Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy abortusz ellenes szülő...

Egy abortusz ellenes szülő ilyenkor mit tenne?

Figyelt kérdés
Ha a 13-14 éves lányát megerőszakolnák, és teherbe esne, akkor mit tenne? Megtiltaná hogy elvetesse? Vagy megváltozna a véleménye?

2017. okt. 31. 20:41
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
A szülőnek ilyen esetekben nincsen kizárólagos rendelkezési/döntési joga, ergo totálisan irreleváns, hogy milyen "elveket" vall, avagy vallásos-e. Attól még, hogy kiskorú a gyereke, nem kényszerítik sem abortuszra, sem a gyermek megtartására az ő érdekeit képviselő "hatóságok", ez esetben a gyámhivatal. Ugyanúgy, ha a kiskorút a szülő abortuszra kényszerítené is joga van a gyámhatósághoz fordulni, illetve akkor is, ha ő szeretné, de szülei nem engedélyezik. A gyámhivatal mindig a gyermek érdekeit nézi. Egy ennyire fiatal szervezetet(13-14) már eleve a terhesség is nagyon megvisel, magas az egészségügyi kockázat, mind a fiatal kismama, mind a születendő gyermek szempontjából, így ha a gyerek nem kívánja megtartani, nincs az a szülő, aki erre rákényszerítheti, mert a gyámhivatal egészen biztosan a gyermek érdekeit képviselve engedélyezné az eljárást, sőt ennyire szélsőségesen fiatal kor esetében még a kiskorú veszélyeztetése is felmerül, ha akadályozná ebben a gyereket a szülő. Ilyen helyzetekben sosem a szülő dönt, amennyiben az nem egyezik a várandós kiskorú akaratával. Milyen szülő az amúgy, vallásos meggyőződés ide vagy oda, aki a gyermekkorból éppen kilépő kamasz gyerekét arra kényszerítené, hogy egy erőszakból fogant terhességet kihordjon? Szerencsére ilyen téren a mi törvényeink a kiskorú érdekeinek védelmét tartják első sorban szem előtt, a szülővel szemben is, ha a helyzet megkívánja, így ez ma Magyarországon kizárólag elméleti kérdés lehet. Mondjuk eleve indul eljárás,az erőszak miatt, gondolom feljelentést már csak tennének, amikor meg elindul a folyamat és a kórházban elvégzik a vizsgálatokat, alapon ott indítanak, hogy esemény utáni tablettát adnak az "áldozatnak", ami ugye 72 óráig hatásos és bár elég nagy hormonsokk, még mindig a legkíméletesebb megoldás, így elkerülhető a terhesség nagy eséllyel. Szerintem nemi erőszak esetén azért az az első, hogy ezt elve megkapja mindenki (hacsak nem nagykorú és elutasítja),miközben ugye mintákat vesznek az esetleges betegségek szűrésére is, hiszen nem jellemző, hogy óvszerrel erőszakoskodnának azok az állatok, akik ezt megteszik. Tehát azért normál esetben orvoshoz kerül az áldozat, ott meg nem rohannak ki anyuért, hogy beveheti-e a tablettát, ha amúgy nem tiltakozik. Ám tételezzük fel, hogy kóházba se kerül és elmarad ez az egész protokoll, ma Magyarországon egy kiskorút senki nem kötelezhet semmilyen terhesség kihordására akarata ellenére, még a saját szülei sem.
2017. okt. 31. 21:39
 12/38 anonim válasza:
27%

Ez valóban egy nagyon nehéz helyzet, de azért egy abortusz is nagyon megterhelő lelkileg, akármi akármit is mond, szóval az sem ideális megoldás.

Szerintem érdemes elolvasni ezt a cikket: [link]

2017. okt. 31. 22:03
 13/38 anonim ***** válasza:
93%
Ezek az abortusz ellenző konzervatívok a legnagyobb hipokraták. Persze, hogy abortusz lenne belőle.
2017. okt. 31. 22:16
 14/38 anonim ***** válasza:
26%

9-es válaszoló válaszát helyesbítem: Az esemény utáni tabletta nem más, mint vetélést okozó szer. A hímivarsejt csak 2 napig él, míg az új esemény utáni tabletták 5 nap múlva is hatnak.

Én itt az oldalon olvastam olyat, hogy egy lány 14 évesen szült gyereket és az Anyja nem hitte el, hogy megerőszakolták. Ilyen is van.

2017. nov. 1. 10:38
 15/38 anonim ***** válasza:
94%

"9-es válaszoló válaszát helyesbítem: Az esemény utáni tabletta nem más, mint vetélést okozó szer. A hímivarsejt csak 2 napig él, míg az új esemény utáni tabletták 5 nap múlva is hatnak."

Ilyen hülyeséget ne írj, mert ez nem igaz.

Az esemény utáni tabletta a méhnyálkahártya leválását okozza, ezért a terhesség nem tud létrejönni, ebböl következöen nincs mit megszakítania!

