Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóljak anyumnak mielőtt...

Szóljak anyumnak mielőtt idegileg megint kikészítem magam?

Figyelt kérdés
Három éve lettem gimis az első gimnáziumba ahova jártam kiközösítettek piszkáltak fogdostak voltak mellette más okokból adódó problémáim.Annyira lelki beteg lettem a sok problémám miatt,hogy kórházba kerültem.Azóta is visszatér a depresszióm.Sulit váltottam és a mostani sulimat egészen eddig szeretem viszont most két lány itt is rám szált mert esti sulisok vagyunk és kb csak én vagyok az aki rendszeresen jár suliba mert itt nem nagyon szólnak ha hiányzol és éppen ezért ha anyagról van szó mindenki rám van szállva. Van egy közös sulis csoportunk ahol az előbb észrevettem,hogy úgy flegmán beszélnek rólam,hogy én nem küldöm át az anyagot mintha én csicska lennék úgy beszélnek rólam.Elég érzékeny vagyok aki nem mer kiállni magáért inkább csak tűr és szorong főleg úgy,hogy a két lány roma.Félek,hogyha vissza megyünk szünetre itt is kikezd a két lány.Tudom,hogy ennyi idősen már ki kéne tudnom állni magamért hiszen nem bújhatok mindig anyum szoknyája alá de valamiért ha fikáznak mindig rosszul érint.Magamat ismerve,hogyha rám szállnak most is eléggé ki fogok készülni.Tudom,hogy ki kell bírnom utolsó évemet sulizom most de addig nem tudom,hogy fogom bírni.Párom illetve a másik suliba lévő gondjaimra anyum azt mondta,hogy ne törődjek senkivel de nem nagyon megy.Sírok szorongok és félek iskolába menni nem tudom kezelni azt,hogyha bántanak és stresszelek.Elmondjam anyumnak,hogy megint úgy látszik,hogy nekem fognak állni?Illetve azt,hogy szeretnék szakemberhez menni a depressziómmal nem ez nem normális,hogy ennyire kikészülök.
2017. nov. 3. 19:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp beszélj anyuddal, mert elég komoly lelki gondjaid vannak, és szakember segítségére van szükséged ezügyben. Az esti suli általában a komolyságról szól, de tanulj meg kiállni magadért.

Tudom hogy én könnyen beszélek, nem tudom min mész keresztül lelkileg, de neked segítségre van szükséged. Olyas valakire van szükséged aki segít téged talpra állítani az életben, mert az sajnos még keményebb és egyedül kell tenned midnenért, hiába van párod, barátaid, szüleid, csak is kizáróla magadra számíthatsz az életben!

Tudom hogy ez nagyon nehéz, tudom hogy téged azért közösítenek ki, azért szállnak rád mert érezteted velük hogy te gyenge vagy, és általában mindig a gyengébb emberrel könnyű kikezdeni, nem véletlen szállnak rád.

Ha komoly gondjaid lesznek az illetőkkel azonnal fel kell jelenteni őket ha bántanak, nem szabad annyiban hagynod semmit!

2017. nov. 3. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Mondanám azt, hogy tégy úgy mintha nem zavarna és ne vegyél róluk tudomást, de az ilyeneket nem lehet örökké levegőnek nézni. Nem téged akarlak egyáltalán szidni, félre ne érts, de ezek a lányok azért vannak ennyire rád szállva mert látják, hogy téged lehet piszkálni. Nincs jobb dolguk az életben és tudják, hogy veled szórakozhatnak mert nem fogod magad megvédeni. Én is utolsó évemben vagyok a gimiben, tudom, hogy az osztály 80, de talán 90 százaléka nem kedvel és ki is beszél (ahogy a legjobb barátjukat is kibeszélik), és ennek annyi oka van hogy nincs kedvem részt venni a csoportos mások háta mögötti szidásokban. pl egyszer a suliból egy félig-meddig autista srác belém zúgott, az osztálytársaim pedig arra sarkaltak hogy koptassam le elég bunkó módon. Előtte mondhatni voltak "barátaim" az osztályban, de meguntam, hogy csak akkor fogadtak el ha az ő játékukat játszottam. De: mivel ez az utolsó évünk, és sokkal hamarabb véget ér a minden nap suliba járás mint a többi diáknak így azzal nyugtatom magam, hogy február-március környékétől egyre kevesebbet kell őket látnom, majd véget ér az érettségi időszak és bye bitches. Nekem is fáj, amikor az emberek minden ok nélkül nem kedvelnek, mert akik ismernek, szerintük megbízható és jóindulatú ember vagyok. Nincs esetleg valaki, aki elkísérne a suliba és eléd is menne mire végzel? Ha nem leszel egyedül, akkor talán elkezdenek leszakadni rólad. A pszichológus jó ötlet, mindenképp menj el. Nehéz lesz majd később ha nem mersz egy kicsit sem kiállni magadért :/
2017. nov. 3. 21:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Az a fura hogy csak osztályba nem tudok kiállni magamėrt családi veszekedėsben vagy amikor a párommal veszekszek kiállok magamėrt elėg szėpen.
2017. nov. 3. 21:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkeppen szolj anyukadnak. Az osztalyban nincs baratnod? Az osztaly 2x emberbol all. Gondolom te sem kedvelsz mindenkit egyforman. Biztosan vannak az osztalyban olyanok akik inkabb kedvelnek. Az osztalyfonokkel is beszelnek errol. Ha jo iskola, akkor o is segiteni fog. Probalj meg mosolygos, segitokesz lenni. Sok sikert!
2017. nov. 3. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!