Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim megtudták hogy nem...

A szüleim megtudták hogy nem vagyok szűz, mit csinálhatnak?

Figyelt kérdés

Elég vallásos szüleim vannak, akik a házasság előtt nincs szex elvet vallják, és ma megtudták hogy a 2 éve lévő barátnőmmel már lefeküdtem. Eléggé összeomlottak, mert szerintük az elsőnek mindenképp az igazival kell lennie, mert arra egész életedben emlékezni fogsz, de én kicsit máshogy gondolom. Attól még, hogy összeházasodok valakivel, nem jelenti azt hogy ő életem szerelme, pláne ha a manapság létrejövő házasságokat tekintjük, amik 50%-ának válás a vége. Kérdem én akkor, hogyan lehet ezt megcsinálni szerencse nélkül? Honnan tudnám hogy ő az igazi vagy nem? A mostani barátnőm az első, 2 éve együtt vagyunk, és szerelmes vagyok belé, jelenlegi állás szerint úgy vagyok vele hogy vele akarom leélni az életemet. Persze lehet hogy ez egy idő után megváltozik, hiszen még csak tinédzser vagyok, de lehet hogy nem, ezt nem lehet tudni. Attól is félnek, hogy gyerek lesz a vége, de nem gyakran csináljuk, és akkor se vállalunk semmiféle kockázatot, mert egyikünk se akar gyereket még egy jó ideig. Szerintetek kinek van igaza? Van értelme házasságig várni? Vagy ki kell menni a világba, tapasztalni kell, élni, és a nap végén az általad választott személlyel megpihenni életed végéig?

17 f

2017. okt. 15. 23:07
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
88%

"10,11# Írtam egy hosszú szöveget, de aztán rájöttem, hogy baromi felesleges, mert a hülyék úgysem értik" - #11 vagyok - meg a #48, többek közt. Kérlek taníts, mi "hülyék" nyilván rosszul csinálunk mindent - 20 éve - de te most meg fogod mondani a tutifrankót:)))

(nézetem szerint épp elég valós probléma van az életben, tök felesleges még gyártani hozzá pár teljesen értelmetlent mesterségesen... az ember akkor szexeljen, amikor akar és van lehetősége is rá, például)

2017. okt. 17. 19:47
 52/56 anonim ***** válasza:
83%

Akkor egy szebb mondás:

Lakva ismerszik meg az ember.

Tehát, (bár lehet csak nekem kicsi a képzelőerőm, h nem tudom hogy működne) akkor nem is akar összeköltözni a párjával esküvő előtt az aki csak házasság kötés után szeretne szeretkezni?!

Ennek a közmondásnak, van alapja lássuk be.

Az meg h nem érzi valaki a különbséget aközött h minden pasival lefekszik, és aközött h szeretkezik, azzal akit tisztel, szeret, becsül, elég nagy baj.

Lehet itt szentimentálisan mondogatni h a szex az nem fontos.

De ettől még nem igaz.

Nem a legfontosabb dolog egy párkapcsolatban, igaz.

De igen is a kapcsolatnak kell az intimitás része is ahoz h teljes legyen.

Ha nem így lenne, nem menne annyi házasság szét gyerekvállalás után, vagy megcsalás miatt.

A szexet itt egy pár ember úgy állítja be, mintha bűn lenne. Sőt, mintha a házasságnak, csak valami "velejáró rossz" része lenne. Amit letudsz aztán csókolom.

Ez a szomorú, nem az hogy mint mondtam Cipőt sem veszek próba nélkül.

Tudni akarom h kivel kötöm össze az életemet!

2017. okt. 17. 20:51
 53/56 anonim válasza:
100%

Nálunk a helyzet a következő: párommal 10 hónapja vagyunk együtt, ő az első fiú, akiben teljes mértékben meg tudtam eddig bízni, szerelmesek vagyunk egymásba, így neki adtam oda a szüzességem. Nem úgy érzem, hogy bármit is veszítettem volna, sőt. :)

De az én szüleim is mélyen vallásosak, nem mertem elmondani nekik, hogy már nem vagyok szűz, azóta is csak anya előtt derült ki, amire így reagált: "De ugye tudod, ha a teherbe esel, abba kell hagynod a tanulmányaidat?" (megjegyzem, szedek tablettát). Apa nem is tudom, hogy reagálna, ő már attól rosszul van, hogy barátommal együtt, egy szobában öltözünk át, mert hát az olyan, mintha házasok lennénk, és az nem erkölcsös...Ennek ellenére nem érzem magam erkölcstelennek, hogy házasság előtt odaadtam magam a szerelmemnek, még ha nem is ő lesz életem végéig mellettem.

Szóval, azt, hogy szüleid mit gondolnak arról, hagyd meg nekik, remélhetőleg hamar lenyugodnak, az a legfontosabb, hogy te és a barátnőd érezzétek jól magatokat, felelősségteljesen.

Egyébként tényleg nem a házasság mérvadó a szexualitásban, sokkal inkább az egyén szexuális és lelki érettsége, a kapcsolat jó minősége, és persze a megfelelő védekezés, amik neked, úgy tűnik, megvannak. :)

22 l

2017. okt. 17. 21:15
 54/56 anonim ***** válasza:
86%
#54 ne haragudj, de Édesanyádat nem az eszéért szerethetik. Ilyen marhaságot, hogy abba kell hagynod a tanulmányaidat, ha terhes leszel... Én az első terhességem alatt szereztem jogosítványt, a második babát vártam, amikor államvizsgáztam. Egy barátnőm szeptemberben kezdett el mesterképzést, 8 hónapos terhesen. Pont letudja a szülést meg a gyermekágyat a vizsgaidőszak előtt. Egy másik barátnőm baba mellett szerzett ötvös oklevelet. Egy ismerősöm 5 gyereket szült, majd főiskolára ment, hogy szülésznőnek tanuljon. Miért kéne terhesség miatt abbahagyni a tanulmányokat?
2017. okt. 17. 21:36
 55/56 anonim válasza:
100%
#55 Hát, meglepődtem, mikor ezt mondta, nem így ismertem meg, hogy ilyeneket mondjon, csak hát ugye eddig ez a téma nem nagyon jött elő. Nem tudom, szerintem belenevelték, hogy a tanulás és a baba nem összeegyeztethető, pedig dehogyisnem! Igen, ha terhes is lennék, én sem hagynám abba a tanulást, akárki akármit is mondjon, ez az én életem.
2017. okt. 17. 21:44
 56/56 anonim válasza:
52%
Kamu vagy kérdező
2017. okt. 29. 15:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!