A szüleim megtudták hogy nem vagyok szűz, mit csinálhatnak?
Elég vallásos szüleim vannak, akik a házasság előtt nincs szex elvet vallják, és ma megtudták hogy a 2 éve lévő barátnőmmel már lefeküdtem. Eléggé összeomlottak, mert szerintük az elsőnek mindenképp az igazival kell lennie, mert arra egész életedben emlékezni fogsz, de én kicsit máshogy gondolom. Attól még, hogy összeházasodok valakivel, nem jelenti azt hogy ő életem szerelme, pláne ha a manapság létrejövő házasságokat tekintjük, amik 50%-ának válás a vége. Kérdem én akkor, hogyan lehet ezt megcsinálni szerencse nélkül? Honnan tudnám hogy ő az igazi vagy nem? A mostani barátnőm az első, 2 éve együtt vagyunk, és szerelmes vagyok belé, jelenlegi állás szerint úgy vagyok vele hogy vele akarom leélni az életemet. Persze lehet hogy ez egy idő után megváltozik, hiszen még csak tinédzser vagyok, de lehet hogy nem, ezt nem lehet tudni. Attól is félnek, hogy gyerek lesz a vége, de nem gyakran csináljuk, és akkor se vállalunk semmiféle kockázatot, mert egyikünk se akar gyereket még egy jó ideig. Szerintetek kinek van igaza? Van értelme házasságig várni? Vagy ki kell menni a világba, tapasztalni kell, élni, és a nap végén az általad választott személlyel megpihenni életed végéig?
17 f
Az meg, hogy valaki eltérő módon gondolkodik, még nem jelenti azt, hogy az illető ne tudna gondolkodni. Képtelen lennék úgy hinni, hogy nem gondoltam át logikusan az egészet.
Egyébkémt meg, én csak elmondtam a véleményemet egy témáról, eszemben sincs téríteni, vagy ilyesmi, csak elmondtam a véleményem valamiről. Nem akarom rátok kényszeríteni a véleményem, és egy szóval sem mondtam, hogy mindannyiótoknak így kéne csinálnia. Én így csinálom, ennyi, fogadjátok el. :)
#43, igen, szerintem megosztanák. :)
Értem en, hogy nem kell lefeküdni vele az első randin, de én úgy tartom jónak, ha várok az esküvőig. :)
"Nem akarom rátok kényszeríteni a véleményem, és egy szóval sem mondtam, hogy mindannyiótoknak így kéne csinálnia. Én így csinálom, ennyi, fogadjátok el. :)" - tudod akkor nem is lenne semmi baj, ha mindenki hasonlóan állna hozzá, tudomásul véve a saját meggyőződése határait. A baj mindig ott kezdődik, amikor valaki - persze "csak jót akarva" - jogot formál rá, hogy ráerőszakolja másokra a saját meggyőződése szerint "helyes" dolgokat. Pl. szexualitás-témában mindannyian a kedves "keresztényeknek" "köszönhetjük" (idézőjelek szándékosan) a gyógyszeres terhességmegszakítás hazai tilalmát, vagy hogy nem lehet simán vásárolni esemény utáni fogamzásgátlót.
Mégis milyen alapon kényszerítik rám a saját értékrendjüket, amikor én egyetlen keresztényt se kényszerítettem abortuszra például???
szóval tudod, a kereszténységgel az a probléma, hogy offenzív, térítő vallás, és ettől a tulajdonságától a jelek szerint képtelen megszabadulni. Igaz, ma már nem úgy teszi, mint anno, amikor államvallás volt sok helyen, mert arra már - szerencsére - nincs lehetősége.
A házasság előtti szex tilalmának meg egyébként semmi köze az erkölcshöz, az osztálytársadalmakhoz és a magántulajdonhoz van köze. N.B. az apasági tesztek előtti évezredekben így lehetett biztosítani a magántulajdon öröklődését, hogy a szexualitást mint az utódnemzés módját egy a közösség számára transzparens aktushoz - a házasságkötéshez - kötötték, és minden egyéb esetben tabusították, erős tilalmak alá helyezték.
Nem véletlen, hogy a DNS-teszt léte úgy söpörte el a köztudatból a "szüzen a házasságba" elvárását, mint a tavaszi szél a téli ködöt, megszüntetve minden létjogosultságát...
2,5 éve vagyok együtt a párommal. Egy évet várt rám, aztán szeretkeztünk először. És nem bántam meg, azt szeretném, hogy ő legyen a férjem. Nem veszítettem semmit, hogy nem vártam az esküvőig. Oké, hogy én nem vagyok vallásos, de ha szerelem, bizalom, hűség és egymás iránti tisztelet van, akkor szerintem minden van. Így egyáltalán nem bűn, ha a testi szerelemben is kiteljesednek az előbb felsoroltak.
L/19
Szánalmas banda... A keresztény lány elmondta a véleményét és máris le van cseszve. Csak mert bem hajlandó szétrakni esküvőig. Vegre egy normális ember, aki megértette, hogy nem a szexre kell építeni a házasságit, se az életet, de az ilyen ösztönlények ezt fel sem bírják fogni.
Olvasom, hogy más meg cipőhöz hasonlítja a másik embert, akit fel kell próbálni??? Mint az állatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!