Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék elköltözni. Hogy...

Szeretnék elköltözni. Hogy mondjam el nekik?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, 1,5 éves kislányom van. Apukája elhagyott. Így a szüleimmel élünk. Akik imádják a lányomat, néha túlságosan is. Amikor egyszer egyszer szoba került ez a téma, egyből mondták hogy nem megyek sehova, a lányomat nem vihetem sehova.

Szeretem őket mindent megadnak az unokájuknak. Viszont én egy jó ideje együtt vagyok egy férfival. Ők nem bírják, oka nincs. Egyszerűen nem akarják hogy együtt legyek bárkivel.

Tudom hogy felnőtt vagyok és önálló döntés stb. De nálunk ez nem így van. Mindennek úgy kell lennie ahogy anyám akarja. Oda és akkor megyünk amikor anyám akarja.

Sokat köszönhetek nekik, mert ha ők nincsenek Hannának nem lenne meg ennyi mindene. Hiszen én kerestem havonta csak 90 ezer + családi.. Dr most úgy érzem el költöznék a páromhoz. De félek hogy mit reagálnak. És hogy balhé lesz.

2017. okt. 25. 21:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Holnap beszélni fogok velük.

Amúgy.. :

- 8 hetes terhesen hagyott el az apja és azóta is leszarja. Mit kellene tennem? Amúgy neki is vannak gyerekei, és imádjuk egymast. A gyerekek is engem, és Hannát is. ;)

- Azért nem kel lebaszni mert Hanna a kislányom neve, mert nekem ez tetszett! A Johanna és a Hanna név között vaciláltam. De ez jobban illet a vezetéknévhez. Szóval erről nem kértem véleményt.

2017. okt. 25. 23:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán tudod úgy elmondani nekik, hogy ne legyen balhé. A legkisebb rossz az, ha kész tények elé állítod őket, miután megvan a lakás, ahova költöztök, biztos minden körülmény, és éppen csak a cuccaitokat kell vinnetek. Haragudni fognak, de nincs más választásuk, mint elfogadni, hogy a lányuk felnőtt, és a saját életét akarja élni.

Persze szépen kell mindezt elmondani, kiemelve, hogy bármikor szívesen látjátok őket, és hát ott van egy égető kérdés: semmi esély összebékíteni őket a pároddal legalább annyira, hogy elviseljék? Ő jól kijön a kicsivel? Ha igen, érdemes lenne erre helyezni a hangsúlyt a "békítés" során, hiszen egy gyereknek (mondanám, hogy különösen egy kislánynak, de egy kifiúnak éppen annyira, csak más szempontokból) fontos, hogy legyen egy egészséges apaképe, és egy férfi az anya életében, aki ezt megadhatja neki.

Ha azt látják, hogy mindketten boldogok vagytok, idővel megnyugszanak, meglátod.

2017. okt. 26. 00:15
 13/19 anonim ***** válasza:
58%

"Amúgy neki is vannak gyerekei, és imádjuk egymast. "

Biztos, hogy a vadonatuj leendo elettarsad nem egy ingyen bebiszitter-hazvezetonot keres....? (Magyarorszagon nem jellemzo, hogy az apanak itelik a gyerekeket.)

Amugy en is ugy gondolom, hogy 21 evesen nem kene anyuci szoknyajaba kapaszkodni, nagykoru vagy, oda koltozol, ahova akarsz.

2017. okt. 26. 01:12
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha tényleg nincs annyi kerested hogy egyedül meg nem tudtál elköltözni akkor én meg meggondolnám ezt. Kell hogy legyen B terved hisz ha a szüleiddel összeveszel és ne and isten az új pároddal szétmentek akkor hova mész? Vissza a szülőkhöz?
2017. okt. 26. 07:32
 15/19 anonim válasza:
100%

Ha 19 évesen elég bátor voltál ahhoz, hogy gyereked legyen, akkor most miért félsz?

Az szerintem nagyobb para volt.

Állj a sarkára és mond meg. Felnőtt vagy, habár amit írtál, az alapján inkább fejben még csak 16.

2017. okt. 26. 09:32
 16/19 kovpet ***** válasza:
100%

"kerestem havonta csak 90 ezer + családi"

...és a gyerektartás?

2017. okt. 26. 10:32
 17/19 anonim ***** válasza:
71%

Én is pont azt akartam kérdezni,hogy miért nem mész a dolog után és kérsz gyerektartást az "apukától"?

(Nem azért cseszett le az egyik kérdező,mert csúnya nevet adtál a kislányodnak,hanem mert tucat név,vagy 15 éve..Az Annával és Jázminnal egyetemben.Számozni fogják őket az oviban,suliban.Sokat nem gondolkozhattál rajta.:D De a sztoriban tényleg nem ez a lényeg).

2017. okt. 26. 11:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
És havi 91 ezerből el fogod tudni tartani magad meg a lányodat? Már maga a rezsirészetek legalább 50 ezer havonta, ha meg albérletbe is mentek akkor már nem is elég a 90 ezer.
2017. okt. 26. 12:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a védelmet, valóban nem az a baj a Hanna névvel, hogy ne lenne szép, csak az elmúlt 10 évben minden második kislány ezt a nevet kapja. Ciki lesz nekik a gimiben. :)

De ez csak egy vicc volt, ha már pénzed nincs, legalább humorérzéked legyen.

2017. okt. 28. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!