igazam és b) ha kiadom magam legfeljebb haragszomrádot játszik napokig. Szóval nekem az jött be, hogy egyszerűen nem beszélek az életemről és kész. A hol voltál / hová mész kérdésre a 'barátaimmal' / 'barátaimhoz' válasz megteszi, legfeljebb mondok egy random nevet azt le van ejtve. Vagy ugye azért van 2-3 barátnőm, az ő nevüket gyakrabban, elvégre az ember a barátnőivel szokott lenni.

Mindezt azért, mert úgyse fogadnák el, hogy pasim van és dugunk, nem hogy esküvő előtt, de még csak a láthatáron sincs ilyesmi. Ahogy arról sem dumálok hogy tablettán vagyok már 3. hónapja.

Nálunk az a nehézség, hogy már akkor is ferde szemmel néznek rám, ha elmegyek itthonról, de lassan kezdem le se szarni, mert közük nincs hozzá.

Szóval ha otthon nem fogadnak el, ne legyél sokat velük és ne mesélj olyasmiről ami esetleg az elszóláshoz vezet. Lehetsz könyvtárban, tanulhatsz barátoknál vagy a suliban ha rákérdeznének - aztán hogy tényleg ezt csináltad-e az már csak rád tartozik. Mesélni pedig lehet a tanárokról, órákról, különórákról, akár a villamoson látott vicces emberekről - hidd el, én órákig tudok, nem nehéz.

Persze ez valahol csúnyán hazugság, és rosszul is érezhetnéd magad, de nem te tehetsz róla, hogy nem mondhatod el, ami valójában az életed, hanem ők. Az ő hibájuk, ne búslakodj miatta. Hamarosan túl leszel a gimin, elmehetsz koliba vagy ha dolgozol albérletbe, onnantól kicsit sem szólhatnak az életedbe és kész.

21l

2018. jan. 12. 21:44
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Apámnak ha valamit nem akarok elmondani, akkor azt mondom: nem akarok hazudni, és ennyibe maradunk.
2018. jan. 12. 21:56
 24/27 anonim ***** válasza:

azta, mennyi konzervatív. "Ez is csak egy múló állapot" "össze vagy zavarodva" "csak kamasz vagy és ki akarod próbálni"

lol geez. Lehet, h holnap már panszex leszel vagy aszex, de nem ez volt a kérdés. Ez amúgy is változó dolog.

A kérdésedre a válasz pedig, addig de comming outolj, amíg nem vagy benne 100% , hogy elfogadnak otthon. Vagyis ha apád hangoztatja, h homofób, akkor pl nem a legjobb ötlet. De kipróbálhatod egy ilyennel, h 'az évfolyamon van egy biszex srác, te mit gondolsz erről' vagy egyenesen egy 'mit szólnál ha meleg vagy biszex lennék' és meglátod mi lesz. Ha ellene van, akkor meg nem mondod meg, amíg nem költözöl el külön, nincs saját bevételed, érted, amíg nem tudod eltartani magad. Hallgasd meg, Boyinabandnek van egy jó száma erről, az a címe, hogy Spectrum. Ha a stílus nem is tetszik ( olyan kiabálós fajta ) akkor is érdemes figyelni a szövegre. Kitartás gurl c:

16l

2018. jan. 13. 00:04
 25/27 anonim ***** válasza:

nem tudom, miért kell állandóan erőltetni ezt a coming outolást. Mert a tévében ezt látjátok?

Nekem nem is volt barátom gimi alatt. Senki sem fogja számon kérni, nem kötelező kapcsolatban lenni valakivel, csak mert 15 éves lettél. Beszélj másról és kész.

2018. jan. 13. 15:24
 26/27 anonim ***** válasza:

bár nem vagyok szülő, de amikor elmondtam itthon, hogy biszex vagyok, nem volt semmi. meg ezelőtt is tudtam, hogy a családból mindenki elfogadja, de sajnos nem mindenki jár így... ha szülő is lennék, amúgy is, de ebből kifolyólag is tökre örülnék, h boldog és h megbízik bennem annyira, hogy beszél ilyenekről (mmint arról, h partnere van/alakulgat a dolog, annak nemétől függetlenül, merth nem mindenki beszél róla).

egyébként meg szomorú ez a helyzet, főleg, ha észrevehetően nem elfogadóak a szüleid...ilyenkor van az, hogy kussolsz róla, aztán ha lehetőséged adódik elköltözni, valszeg minden jobb lesz. de nem is feltétlenül muszáj beszélni erről a szülőknek, mert ez a magánügyed.

és előttem lévő, tökre nem értem azt a párhuzamot, amit itt a coming out és a kapcsolat között vontál. Az, hogy elmondod, hogy nem vagy heteroszexuális, az messze nem azt jelenti, hogy te vkivel muszáj, hogy párkapcsolatot létesíts (bár miért ne lehetne, amúgy?). :D Meg amúgy a tévében aligha láthatnánk, :D elég messze vagyunk attól, hogy társadalmilag ennyire elfogadott dolog legyen.

24-es, ez a szám tényleg tök jó! ^^

16l

2018. jan. 14. 18:08
 27/27 anonim ***** válasza:
elnézem neked, hogy értetlen vagy, hiszen még csak 16 éves vagy. A lényeg, hogy tök fölösleges elmondani.
2018. jan. 14. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!