Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy reagálnátok rá, ha az...

Ti hogy reagálnátok rá, ha az anyátok idegenek előtt olyanokat mondana rólatok, hogy betegek vagytok?

Figyelt kérdés

Mármint pszichésen.

Az egész úgy van,valakinek megmondtam a véleményemet,mert a rábízott munkát nem végezte el rendesen,sőt,sok mindent el is rontott.

Mondtam a pasinak,hogy én lehet,nem értek sok dologhoz,de akkor nem vállalom el az elvégzését.

Konkrétan a laptomommal volt probléma.

Megkértem anyumat,hogy csináltassa meg nekem,vagy legalább keressen egy szakembert,aki meg tudja csinálni.

Jó,elvitte a pasi aztán másnap már hozta is vissza.

Eleve nem tudtam bekapcsolni a gépemet,amit meg is csinált,de.....

Később nem ismerte fel a gép a modemet,meg kiderült hogy letörölt egy 10000 Ft-os programot is,miközben előtte figyelmeztetve volt,hogy semmiképpen ne törölje le.

Dühös voltam,mert saját zsebpénzemből kellett kifizetnem és ráadásul a semmire fizettem ki ennyi pénzt.

Így megírtam a pasinak,nyugodt hangnemben,hogy ha nem ért valamihez,akkor ne vállaljon el olyan munkát.

(Mellesleg jegyzem meg,anyám egy olyan "szakembert" választott,akit facebookon talált,random.)

Erre megsértődött a f..kalap.

Ő eltette a pénzt,én kiosztottam,mert szar munkát csinált,erre megsértődött a kontár.

Gondolom magamban,meg mondtam is anyámnak,hogy milyen kis önérzetes.

Nekem meg volt nincs 10000-em.

Kedden elvitte a gépemet,szerdán visszahozta,csak kiderült,hogy nem tudom semmire sem használni.

Jó,akkor azt mondta,szombaton jön és megcsinálja,aztán később azt mondta,hogy már másnak elígérkezett gépet csinálni.

Aztán azt mondta,majd vasárnap,erre később azt arra való indokkal mondta le,hogy hétvégére már be van táblázva és majd meglátjuk mikor ér rá.

Hétfőt még meg is értettem volna,ünnep,na de a kedd?Meg a szerda?

Merthogy nem reagál kedd óta.

Anyám engem hibáztat,mert kiosztottam a palit,és azt mondja,idézem:"Senki nem szívesen menne egy olyan házba számítógépet javítani,ahol megmondták nekik a véleményüket,ráadásul elég durván".

Szóval értsem úgy,hogy a világ úgy működik,hogy ha sz.ar munkát adsz ki a kezeid közül,akkor büntetlenül megúszhatod?

Nyilván az ember ennyi pénzért nem megy bíróságra,hülyén venné ki magát,nade akkor is.

Abból a pénzből rengeteg mindent tudtam volna venni.

Ráadásul anyám azt mondta a pasinak,hogy én nem vagyok normális,nem kell rám hallgatni.Ezt azért mondta,hogy a pasi ne legyen megsértődve a mondanivalómra.

Hogy mondhat egy anya ilyet a gyerekéről?Ha lenne is bajom,akkor gyanítom,hogy ő meg az apám a felelősek a gyerekkoromban elszenvedett traumák jelentős részéért.

Egy vadidegennek ráadásul?

Van egy elméletem amúgy:Szerintem azért védi a palit,mert ő választotta a netről,és nem képes elfogadni,hogy egy kontárt választott.

Lehet én voltam a hü.lye tényleg,hogy elfogadtam a segítségét.

2017. okt. 26. 08:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
15%
Röviden elküldeném anyámat a faszba mint ahogy meg is tettem ha így viselkedett. Kérni az ilyen szülőtől nem szabad mert életed végéig hallgathatod, hogy mekkora szívességet tett. Nem szabadna megalázni senkit aki hozzánk közel áll. Anyádnal a véleményét neked kellett volna elmondania nem egy idegennek. Ha garanciát szeretnél egy munkára akkor sajnos számlát kell kérni de úgy drágább.
2017. okt. 26. 12:42
 22/24 anonim ***** válasza:
90%

Tévedtem, ezek szerint agresszív is vagy.

Mi az, hogy bevédjük anyukádat? Pfff. bakker... semmi tisztelet.

2017. okt. 26. 12:47
 23/24 anonim ***** válasza:
64%

Nos, hogy a valójában feltett kérdésre válaszoljak:

Anyaként elképzelhetetlennek tartom, hogy a gyerekemet lejárassam bárki idegen előtt, ha igaza van, ha nincs.

Az más tészta, hogy utána négyszemközt megbeszélem vele, hogy miért volt hülye.

Számomra gyerekként és felnőttként is fontos a családban az összetartás és a szolidaritás. Én ezt tapasztaltam annak idején a szüleimtől is és ebben a szellemben viszonyulok a gyerekeim esetleges hibáihoz is, a külvilág felé.

Lehet lepontozni!

2017. okt. 26. 13:27
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Írj a szoftver forgalmazójának, ha tudod bizonyítani a vásárlást akkor általában meg tudják oldani hogy ne fizess megint.

Am tudod mennyiszer van olyan, hogy nem szólnak normálisan hogy mi van a géppel "mert te vagy a szakember neked kell tudni"? Gondolom anyád nem szólt neki hogy arra vigyázzon, mert van rajta fontos adat ami nincs lementve. Én úgy szoktam hogy lementem a fontosnak tűnő adatokat kéréstől függetlenül, aztán törlöm az gépről az összes adatot amire nem mondták hogy fontos. Ha valami eltűnt, akkor vissza tudom állítani egy darabig.

Általában gép/telefon újratelepítést szoktak kérni, olyankor törlök mindent, és visszaállítom amit kértek.

Amúgy nem azért, ha nekem idejön valaki hogy nem kell lementeni semmit, majd aztán azt mondja hogy idióta vagyok mert úgy csináltam ahogy gondolta, hanem úgy ahogy mondja akkor én is tojok az illetőre.

2017. okt. 26. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!