Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tekintik felnőttnek...

Miért tekintik felnőttnek azt, akinek apuci vett egy lakást, és gyereknek azt, aki sajátra spórol és addig otthon lakik?

Figyelt kérdés
Az egyiknek egy percet nem kellett dolgoznia a lakásért, nem tudja a pénz értékét, a másiknak pedig van elég esze ahhoz, hogy olyan megoldást találjon, hogy félretegyen minél több pénzt és abból majd pár év múlva vesz egy sajátot, ami csak az övé és ő valóban tudja, milyen kemény a világ. Mégis az elsőt istenítik, hogy milyen hamar vált felnőtté, a másodikat pedig szidják, hogy mekkora szerencsétlen, hogy a szüleivel lakik.
2017. okt. 18. 18:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Normális ember nem kérkedik a lakásával, ha ő vette ha nem. Aki pedig nem normális, az úgyis talál valamit amivel leszólhatja a másikat és beállíthatja magát királynak.
2017. okt. 19. 07:08
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés szerintem nagyon provokatív. Semmi szükség nincs az általánosításra, bunkó emberek mindenhol vannak. Én éppen fordítva éreztem mindig is, akiket a szülei tudnak támogatni valahogy a célkeresztbe kerülnek elég gyakran.

A férjemet a szülei tudták támogatni egy lakással, abban élünk. Én 16 éves korom óta dolgozom, a férjem is évek óta rengeteget dolgozik. Pontosan tudjuk milyen a kemény világ, magunkat tartjuk fent, soha nem kértünk kölcsön. Miért lennénk kevésbé felnőttek mint az aki otthon él? Én nem ítélkezem, neked sem kellene.

Pontosan tudom, hogy nem mindenki olyan szerencsés hogy kapjon egy lakást és elkezdje az önálló saját életét.

Viszont nem értem, hogy miért kell leszólni azt, akinek segítenek a szülei. Nekem is az a célom, hogy a lányomat minél jobb feltételekkel tudjam elindítani az életben, szomorú lennék ha azért bántanák a későbbiekben őt, amiért én és az apja évekig keményen dolgoztunk.

2017. okt. 19. 09:36
 23/31 anonim ***** válasza:
25%
Igazából a kérdező a #20-ban már bevallotta, hogy tényleg csak savanyú a szőlő...
2017. okt. 19. 09:56
 24/31 fosfosfosfos ***** válasza:
78%
Irigy fa mind. Ezért ritka, hogy egy kevésbé megáldott srác nem lehet egy tehetősebb barátja. Csak fúrja az oldalát. Akit ez ennyire zavar, annak el kellene gondolkodnia, hogy tényleg a pénzről szól-e az élet. Ki nem szja le őszintén? Egyik ember havi 40 órát dolgozik és 6x többet keres mint az, aki napi 10-et heti 6 napban. És bazze mindig a csóróbb mutogat ujjal, hát persze, hogy elmarja saját maga mellől, mert irigy, mert szúrja a szemét, hogy másnak máshogy megy. Emberi kapcsolat vs pénz. Csak gratulálni tudok ezeknek az embereknek. Azért nézik semmibe az egyiket mert máshonnan indul. Persze te sem mondanád az ingyen lakásra, hogy hagyd anyu és apu azt a 15 millás lakást. Majd én megdolgozom érte, felveszek rá egy örökhitelt, hogy aztán 30 éven keresztül legyek valami bank csicskája. Meg ha el is fogadnád, persze, hogy visszafizetnéd. Kétszínűek.
2017. okt. 19. 10:18
 25/31 anonim ***** válasza:
67%

Nem, a normális értékrend az, hogy a szülők dolgoznak, elindítják a gyereket az életbe, esetleg segítik, és aztán élik a SAJÁT életüket, utaznak, kiélvezik azt a pár évet, amit még egészségesen leélhetnek.

A gyereknek biztosítottak - jó esetben - 23-24 éves koráig házat, taníttatták, ha normálisan nevelték, felkészítették az életre, el lehet kezdeni élni.

Aztán akkor még vegyenek neki házat, kocsit, meg istenfxát?

Ja, a szülő felépít MAGÁNAK egy házat fiatalon, aztán a GYEREKÉNEK is?

Mivan?! Ez GÁZ.

2017. okt. 19. 11:05
 26/31 anonim ***** válasza:
84%

"Itt ezen az oldalon."

