Ti hogy reagálnátok rá, ha az anyátok idegenek előtt olyanokat mondana rólatok, hogy betegek vagytok?
Mármint pszichésen.
Az egész úgy van,valakinek megmondtam a véleményemet,mert a rábízott munkát nem végezte el rendesen,sőt,sok mindent el is rontott.
Mondtam a pasinak,hogy én lehet,nem értek sok dologhoz,de akkor nem vállalom el az elvégzését.
Konkrétan a laptomommal volt probléma.
Megkértem anyumat,hogy csináltassa meg nekem,vagy legalább keressen egy szakembert,aki meg tudja csinálni.
Jó,elvitte a pasi aztán másnap már hozta is vissza.
Eleve nem tudtam bekapcsolni a gépemet,amit meg is csinált,de.....
Később nem ismerte fel a gép a modemet,meg kiderült hogy letörölt egy 10000 Ft-os programot is,miközben előtte figyelmeztetve volt,hogy semmiképpen ne törölje le.
Dühös voltam,mert saját zsebpénzemből kellett kifizetnem és ráadásul a semmire fizettem ki ennyi pénzt.
Így megírtam a pasinak,nyugodt hangnemben,hogy ha nem ért valamihez,akkor ne vállaljon el olyan munkát.
(Mellesleg jegyzem meg,anyám egy olyan "szakembert" választott,akit facebookon talált,random.)
Erre megsértődött a f..kalap.
Ő eltette a pénzt,én kiosztottam,mert szar munkát csinált,erre megsértődött a kontár.
Gondolom magamban,meg mondtam is anyámnak,hogy milyen kis önérzetes.
Nekem meg volt nincs 10000-em.
Kedden elvitte a gépemet,szerdán visszahozta,csak kiderült,hogy nem tudom semmire sem használni.
Jó,akkor azt mondta,szombaton jön és megcsinálja,aztán később azt mondta,hogy már másnak elígérkezett gépet csinálni.
Aztán azt mondta,majd vasárnap,erre később azt arra való indokkal mondta le,hogy hétvégére már be van táblázva és majd meglátjuk mikor ér rá.
Hétfőt még meg is értettem volna,ünnep,na de a kedd?Meg a szerda?
Merthogy nem reagál kedd óta.
Anyám engem hibáztat,mert kiosztottam a palit,és azt mondja,idézem:"Senki nem szívesen menne egy olyan házba számítógépet javítani,ahol megmondták nekik a véleményüket,ráadásul elég durván".
Szóval értsem úgy,hogy a világ úgy működik,hogy ha sz.ar munkát adsz ki a kezeid közül,akkor büntetlenül megúszhatod?
Nyilván az ember ennyi pénzért nem megy bíróságra,hülyén venné ki magát,nade akkor is.
Abból a pénzből rengeteg mindent tudtam volna venni.
Ráadásul anyám azt mondta a pasinak,hogy én nem vagyok normális,nem kell rám hallgatni.Ezt azért mondta,hogy a pasi ne legyen megsértődve a mondanivalómra.
Hogy mondhat egy anya ilyet a gyerekéről?Ha lenne is bajom,akkor gyanítom,hogy ő meg az apám a felelősek a gyerekkoromban elszenvedett traumák jelentős részéért.
Egy vadidegennek ráadásul?
Van egy elméletem amúgy:Szerintem azért védi a palit,mert ő választotta a netről,és nem képes elfogadni,hogy egy kontárt választott.
Lehet én voltam a hü.lye tényleg,hogy elfogadtam a segítségét.
Ki írta,hogy őrjöngtem?
Nyugodtan leírtam a véleményemet.
Amúgy elárulok egy kulisszatitkot.
Anyám vett egy új sütőt még év elején.
Júniusban még nem volt bekötve.
Mielőtt elmentem diákmelózni,elintéztem,hogy egy ismerősöm szerelje be,mert anyám folyton panaszkodott,hogy a régi sütőt már alig lehet használni.
Úgy gondoltam kedves ítészek,hogy ha megtettem egy ekkora szívességet anyámnak,akkor ő is megtudja nekem ezt a kis szívességet tenni.
Én nem vagyok beképzelt,nagyképű,elkényeztetett.
Számon kértem egy "szakembert",mert sza..ul végezte el,a rábízott feladatot.
Ti is "szakik" vagytok?
Nem bántásból,de általában a hasonszőrű védi a hasonszőrűt.
Meg ez a bullsh...hogy persze,hogy nem szívesen jön megcsinálni a gépemet ezek után.
Mik után?
Hogy számon kértem valamit?
