Szülők ti hogyan reagálnátok, ha a gyereketek elmondaná, hogy van egy kínos egészségügyi problémája amit évek óta titkol, de már szeretné megvizsgáltatni magát?
Tegyük fel, hogy a nemi szervével van probléma, ami nagyon kínos neki, de mostanra rávette magát, hogy orvoshoz menjen, azonban nem titkolózna és nektek is beszámolna arról, hogy el akar menni dokihoz, csak fél és szégyenli.
Azért is mondja el részben, hogy hátha további ösztönzést kap, nehogy meghátráljon.
Az is fontos, hogy a gyerek elmúlt 18 éves, de még veletek élne.
Ti, hogyan reagálnátok, viszonyulnátok hozzá?
Azt, hogy mi a baja pontosan a gyereketek sem tudja, csak azt mondaná, hogy szeretné megnézetni magát.
Hát van egy elég fura bőrelváltozásom, meg talán fitymaszűkület vagy rövid fitymafék (de lehet egyik se), ezt az utóbbi kettőt csak sejtem, de egyik sem illik rá teljesen.
Itt leírtam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__..
Ha kell a szüleid támogatása (lelkileg) akkor mondd el nekik, ha nem kell, akkor menj el orvoshoz!
Én nyilván mellette állnék bármi van, ha akarná el is kisérném.
Egészen nyugodtan elmondhatod a szüleidnek, ha szeretnéd. Nyilván nem fognak kicikizni a saját szüleid, ha amúgy jó a viszony köztetek, sőt segíteni fognak.
De ha már felnőtt vagy, amint írod, nem is muszáj elmondani. Elmondhatod pl. a háziorvosodnak, ő sem fog kiröhögni, köti az orvosi titoktartás is, és megmondja, hova, milyen orvoshoz fordulj a problémáddal. Ha kell, ír beutalót is. Én ez utóbbit tenném.
#13 Csak előbb utóbb úgy is kiderül, pláne ha a végén komolyabb beavatkozás is kell, magamat ismerve pedig ha nem mondom el csak halogatni fogom.
Plusz azt se tudom hova kell fordulni, mert a körzetünkben az SZTK-ban nincs is urológzs.
Amúgy úgy tudom beutaló nem kell.
#15 Mert megnyugtató, nálunk meg amúgy is ez a szokás.
Nincs az, hogy elmúltam 18 és azt teszek amit akarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!