Egy abortusz ellenes szülő ilyenkor mit tenne?
#20 "Az esemény utáni NEM előzi meg a terhességet, hanem egy pár órás terhességet szakít meg. Ezt egy biológus ismerősöm mondta, aki több orvost ismer. "
Biológus vagyok, anyám pedig orvos. Mindketten a fejünket fogjuk ekkora butaságra. NEM TERHESSÉG, mert ha véletlenül megtermékenyülés be is következik, NEM ÁGYAZÓDIK BE! Tehát a terhesség egyszerűen NEM JÖN LÉTRE!
Ülj le fiam, egyes.
Két dolog keveredik, azért alakult ki a vita, hogy terhesség szakad meg vagy nem. Kétféle nézőpont van azt illetően, honnantól számítjuk a terhességet:
- Az egyik szerint a petesejt és az ondósejt találkozásától.
- A másik szerint a megtermékenyült petesejt beágyazódásától. Ez a hivatalos, orvosi álláspont, ami már csak azért is lényeges, mert a megtermékenyült petesejtek egy igen jelentős része (valami 70%, ha jól emlékszem) be sem ágyazódik, ehelyett kiürül. Ha ezeket mind terhességnek vennénk, a spontán vetélések száma az egeket verdesné a statisztikában...
A vallási fanatikusoknak azonban valójában nem az élet védelme a lényeg, hanem az, hogy uralkodni tudjanak a nők teste fölött. Az első megközelítés (hogy a terhesség a két sejt találkozásától indul) azért jön kapóra nekik, mert ezzel az indokkal a teljesen normális fogamzásgátló eszközök ellen is tudnak érvelni, és ebből jönnek az olyan túlkapások, mint hogy az amerikai gyógyszerész nem köteles kiadni a receptre felírt fogamzásgátlót, ha szemétkedni van kedve.
utolsó kettő. én is nő vagyok. miért is nem tud a nő magáról dönteni? létezik védekezés is, nem csak abortusz.nem kell ész nélkül szexelni, védekezni kell annak, aki nem akar gyereket. Abortusz esetében már nem csak a saját testéről dönta nő, ugye ez egyértelmű
tudom, hogy létezik, de NAGYON ritka, hogy ne lehetett volna megelőzni egy terhességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!