Ennyire nem számítanék a családban csak azért mert lány vagyok?
Nálunk is ugyan ez a helyzet. 3 fiú, a kis kedvencek, és én. Ha őket megkérik valamire, és nem csinálják meg, akkor jövök én, de velem már üvöltöznek, és úgy beszélnek velem mint egy patkánnyal..
Már mondtam többször, azt mondják bebeszélem.
Anyámnak megmondtam, hogy csúnya világ jön, ahogy én elköltözök.. még egyelőre nem hiszi el..
Sajnos majdnem minden családban megvannak ezek a dolgok.
Apám például folyamatosan leszólta a sógorát hogy "Nekem fiaim vannak" "Mi van, te csak lányokat tudtál csinálni?" "Csinálj már egy fiút is". Mintha a lány gyerek csak egy nem kívánt dolog lenne és csak a fiú lenne ami számít, mert hogy az viszi tovább a ráaggatott családnevet.
De másik rokonunknak is 2 lány és 1 fiú gyereke volt. A fiú mindig mindent megkapott, telefon, tv, saját szobája volt. A lányok meg 18 éves korukig egy szobában laktak utána mentek el kollégiumba más-más városba. És sokkal többet dolgoztak mint a srác.
De fiús családban is mindig van egy fekete bárány. Nálunk én voltam az. Mindig öcsém volt a kis kedvenc, a szorgalmas, a tökéletes. Én meg olyan voltam mint akiről már kis korában lemondtak hogy na ebből se lesz semmi. Az alkoholista apám is rám volt szállva. Egyetemen is volt időszak mikor majdnem kibuktam, akkor is kaptam az ívet. Még öcsém is osztotta az észt hogy nem tanulok, beállt a sorba. Konkrétan úgy éreztem hogy ellenem fordult az egész család. Aztán az én tökéletes öcsém 1 év után feladta az egyetemet, onnantól változott meg a hozzáállása felém, mert megtudta hogy tényleg nem olyan egyszerű az élet. De anyám manapság is szokta említeni hogy öcsém nem segít be otthon, nem takarít maga után. Meg korábban is mikor nem mentem haza akkor egy idő után ő is megunta a csicskáztatást és mindjárt nem volt annyira kedvenc gyerek.
Nálunkbugyanez. Apám utálta a nővérét, meg nagyon csúnyán bánik vele.
Aztán kiskorom óta ez megy, hogy "olyan leszel mint az otthoni bolond", "meg fogsz bukni, mint az", "ugyanolyan ostoba vagy, mész a bolond sorsán", "nem is ember vagy, hanem mint az a bolond". Kiskoromtól ez ment, lehettem én kitűnő tanuló, bármi nem számított.
Az öcsémnek meg kinyalják a seggét. Nekem pofa be a nevem, ő meg mindent megtehet. Mindig engem csesznek le miatta, hozzá sem szólhatok. Merthát ő mérnök lesz.
Én is 20 éves vagyok, de a visszaszólok nem jött be, mert bever egyet.
Amúgy semmiben nem hasonlítok a nagynénémre, de azért gyűlölni engem is... Már anyámat is ellenem hergelte. A kisfia meg egy szent.
Amúgy ez még erősen benne van a társadalomban, hogy a fiú gyerek ér valamit. Annyira nem, mint a Kínaiaknál, de őkbis, hogy jártak. Amúgy az iskolában is a lányok tanulnak 95 %-ban jól...
Sajnos tényleg egy létezõ dolog ez. Nekem nõvérem van azzal a külömbséggel, hogy én a magzat korban elhunyt fiú "helyett" lettem. Sosem bocsátották meg nekem lány lettem. Fiú ruhákat kaptam, kocsmákba cipelt apa,foci mecsre, pakolásnál, építkezésnél mindig én.....Nem egyszer égetett le, hogy a férfirészlegen a magának kinézett farmerbõl vett kettõt én is hordjak olyant mint õ...a 40 éves apám.
Volt amikor munkában rosszul lettem, kórházba vittek mentõk s mikor felhívtam anyám hogy reggelig benn tartanak... nem érdekelte mi bajom...jó lenne ha hazahúznék nem csavarognék mert apám ideges lesz.
Tesóm a csodagyerek meg belerokkant a tökéletes szerepbe.
Csomó ilyen család van. Pl. amikor én megszülettem, mindenki körülsajnálta anyámékat hogy 10 év alatt egyetlen gyereket tudtak összehozni és erre lány lett...több meg lehet hogy nem lehet, így sosem lesz fiuk szegényeknek csak ez (=én). Maguktól a szüleimtől nem hallottam soha semmit, anyám lányt is akart de faterom töbször sajnálkozott a kocsmában, hogy egy gyerek lett és az is csak lány.
Az ilyen családokból amint lehet, el kell húzni jó messzire, akkor les majd anyuci hogy egyedül kell ellátnia a "fiúkat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!