Hogyan mondjam el a 7 éves fiamnak, hogy elköltözünk az apjától?
A sztori röviden: Évek óta lelki terrorban tart a férjem, eddig nem volt lehetőségem lépnem mert nem volt munkám a családomhoz pedig nem tudtam fordulni mert Édesanyám meghalt amikor még fiatal voltam, Édesapám pedig beteg és egy egyszobás lakásban él. Fél éve járok ügyvédhez mert el szeretnék válni. Majdnem minden nap elmondja nekem a férjem, hogy "mikor t*k*rodok már el a két gyerekkel?" Mindent elterveztem, hogy mit hogyan szeretnék de két nappal ezelőtt minden megváltozott ugyanis a férjem megütött és a nyakamnál fogva feltolt a falra. Azonnal lépnem kellett és adódott egy lakhatási lehetőségem egy másik városban ahová már a hétvégén mehetek is a két gyerekkel. A férjem és az anyósomék még nem tudnak erről, nekik egy nappal előtte fogom elmondani, hogy ne tudják szabotálni. (Tényleg nagyon hosszú a sztori)
A problémám a kisebbik gyerekemmel van. Ő még 7 éves és az apja folyamatosan befolyásolja ígérgetésekkel, játékokkal, pénzzel. Olyanokat szokott neki mondani, hogy a "Fiúknak az apjuk mellett a helye" stb.. Nagyon szeret a fiam de az apját is. Szeretném vinni a két gyermekem magammal de nem tudom, hogy hogyan mondjam meg neki, hogy elköltözünk. Nehéz sajnos egy gyereket úgy nevelni ha a párod folyamatosan az ellenkezőjét teszi annak amit te csak azért, hogy bosszantson. Megenged olyat amit én nem, megveszi azt amit én nem tartok helyesnek csak azért, hogy keresztbe tegyen nekem és mutassa azt, hogy mekkora befolyása van a gyerekre. Ezért gondolom, hogy nehéz dolgom lesz vele. Tapasztalat? Mit tegyek?
Kedves Kérdező!
Nagyon sok erőt kívánok ahhoz amire készülsz! Teljesen jól cselekszel sokan soha életünkben nem képesek / nem tudnak lépni inkább választják a nyomort.
Szerintem sok mindenre fel kell hogy készülj a bejelentésed után. Mindenképpen legyen melletted valaki, ne egyedül csináld, az ég se tudja mire képes a férjed. Azt javaslom legyen nálad gázspray is ha ne adj isten elfajulna a dolog. Szerintem mondd el neki a költözést, ne csak lelépj tényleg csak jobban felingerled. Mellesleg tudja hova járnak a gyerekek , tudja hol dolgozol úgyis utolér. ( itt jut eszembe hogy remélem vannak kamerák a kozmetikánál már ha totál megkattan akár itt is rongálhat stb.).
A gyerekekkel majd komolyan el kell beszélgetni, tudniuk kell mivel jár ez az egész, ők is figyeljenek, legyenek óvatosak stbstb. De most a cél hogy minél gyorsabban a lehető legnormálisabb keretek között menjetek el onnan.
"Nem is ertem, miert irtad ki ide, hiszen az ugyveded tanacsara kell hallgatnod."
Biztosan nem azért, hogy a hozzád hasonló böszmék hozzákárogjanak. Ki nem sz..rja le, mit szólnak majd esetleg a szomszédok meg az iskolaigazgató?? Meg azt, hogy szerinted mi lenne a "korrekt"? Egy barom, aki fenyegeti és veri a feleségét, elvesztette a jogát a korrekt bánásmódra.
Köszönöm szépen!! Nem győzök hálálkodni!
A kérdésem az volt, hogy hogyan mondjam el a kisfiamnak, hogy elköltözünk, a többi pedig jött magától. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!