Ha szerinted ez az oldal a valóságot tükrözi, akkor ki kell ábrándítsalak.

2017. okt. 19. 14:53
 27/31 anonim ***** válasza:
72%
Nincs kedvem elolvasni a többi választ, de kérdező, te nagyon rosszul gondolkodsz. Úgy csinálsz, mintha az egy ajándék lenne, hogy ki mennyit keres. Ez nem szerencse. Ezért meg kell dolgozni. Az én szüleim is megdolgoztak érte és én is. Ezért tartunk itt, ahol. Ha úgy gondolkoznánk, mint te, hogy másnak milyen jó, hogy megadatott ez és beletörődnék, hogy napi 8 óra munkával lósz..rt sem keresek, akkor én is írkálhatnék ide ki ilyen kérdéseket, de nem teszem, mert teszek azért, hogy a gyerekeimnek is tudjak lakást venni később és ne kelljen hitelt felvenniük
2017. okt. 19. 16:52
 28/31 anonim ***** válasza:
72%

Kedves 25-ös válaszoló, nem gáz. Más helyeken ez a NORMÁLIS. Mert mindent meg szeretnél adni a gyerekednek, hogy könnyebb élete legyen, és könnyebben lehessen sikeres, nem igaz? Miért kellene belekényszeríteni abba, hogy napi x órában dolgozzon egyetem mellett albérletért, esetleg hitelt vegyen fel egy 30 négyzetméteres lakásért, amit aztán még fizet tíz évig, arról meg inkább ne is beszéljünk, autót honnan és hogyan szerez? Milyen élet ez?! Harmincéves korára végre összeszedi magát annyira, hogy a hitelt visszafizette, van egy 20 éves autója, de nyaralni például még mindig nem tud eljutni, mert a régi hitele miatt semmi extra pénze nincs, emellé napi 8 órában robotol, és épphogy megél annyira, hogy péntek este eljusson egy moziba vagy színházba (kinek mi).

Ha előre megkapja az autót és a lakást, nincs hitel, emellé ha ügyes, tud félretenni is.

Szomorú a magyar valóság. :( "Én felnőttem valahogy, szenvedve bár, de sikerült, pénzem az alig van még mindig, DE FELNŐTTEM, a gyerekem is nyugodtan szenvedje csak végig a robotéletet, ha nekem sikerült!"

Kérdező, sarkítasz, de igazad van abban, hogy azokat gyakran lenézik, akik még otthon laknak, mert külső szemlélő nem láthatja az okot. Ez nem helyes. Ahogy az sem helyes, hogy feltételezed, hogy valaki, aki ingyen kapta a lakását, nem tudja a pénz értékét.

2017. okt. 19. 18:02
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig arra vártam, hogy jön a szőke herceg és együtt összehozzuk a lakást, de erre hiába vártam. Hercegek jöttek, mentek. Most már rájöttem, hogy egyedül fogok lakást venni, vagy sehogy. Persze addig bármi történhet, de nem bízom már többet abban, hogy lesz segítségem

Még csak 20-22 vagy max ha 18-20 évesen éretségiztél 2015-ben. Már a lakáson görcsölsz? Ennyi idősen én autót szerettem volna, de anyáméknak nem volt annyi hogy vegyenek nekem. Lakás eszembe se jutott ennyi idősen. Az egész élet előtted van, lazán találhatsz olyan férfit akivel a II. kerületbe költözöl. Tanulj és keresd meg magadnak a lakás árát. Ne legyél már ennyire elkeseredve húszonévesen.

2017. okt. 19. 19:18
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem volna ezzel baj, csak ne vágjon fel vele. Én apámtól kaptam egy 24 éves munkás autót. Örültem neki, mert pont jól jött, ő pedig vett magának másikat. Azóta is azt használom. Én nem várok arra, hogy majd találok egy normális nőt, akivel megvehetem a lakást. Dolgozom és kettő év múlva veszek magamnak hitel nélkül. Dolgozz Te is és vedd meg magadnak. Egyébként könnyű annak, aki a szülőkkel lakik és így tud spórolni. A felnőttéválás egyik lépése a családi fészek elhagyása. Bár azt sem tudom, hogy képes valaki 25 fölött is a szülőkkel lakni. Én 21 voltam amikor elköltöztem. A havi fizum fele albira ment és olykor havi 300 órát is dolgoztam. Mind egy. Aki nem született bele a jóba, annak mindenért meg kell dolgozni.
2017. okt. 27. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!