2017. nov. 1. 11:14
 16/38 anonim ***** válasza:
94%
Tök mindegy hány éves az áldozat: Egy erőszakból fogant gyereknél nem is értem hogy merülhet fel az embrió kihordása. Amíg az áldozat testében van, olyan mintha újra és újra megerőszakolnák, hónapokon keresztül.... Legyen benne annak része aki bárkit is rákényszerítene a szülésre.
2017. nov. 1. 11:37
 17/38 anonim ***** válasza:
14%

Sajnos könnyedén lenézik az abortusz ellenzőket. Én vetettem fel (9) az esemény utánit, NEM vagyok vallásos, azonban abortuszellenző vagyok, az esemény utáni tabletta megelőzi a fogantatást. Ilyen egyszerű.

És hogy miért vagyok abortusz ellenző? (Leszámítva, hogy kivételes esetben egyet értek az abortusszal, pl ha a vizsgálatok szerint súlyos tartós betegen születne meg a magzat.)

Azért vagyok alapvetően abortuszellenző, mert érző lény még a szedercsíra állapot is.

Vaskalapos, aki szerint nem érző lény!

Gondoljuk bele, hány évszázad kellett, mire megdőlt az az ősi, merev nézet, miszerint "a megszületett baba

nem érző lény".

Aztán a XX.században korrigáltak, hogy "ja de igen, érző lény egy baba is már,

de a magzat és az embrió az nem!"

A fenét nem érző lény az embrió... nézzetek meg videót abortuszról, még embrionális korban is kétségbeesetten védekezik a kis lény az anyaméhben!

!

És nem egy pszichológus derítette ki pl öngyilkossági kísérleteket elkövető tinikről és felnőttekről, hogy ezen személyek anyja megkísérelt ellenük abortuszt, amikor ezek a kérdéses személyek még embriók voltak, de az anyák kísérlete sikertelen volt, így megszülettek.

Na most, ezek a személyek egytől egyig VÁGÓESZKÖZZEL(!) akartak véget vetni saját életüknek! Beszédes...

Ne legyetek már ennyire maradiak, hogy a pszichológia tudomány legalább száz éves ismereteiről se vagytok képben...

Már Freud és Jung is beszélt a tudatalattiról (és vizsgálta évekig), az oda fojtott traumákról, és azok hatásairól az egész későbbi életre nézve annak ellenére, hogy elfelejtett emlékek!

Az említett öngyilkossági kísérletet végrehajtó személyek NEM tudtak arról az öngyilkosságukig, és utána se egy ideig, hogy anyjuk abortuszt kísérelt meg ellenük!

Csak utólag tudták meg, pszichológus segítségével kiderült. Volt, akinél regressziós hipnózissal, de volt, akinek bevonták a szüleit, és vallott az abortálást megkísérő anya!

Tessék végiggondolni, mégis ki a vaskalapos

és ki nem.... mert az abortuszellenzők a vaskalaposak valójában.

És nem én.

(Bár írtam a kivételt: ha súlyos tartós betegként születne meg, akkor inkább még az anyaméhben végezzék ki kíméletesen szegénykét, amondó vagyok, mint egy életen át szenvedjen az a lény... EZ KIVÉTELT képez!)

Nem mellesleg NEM vagyok vallásos, hanem józanul és felelősen gondolkodó személy.

2017. nov. 1. 13:17
 18/38 anonim ***** válasza:
87%

Mit tenne. Képmutató, ahogy mondták.

Régebben olvastam egy felmérést, hogy amerikában a legtöbb tiniabortuszt az abortuszellenző vallásos bigott szülők gyerekein végzik el. Ott van az abstinance only oktatás, ahol semmit nem mondanak el a védekezésről, csak annyit, hogy tartóztasd magad, ne szexelj. Persze szexelnek, teherbe esnek és a mamáék viszik abortuszra.

És pont nemrég volt szintén Amerikában, hogy egy politikus, aki állandóan az abortuszról pofázott, hogy mekkora bűn, a szeretőjét abortuszra kényszerítette.

Ezek tényleg olyan szar alja emberek, hogy senki nem csinálhatja, csak én. Mert az én helyzetem más. Empátia zéró, abba nem gondolnak bele, hogy minden eset egyedi, és mindenkinek joga van dönteni arról, hogy mi megy be ill. jön ki a testéből, akkor is, ha nem erőszakolták meg.

2017. nov. 1. 14:32
 19/38 anonim ***** válasza:
90%

Én maga az abortusz gondolatától is rosszul vagyok, képtelen lennék elvetetni a saját gyerekemet is, de ha a lányommal történne ilyesmi, mindenképpen engedélyezném az abortuszt, mert még ő maga is gyerek, és azzal tenném tönkre az életét (meg a sajátomat is), ha megszülné.

L/19

2017. nov. 1. 18:56
 20/38 anonim ***** válasza:
20%
Az esemény utáni NEM előzi meg a terhességet, hanem egy pár órás terhességet szakít meg. Ezt egy biológus ismerősöm mondta, aki több orvost ismer. Pedig akkor még csak a 2 napig beszedhető változatok voltak. Most már azonban 5 nap után is be lehet szedni. A hímivarsejt pedig csak 2 napig él. Úgyhogy nézzetek utána könyvekben mielőtt azt írjátok, hogy hülyeség, amit mondok. Lehet lepontozni, hajrá!
2017. nov. 1. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!