Egy abortusz ellenes szülő ilyenkor mit tenne?
Ez valóban egy nagyon nehéz helyzet, de azért egy abortusz is nagyon megterhelő lelkileg, akármi akármit is mond, szóval az sem ideális megoldás.
Szerintem érdemes elolvasni ezt a cikket: [link]
9-es válaszoló válaszát helyesbítem: Az esemény utáni tabletta nem más, mint vetélést okozó szer. A hímivarsejt csak 2 napig él, míg az új esemény utáni tabletták 5 nap múlva is hatnak.
Én itt az oldalon olvastam olyat, hogy egy lány 14 évesen szült gyereket és az Anyja nem hitte el, hogy megerőszakolták. Ilyen is van.
"9-es válaszoló válaszát helyesbítem: Az esemény utáni tabletta nem más, mint vetélést okozó szer. A hímivarsejt csak 2 napig él, míg az új esemény utáni tabletták 5 nap múlva is hatnak."
Ilyen hülyeséget ne írj, mert ez nem igaz.
Az esemény utáni tabletta a méhnyálkahártya leválását okozza, ezért a terhesség nem tud létrejönni, ebböl következöen nincs mit megszakítania!
Sajnos könnyedén lenézik az abortusz ellenzőket. Én vetettem fel (9) az esemény utánit, NEM vagyok vallásos, azonban abortuszellenző vagyok, az esemény utáni tabletta megelőzi a fogantatást. Ilyen egyszerű.
És hogy miért vagyok abortusz ellenző? (Leszámítva, hogy kivételes esetben egyet értek az abortusszal, pl ha a vizsgálatok szerint súlyos tartós betegen születne meg a magzat.)
Azért vagyok alapvetően abortuszellenző, mert érző lény még a szedercsíra állapot is.
Vaskalapos, aki szerint nem érző lény!
Gondoljuk bele, hány évszázad kellett, mire megdőlt az az ősi, merev nézet, miszerint "a megszületett baba
nem érző lény".
Aztán a XX.században korrigáltak, hogy "ja de igen, érző lény egy baba is már,
de a magzat és az embrió az nem!"
A fenét nem érző lény az embrió... nézzetek meg videót abortuszról, még embrionális korban is kétségbeesetten védekezik a kis lény az anyaméhben!
!
És nem egy pszichológus derítette ki pl öngyilkossági kísérleteket elkövető tinikről és felnőttekről, hogy ezen személyek anyja megkísérelt ellenük abortuszt, amikor ezek a kérdéses személyek még embriók voltak, de az anyák kísérlete sikertelen volt, így megszülettek.
Na most, ezek a személyek egytől egyig VÁGÓESZKÖZZEL(!) akartak véget vetni saját életüknek! Beszédes...
Ne legyetek már ennyire maradiak, hogy a pszichológia tudomány legalább száz éves ismereteiről se vagytok képben...
Már Freud és Jung is beszélt a tudatalattiról (és vizsgálta évekig), az oda fojtott traumákról, és azok hatásairól az egész későbbi életre nézve annak ellenére, hogy elfelejtett emlékek!
Az említett öngyilkossági kísérletet végrehajtó személyek NEM tudtak arról az öngyilkosságukig, és utána se egy ideig, hogy anyjuk abortuszt kísérelt meg ellenük!
Csak utólag tudták meg, pszichológus segítségével kiderült. Volt, akinél regressziós hipnózissal, de volt, akinek bevonták a szüleit, és vallott az abortálást megkísérő anya!
Tessék végiggondolni, mégis ki a vaskalapos
és ki nem.... mert az abortuszellenzők a vaskalaposak valójában.
És nem én.
(Bár írtam a kivételt: ha súlyos tartós betegként születne meg, akkor inkább még az anyaméhben végezzék ki kíméletesen szegénykét, amondó vagyok, mint egy életen át szenvedjen az a lény... EZ KIVÉTELT képez!)
Nem mellesleg NEM vagyok vallásos, hanem józanul és felelősen gondolkodó személy.
Mit tenne. Képmutató, ahogy mondták.
Régebben olvastam egy felmérést, hogy amerikában a legtöbb tiniabortuszt az abortuszellenző vallásos bigott szülők gyerekein végzik el. Ott van az abstinance only oktatás, ahol semmit nem mondanak el a védekezésről, csak annyit, hogy tartóztasd magad, ne szexelj. Persze szexelnek, teherbe esnek és a mamáék viszik abortuszra.
És pont nemrég volt szintén Amerikában, hogy egy politikus, aki állandóan az abortuszról pofázott, hogy mekkora bűn, a szeretőjét abortuszra kényszerítette.
Ezek tényleg olyan szar alja emberek, hogy senki nem csinálhatja, csak én. Mert az én helyzetem más. Empátia zéró, abba nem gondolnak bele, hogy minden eset egyedi, és mindenkinek joga van dönteni arról, hogy mi megy be ill. jön ki a testéből, akkor is, ha nem erőszakolták meg.
Én maga az abortusz gondolatától is rosszul vagyok, képtelen lennék elvetetni a saját gyerekemet is, de ha a lányommal történne ilyesmi, mindenképpen engedélyezném az abortuszt, mert még ő maga is gyerek, és azzal tenném tönkre az életét (meg a sajátomat is), ha megszülné.
L/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!