Miért nem tudják félretenni érzelmeiket komoly döntések meghozatalában a szüleim? 18/F
Pont, hogy te nem teszed félre az érzelmeidet. Örülj, hogy egyáltalán van beleszólásod, és neked akarnak a pénzből lakást venni. Nem lenne kötelessége apádnak, hogy ezt felajánlja.
Mit tehetnél? Mondjuk ne vitatkozz. Ha ők el akarják adni a lakást, akkor adják el. Te meg majd veszel magadnak ott, ahol akarsz.
Te generálod a balhét, nem ők.
Itt pont te gondolkozol érzelemvezérelten.
Ráadásul önző vagy. Miért NEKED vennének az áráért lakást? Pár év alatt csak őgy összeszednek majd másik két lakásra valót a tesóknak?
Az évekig üresen álló lakás a legrosszabb dolog. Vagy eladni vagy kiadni.
Abban nincs igazad, hogy a szüleid gyerekesek, te meg nem.
De abban igazad van, hogy tök fölösleges venni egy lakást, amit 1. nem használsz 2. később sem szívesen használnál.
(Velem is ez történt: a nagyszüleim nagyon nagyvonalúan vettek nekem egy lakást - egy olyat, ami nekik tetszett. Én először udvariasan elmondtam a fenntartásaimat, persze le lettem tolva, hogy hálátlan vagyok meg minden. Soha egy percet nem éltem abban a lakásban, a vétel, az eladás, a köztes fenntartási munkák elvittek egy csomó pénzt...)
Most úgysem áll úgy az ingatlanpiac, hogy olyan marhára megérné épp most vásárolni.
Valószínűleg az új városban könnyen és több pénzért ki lehetne adni a kis lukat is, amiből plusz jövedelme lenne a szülőknek. Abból lehet pl. mindegyikőtöknek lakáskasszát nyitni vagy simán félretenni, ti aztán ott vesztek lakást, ahol akartok. A helyükben így, hogy többen vagytok tesók, nem is gondolkoznék azon, hogy a te nevedre vegyék, kizárólag a sajátjukra.
Amúgy akit az érzelmek vezérelnek, az te vagy, nem csodálom, hogy apád inkább kiment a szobából, amikor előadtad a bölcsességedet. Gondolom, nem akart így 18 évesen felpofozni.
ELőttem jól mondják azok, akik azt hangoztatják, te nem teszed félre az érzelmeid. Gyakorlatilag befektetésről beszéltek, pénzről, ingtlanról, itt pedig nincs helye annak, ki mihez mennyire kötődik.
Viszont nem az eladás az egyetlen opció. Persze ez rövid távon nagyobb összeget jelent, de ha nem akarjátok azonnal eladni, miért nem adjátok ki? Nyilván szerződéssel meg minden, nehogy a végén nektek legyen bajotok belőle.
Ami a bérletből befolyik, mehet takarék számlára, aztán pár év múlva az ott felgyűlt összeg plusz a lakás eladási ára már nem csak egy lyukra lesz elég az új városban.
Nem egy embert ismerek, aki csak azért nem adta el az előző lakásait, hogy az egyetemista albérlők szépen eltartsák majd nyugdíjas korára, és ami azt illeti, valóban jól csinálja, hiszen kereslet az mindig van kiadó lakásra.
Apádnak van igaza ,gondolom tudja hogyha most eladja esetleg többért el tudja adni mint 5 év mulva .
Egy lakást amibe nem laknak azt vagy eladni vagy kiadni érdemes.eből befolyo összeget ha jó helyen van érdemes kis lukba fektetni utána kiadni mert jó pénzt hozhat.havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!