Miért tekintik felnőttnek azt, akinek apuci vett egy lakást, és gyereknek azt, aki sajátra spórol és addig otthon lakik?
Én az Autosat kértem volna. :D
Hát, kinek hogy mennek az anyagi dolgok és a nevelés. Én is spórolásra lettem tanítva, mondjuk én azzal a módszerrel, hogy fix zsebpénzt kaptam, gimiben ez havi 8000 ft volt (2015-ben érettségiztem). Ezen kívül, ha nagyon muszáj volt, kérhettem, de kb leb. asztak, hogy mégis mire költöm a zsebpénzemet, minek adják, ha aztán kérek (pl ha váratlanul utaztam kicsit messzebb lakó barátokhoz, akkor kértem vonatjegyre pénzt). Sosem vagyok nullán, keveset költök. De nem tettek nekem félre lakásra pénzt, ahogy a tesómnak se. Fizettek mindent, amit "kell", plusz a tanulmányaimat. Én eddig arra vártam, hogy jön a szőke herceg és együtt összehozzuk a lakást, de erre hiába vártam. Hercegek jöttek, mentek. Most már rájöttem, hogy egyedül fogok lakást venni, vagy sehogy. Persze addig bármi történhet, de nem bízom már többet abban, hogy lesz segítségem. Persze, irigylem azokat, akik kaptak lakást, de nem bántom őket. Viszont az csesz fel, hogy itt széjjel oltják azt, aki spórol a saját lakásra és felhozzák példának magukat vagy a gyereküket vagy az ismerősüket, hogy nekik már 18 éves koruk óta van lakásuk (igen, de az illető nem tett hozzá egy forintot se).
Szerencsés az, akinek segítenek a szülei, de azt azért nem kellene gondolni, hogy emiatt az illető nem tudja értékelni, amit kapott.
Azon vagyunk, hogy mi is segíthessünk majd a gyerekünknek. Nem azt szeretnénk làtni, hogy gyomorog és 18-20 évesen megkeseredetten gürizik tanulás mellett, hogy egyáltalán normális ételre fussa.
"Az egyiknek egy percet nem kellett dolgoznia a lakásért, nem tudja a pénz értékét"
Ekkora idiótaságot ... Gondolom egy csóró irigy proli vagy. Rengeteg embert ismerek, akinek a szülei vettek pl. lakást, mégis tudják a pénz értékét.
Minden szülő örülne, ha tudna venni lakást a gyerekeinek.
Ne mond, hogy ha neked tudnának venni és vennének is, nem fogadnád el. Ezzel az “apuci vett egy lakást”-al te lenézed, mert nem kellett egy percet sem dolgoznia érte, de valójában csak irigykedsz és őt akarod rossznak beállítani. Te is örülnél és nem utasítanád vissza, hogy “jaj nem kösz, inkább megdolgozom érte.” El kell fogadni, neked ez jutott. Attól még tudhatja a pénz értékét és esze is lehet, semmivel nem rosszabb ember, azért mert kapott egy lakást a szüleitől.
Kedves kérdező ne huzd fel magad ,azt hogy itt azt irják hogy nekik van lakásuk stb az csak az emberek kis százaléka ,a többségnek nem tetek semmit a feneke alá ,
Az én gyerekeimnek sem lesz saját lakása mert nem lesz meg a pénz hozá ,viszont a nagyfiamnak ha elvégzi a sulit keresett szakmája lesz mind Magyarországon,mind angol,vagy német területen .
Akinek apuci vette ezt meg azt....már annyira unalmas ez a szöveg :D ha a szülő akar segíteni a gyerekének, és tud is,akkor miért kell szidni? Féltékenység vagy mi? Az persze más,hogy ha nincs pénz,de hisztizik a gyerek,de erre nem tértél ki...
Csak azt tekintik felnőttnek,aki úgy viselkedik, ez független attól,hogy anyuci meg apuci ezt meg azt csinálta... Ha 20 évesen vettek neki házat,de a gyerek tud egyedül élni nem csinál hülyeséget nem bulira költ mindent akkor az igenis felnőttes viselkedés szerintem.
Kérdező, én értem a problémát. De miből gondolod, hogy csak azért, mert valakinek megengedhették a szülei, hogy vegyenek egy lakást, nem dolgozik, nem tartja el magát, és nem tudja a pénz értékét? Ez épp ugyanolyan előítélet, mint az, hogy aki otthon lakik, az biztos ingyenélő. Mindkettőnek van valóságalapja, de egyik se általános, mindenkire érvényes igazság.
A "milyen kemény a világ" dolgot meg alapból rühellem, én is megdolgozok a pénzemért, de sosem értettem azokat, akiknek a munka minden perce kínkeserv, a számlák befizetése meg egyenesen fizikai fájdalmat okoz; ez az ára a felnőtt lét minden előnyének, és szerintem egyáltalán nem nagy ár.
Igazatok van csak kicsit felhúztam magam, ezért fogalmaztam így. De azért van olyan is, hogy kap egy lakást a gyerek és azt hiszi ő a király de csak bulizásra használja, tehát házibulikat szervez aztan fizetteti a szüleivel az emiatt tönkrement dolgokat meg kitakaríttatja velük. Ahogy persze olyan is van, hogy otthon lakik valaki 50 évesen is, mert a szülei pont olyanok, hogy mindent megcsinálnak neki.
Köszi annak aki értette a problémámat :)
Amúgy persze elfogadnám a lakást, de nem tartom alapnak, és a szüleim emiatt nem rossz emberek, hogy nem vesznek, ugyanis kb. ezt írta az egyik válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!