Szép kis világ ahol a hozzáértés hiánya találkozik a hamis önérzet mocskával.
Valaki azt írta,hogy el kell engedni a gyerekkori sérelmeket.Ez szép,meg jó,de elméletben mindig minden könnyű.
A gyakorlati megvalósításon meg dolgozom.
Nem mondanám, hogy nem vagy normális, de azt én is, hogy ezt az egészet nagyon rosszul, gyerekesen, hisztisen kezelted.
Elmondom, hogy szerintem hogyan kell kezelni az ilyet:
- ha nem ismersz jó szakembert, akkor nem tudod őt hívni, csak egy random embert. Nem hibáztathatod anyukád, hogy olyat hívott, aki nincs a helyzet magaslatán (ha egyáltalán...)
- szerintem nem baj, hogy anyukád segítségét kérted, miért ne kérted volna?
- viszont, ha kérted, akkor ne szúrd le, hogy beválasztott, mert nem tudhatta előre és te sem tudtad volna máshogy csinálni.
- ha szolgáltatásért fizetsz és a szolgáltatás nem megfelelő, akkor SZÓLSZ, hogy javítsák ki. Nem hisztizel meg sértegeted a szolgáltatót, hogy nem ért hozzá meg kókler meg ilyenek. Ha én csináltam volna rosszul valamit és ilyeneket mondanál rám, akkor nem hogy hétvégén, de soha az életben nem látnál többet. Ellenben ha csinálok valamit, ami rossz és szimplán szólnak, hogy ez most nem jött össze, akkor sűrű bocsánatkérések közepette, a lehető leghamarabb mennék javítani a hibám. Remélem, érzed a különbséget. Első esetben meg még tenni sem tudnál semmit, mert ha van számla, akkor sem éri meg szórakozni vele, de gyanítom, Mr Kókler nem is adott számlát meg semmi papírt.
Már ha kókler, mert:
- "Eleve nem tudtam bekapcsolni a gépemet" ez azért meredek. Meg ha nem tudtad bekapcsolni, akkor:
- "Később nem ismerte fel a gép a modemet,meg kiderült hogy letörölt egy 10000 Ft-os programot" ez hogy derült ki? Vagy utána mégis be lehetett kapcsolni azt a gépet? Magától javult meg?
Amúgy milyen modem? Milyen program? Ha megvetted a licencét valaminek, akkor az a tied. Ha letörölte, akkor vissza tudod tenni, nem kell újra megvenned.
- "Szóval értsem úgy,hogy a világ úgy működik"
Pontosan. 10 ezresért még akkor sem lehet semmit jogilag csinálni, ha bizonyítható a dolog. Több vele a macera mint a várható haszon.
Utolsó,ha rosszul csinálsz valamit,és valaki szépen felhívja rá a figyelmedet,akkor megsértődsz,aztán viszed a másik keményen megdolgozott lóvéját.
Az úgy szép.
"és valaki szépen felhívja rá a figyelmedet"
vs.
"Így megírtam a pasinak,nyugodt hangnemben,hogy ha nem ért valamihez,akkor ne vállaljon el olyan munkát."
Érted...
Mindentől függetlenül én csak azt nem értem, hogyha valami szar, azért miért fizetsz?
Elmész a cuccodért és kipróbálod. Ha okés, kifizeted, ha nem, akkor nem fizeted.
Utólag reklamálni már rázós.
Na mint dzokasos, ilyen anyamfele kerdeseknel, 20-ik valasz utan jon a gyerek a mult serelmeivel meg kulisszatitkokkal.
Kerdezo, most mar egyre jobban orjongsz.
Mint már mondtam,nem őrjöngök,csak röhögök rajtad.
Valaki bántott?
Azért provokálsz másokat?
És egyébként gratulálok a boldog gyerekkorodhoz,nem mindenkinek adatik meg.
De...szerencsére az élet igazságos,akinek rossz a gyerekkora,annak csudijó felnőttkora lesz.:)
"De...szerencsére az élet igazságos,akinek rossz a gyerekkora,annak csudijó felnőttkora lesz.:)"
Erre azért ne vegyél mérget!:(
... de reménykedhetsz!
Mert az anyád megfelelési kényszeres, jaj, csak nehogy rosszat gondoljanak róla, mert akkor mi lesz...! A mások véleménye fontosabb a saját lányánál, gyakorlatilag beáldozott téged, hogy magát mentse.
A mi családunkban is van ilyen ember. Nekem is nagyon rosszul esett az ilyen viselkedés, nem tudok vele túl sok mindent kezdeni, csak annyit, hogy nem kérek szívességet, és igyekszem minimálisra csökkenteni vele a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!