Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért nem bírják mégérteni...

Gags kérdése:

Mért nem bírják mégérteni hogy ez nem az ő döntésük? Hogyan bírhatnám rá őket arra hogy ebben az ügyben bizony nekem van szavam?

Figyelt kérdés
16 vagyok és arról van szó hogy elérkezett a bérmálás ideje. Nem gyakoroljuk a vallást, én is csak beleszülettem, megkereszteltek, elsőáldozó lettem most meg eljött az idő hogy "megvalljam a hitemet", de én nem karok! Én nem hiszek Istenben, sohasem hittem, mindigis olyan szinten volt nálam mint az Angyalka, a Mikulás, a Fogtündér na meg a Húsvétinyúl. El is határoztam ha majd nagykorú leszek és munkábaállok ki is íratom magamat az egészből, elvégre az én fizetésemből egy garas se menjen arra ami számomra teljesen felesleges. Persze a szüleim sem hittek sohasem... de itt jön az hogy "falu". Képesek ordítani velem, veréssel fenyegetni mert én "kölönlegeskedem" és mert biztos ez is szégyen és nevetni fognak rajtunk elvégre mindenki más...
2017. okt. 15. 08:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
"Azzal jönnek, hogy ,,jajj, de mi egyházi esküvőt akarunk neked"!" - mondd meg ilyenkor, hogy az esküvő MAJD a te döntésed lesz meg a párodé, és nem az övék. De ha sokat erőszakoskodnak, lehet házasodni két tanúval is...
2017. okt. 15. 10:18
 12/14 anonim ***** válasza:
13%
Nálam is ez van. Én 13 éves vagyok. De nálunk a bérmálkozás ingyen.van, én.nem.tudim, hogy te miről beszélsz.
2017. okt. 15. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:
73%
Engem csak megkereszteltek, nem neveltek vallási szellemben. Ha ennek ellenére erőltetni szeretnék, hogy olyat tegyek meg, amiben nem hiszek, biztos, hogy a sarkamra állnék, mert nincs értelme olyat megtennem, amiben nem hiszek. Persze, ez nincs így, csak leírtam, hogy mi a véleményem. Egy faluban persze, hogy mindig pletykálkodnak valakin, de ne foglalkozz vele, szíved joga eldönteni, hogy mit szeretnél. Az esküvődről meg ne a szüleid akarjanak dönteni, mert nem ők fognak egy életen át együtt élni valakivel. Komolyan, néha nem értem, miért nevelnek még mindig így gyerekeket.
2017. okt. 15. 17:37
 14/14 anonim ***** válasza:
23%
Ha a szüleid sem hisznek benne, akkor mi ez a cécó körülötted? Róluk nem fognak pletykálni a faluban?
2017. okt. 15. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!