Kiadta az utam a párom és alig látom a gyereket egy ideje, holott nincs joga hozzá. Most mit tehetek?
Egy műbalhé során összepakolt és egy ideig még képes volt telefonon tartani a kapcsolatot, de azután alig tudok valamit, már sose érnek rá a családjával, hogy láthassam a gyereket.
Nem voltunk házasok és szó nélkül adtam a pénzt
(havi fizetésemen felüli összegek ellenére is) fogalmazzunk úgy, hogy trágárkodott a gyerek előtt velem meg pofozott is ennek ellenére.
Mit tehetek ilyenkor, láthatósági kérvény?
Ha a gyerek meglát letagadhatatlanul örül nekem, de a heti 1 találkozási alkalom 2 heti és lassan hónapi szintre esett vissza.
Ez már elég nyomasztó egy ideje.

Én vagyok a gyerek apja és természetesen azért, mert ne szóljak bele semmibe (addig se hagyta), nem vettem el
(pedig ez neki se volt fontos akárhányszor szóba került) és ja, igen hülye vagyok és kész.

Gyerektartást mi alapján fizetsz? Bírósági határozat? Mert akkor ott az is le van írva, hogy mikor láthatod a gyereket.
Ha nem engedi, akkor rendezzétek jogi úton. Nem is értem, hogy miért ne láthatnád. MÁsok örülni szoktak, ha nem tűnik el a párjuk, hanem ugyanúgy tartja a kapcsolatot a gyerekkel.

Hát igen, ezért nem kell félrekummantani.
"műbalhé" - rájött, hogy félrekummantottál, és jogosan felháborodott.
A gyereked is rühellni fog, gondolom kicsi még ahhoz, hogy felfogja, de ha márérteni fogja, pont azt a megvetést fogod kapni tőle is, ami jogosan jár az ilyesmiért.

1. Elöször is bíróságon kérd a gyerekelhelyezés, a gyerektartás és a láthatás szabályzását - ehhez nem kell házasnak lenni, az elég, ha közös gyerekeket van.
2. Ezután ragaszkodhatsz a láthatás biztosításához - amennyiben az anya akadékoskodik, feljelentheted, minden egyes alkalommal, akkor büntetést kell fizetnie, egyre emelkedö összegben.
3. A bíróság által megszabott gyerektartást fizesd, átutalással, hogy nyoma legyen, ha nálad van a gyerek, akkor természetben adj neki, ha megengedheted magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!