Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim állandó elvárásokat...

A szüleim állandó elvárásokat támasztanak felém. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy bár minden létfontosságút és tanulmányokkal kapcsolatos dolgot megkapok a szüleimtől és ezt értékelem is,de ők...

Mindenbe beleszólnak.

Szabadságra lenne szükségem és arra, hogy kialakítsam a saját életemet. Ez gondolom érthető és el is várható egy tinédzsertől.

Ehelyett azzal kell foglalkoznom, hogy állandóan megfeleljek a szüleimnek, ami amúgy már nem érdekel de mivel együtt lakom velük ezért sok dologban irányíthatnak. (pl.: napi téma az, hogy elszámolok nekik a jegyeimmel és ha megyek valakivel valahova legyen az akár délután 4-kor[!!!] akkor pontosan meg kell mondanom nekik, hogy mikor, hova, kivel megyek és mikor jövök haza. Megjegyzem ez nem csak arról szól, hogy elmondom nekik, hanem arról is, hogy ők utána beleszólnak a terveimbe. Jah és 10-re mindig haza kell jönnöm).

Elköltözni nem akarok, mert akkor nem tudnám befejezni a sulit.

Bármi ötlet ami segíthet az jöhet, örömmel venném! (ha nem értetek egyet és inkább kritizálnátok, de azt konstruktívan akkor az is jöhet!)

17F

2017. okt. 25. 16:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%
No igen, gondoltam, hogy a jövőre vonatkozó tervekre, és az ahhoz szükséges teljesítmény felmérésére nincs válasz.:-) Csak a rinya megy, hogy apuci-anyuci nem szeret, mert nem dicsérnek meg a kettesért.
2017. okt. 25. 22:12
 12/19 A kérdező kommentje:

A tervezés a hobbim kedves utolsó.

2035-re előremenőleg van tervem, hogy mit szeretnék tenni/elérni az életemben. Ehhez kell a suli. Ezért nem költöztem még el. Ezért írtam ki ezt a kérdést...

2017. okt. 26. 17:36
 13/19 anonim ***** válasza:
És a suli elég kettesekkel is, vagy jó eredmény kell a terveidhez? Ugyanis minden, általad leírt úgynevezett "beleszólás" a szüleid részéről arra irányul, hogy jól teljesíts.:-)
2017. okt. 27. 00:35
 14/19 A kérdező kommentje:

Oké tételezzük fel, hogy van egy gyereked. Szereted reggel, szereted délben, meg aztán este is.

DE HA KAP EGY KETTEST akkor már rohadjon meg az a szerencsétlen???

Ha így vélekedsz akkor ne aggódj, nem vagy vele egyedül. A legtöbb szülő akivel a gyereke igyekszik minél hamarabb minden kapcsolatot megszakítani az pontosan ilyen volt. Ugyanis egy gyerek akit jól neveltek és hagyták, hogy tapasztaljon és megismerje magát, az tudja, hogy mi a jó neki.

Ergó nem kell neki megmondani.

Egyébként már csak azért, hogy segítsek azoknak a szülőknek akik ezt olvassák és szeretnének jobb szülők lenni leírom.

Ha a gyerekednek nem sikerül valami(helyes/helytelen)

Helytelen kérdés: Hogy lesz így meg az átlagod/Miért nem készültél fel?(ha jegyek) Miért nem sikerült?----> a múltra vonatkozik ebből következően nem módosítható, tehát a kritika nem konstruktív hanem destruktív(a.k.a csak lebaszás)

Helyes kérdés: Mit gondolsz, mit tudsz legközelebb jobban csinálni? Hogyan tudnád helyrehozni?-----> építőjellegű a kritika mert a jövőre illetve a jelenre vonatkozik amely formálható

Egyébként egy gyereknek a saját érdeke, hogy tanul-e vagy sem. A szülő annyit tehet, hogy biztosítja a körülményeket.

2017. okt. 27. 15:57
 15/19 anonim ***** válasza:
51%
Ha szükségem lesz egy 17 éves kamasz nevelési tanácsaira, hozzád fordulok, kérdező.😂 Addig támaszkodom a saját tapasztalataimra, amiket 2 diplomás, sikeres férfi felnevelése közben szereztem. A sz..r teljesítményt nem dicsérjük, és nem azért, mert akkor nem is szeretjük a gyereket, ez a feltételezés óvodás szintű gondolkodásra vall. Felnőttként azzal lehet bánni, aki szellemileg érett rá, te még messze nem tartasz ott, kérdező.
2017. okt. 27. 17:18
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Nem érzem át az igazadat, kedves(?) előttem véleményező.

A Kérdezőnek meg mondanám, hogy üljünk le és beszéljük meg, hogy hogyan lehet asszimilálódni az otthoni viszonyokhoz, lehetőségekhez, de ez a beszélgetés valószínűleg nem jöhetne létre. (Mivel pontosan meg kell mondanod a szülőknek, hogy egy ismeretlennel beszélgetnél az XY Kávézóban este fél 8-tól este 10-ig, ezen és ezen a címen. Erre ők helytelenítenének a találkozást és megkérdeznék, miért akarsz beszélgetni egy ismeretlennel?! Nyilván nem mondhatnád meg, hogy miről cserélnénk eszmét. Ettől a ponttól kezdve bukik a társas interakciónk. Jah, és 10-re akkor is haza kellene érned, ha még akadna mondandónk). Csapda. Nem irigyellek.

2017. okt. 27. 17:27
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó. Értékelem, hogy te képes vagy változtatni, nyitni az új lehetőségekre.

Azt hiszem Neked teljességgel fölösleges, mégis minden jót kívánok az életedben.:)

2017. okt. 27. 22:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Én jól vagyok, remek életem van, de tényleg szívesen beszélgetnék veled - ha lehetne. Köszönöm a jókívánságot. :)
2017. okt. 27. 22:51
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
LOL. Milyen szép beszélgetés lenne a két bölcs kamasz között.:-) Nyilván nagyban elősegítené a pontos életterv kivitelezését is, teljesen függetlenül az eltrógerkedett tanulmányi előmeneteltől.:D
2017. okt. 28. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!