Nem valami túl komoly téma, de bunkón cselekedtem ezügyben?
Ennyiből nehéz megmondani, de ha már van programod, és nem olyan rokon, akivel szoros lenne a kapcsolatod, akkor jogosan tartottad magad a terveidhez, viszont ha halasztható dologra akartál elmenni, akkor a családi véke érdekében jobb lett volna a köszöntésre elmenni.
Mindenesetre érdekes, hogy szó nélkül le akartál lépni; egy életközösségben azért szokás bejelenti, hogyha hosszabb időre, vagy távolabbra tervezünk elutazni. Ráadásul a bejelentéssel az ehhez hasonló problémák is elkerülhetőek.
Tehát a szüleid még délelőtt sem szóltak, hogy aznap délután köszönteni mennétek. Csak mikor indultál volna.
Hát, én amint megbeszélem az illető családdal a köszöntést, azonnal elmondom ezt minden családtagomnak. Beleértve az óvodás kisfiamat is!
A helyedben én is elmentem volna a saját programomra. Szüleimnek pedig megmondtam volna, hogyha bármilyen programra velem együtt akarnak menni (vagy bármi munkánál számítanak a segítségemre), akkor a minimum minimuma az, hogy amint eldőlt, mikor lesz, szóljanak. Sőt, a normális az volna, ha előzetesen megkérdeznék, hogy nekem mikor lenne jó.
Ha nem szólnak, mert ennyire nem fontos nekik, hogy ráérek-e, akkor pedig ne csodálkozzanak, ha nem megyek velük.
Többen írták, hogy a kérdező is szólhatott volna.
Azért ez nem ugyanaz.
A kérdező saját magának csinált programot, a szülei pedig neki is. Ha másnak csinálok programot, egyértelmű, hogy mihamarabb közölnöm kell vele (sőt szerintem illik előre egyeztetni). Ha magamnak csinálok programot, akkor alapesetben mondom (hisz beszélőviszonyban vagyok a családtagjaimmal), de ez csupán tájékoztatás, hisz nem az ő idejüket osztom be, hanem a magamét.
Ha van annyira közeli rokon, hogy illene tudnod a születésnapját, és eddig is minden éven mentetek, akkor nem bunkóság, hogy nem szólt anyukád, gondolom, azt hitte, hogy tudod.
Ha hirtelen lettetek annyira jóban ezzel a rokonnal, hogy eljártok hozzá, és eddig nem tettétek, vagy ha te vagy a családban az az ember, aki notóriusan rossz dátumok terén (mindenhol van ilyen :) akkor illett volna szólnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!