Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mért nem bírják mégérteni...

Gags kérdése:

Mért nem bírják mégérteni hogy ez nem az ő döntésük? Hogyan bírhatnám rá őket arra hogy ebben az ügyben bizony nekem van szavam?

Figyelt kérdés
16 vagyok és arról van szó hogy elérkezett a bérmálás ideje. Nem gyakoroljuk a vallást, én is csak beleszülettem, megkereszteltek, elsőáldozó lettem most meg eljött az idő hogy "megvalljam a hitemet", de én nem karok! Én nem hiszek Istenben, sohasem hittem, mindigis olyan szinten volt nálam mint az Angyalka, a Mikulás, a Fogtündér na meg a Húsvétinyúl. El is határoztam ha majd nagykorú leszek és munkábaállok ki is íratom magamat az egészből, elvégre az én fizetésemből egy garas se menjen arra ami számomra teljesen felesleges. Persze a szüleim sem hittek sohasem... de itt jön az hogy "falu". Képesek ordítani velem, veréssel fenyegetni mert én "kölönlegeskedem" és mert biztos ez is szégyen és nevetni fognak rajtunk elvégre mindenki más...
2017. okt. 15. 08:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Őőőő, az egyházi adó az önkéntes, azt neked(vagy a szüleidnek)kell befizetned, nem vonják csak úgy...
2017. okt. 15. 08:36
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Múltkor nem kaptál elég választ?
2017. okt. 15. 08:42
 3/14 anonim ***** válasza:
95%
Megértelek és támogatlak. De fogalmam sincs, hogyan értethetnéd meg velük :(
2017. okt. 15. 08:44
 4/14 anonim ***** válasza:
5%

Önkéntes a francokat. Megint jönnek, kopogtatnak... nálunk a minimálbér két százaléka per fő, gyerekre is. Anyósom temetésekor három évet kellett fizetni, mert ő nem otthon lakott az utolsó években, ott nem fizetett, ezért nem temette volna el a pap. Plusz fizettük a szertartást (anyós vallásossága miatt fel se merült, hogy ne pap temesse).

Kérdező, bérmálkozz aztán tegyél rá magasról. Lehet, hogy egyster jól jön még, mert a párod szeretne egyházi esküvőt.

2017. okt. 15. 08:44
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó. te egy hlye vagy. Nyilván a kérdező nem készül a saját temetésére 16 évesen. Ha nem akar egyházi adót fizetni, akkor nem teszi meg. Én nem bérmáltam, de meg vagyok keresztelve, elsőáldozó is voltam. Falusi voltam én is gyerekként, a nagymamám ragaszkodott hogy fizesse az unokái egyházi adóját, nekem soha egy forintot sem kellett, mert nem is fizettem volna! A kérdező egyértelműen nem vallásos, szóval nem számít neki hogy pap temesse majd 80 év múlva...
2017. okt. 15. 08:52
 6/14 anonim ***** válasza:
50%

A vallaskarosultakat, gyakorlatilag agyhalottak. Nem lehet oket meggyozni semmirol, mert keptelenek a gondolkodasra.

Szerintuk a fold lapos es a szelen leesnek rola.

2017. okt. 15. 09:00
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

Nem a kérdező fizeti az adót, hanem a szülei. Az önkéntesség meg nem azt jelenti, fizeted vagy levonják. A súlyadót is te fizeted be, mégse önkéntes. Ha az egyház bármilyen szolgáltatását igénybe akarod venni, fizetned kell. Nem önkéntesen, kötelezően.

A kérdező 18 után megteheti, hogy ő nem fizet, de addig nem rajta múlik.

2017. okt. 15. 09:03
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, egyszerű, közöld hogy ha erőszakoskodnak, ott a templomban fogsz botrányt csinálni, mert elmondod, hogy te nem önként, hanem a vallási fanatikus szüleid erőszakoskodása miatt vagy csak itt.
2017. okt. 15. 09:13
 9/14 anonim ***** válasza:
45%
Már bocs, de a szüleid megragadtak a középkorban. Jaj, mi lesz, ha a gyerekünk nem vallja meg a hitét egy képzeletbeli barátnak, mit fognak gondolni a faluban... Az ilyeneket nem lehet meggyőzni, tedd meg ezt az ökörséget, ha nekik ennyire fontos, 2 év múlva meg úgyis nagykorú leszel. Ha meg esetlteg tényleg szeretnél kicseszni velük ezért, kezdd el a Sátánt éltetni a meseházban, mikor rád kerül a sor.
2017. okt. 15. 09:43
 10/14 anonim ***** válasza:
92%
Nálam dettó ugyanez van, csak konfirmálás formájában! Nem fogják fel, hogy nem akarom, nem akarok erre-az amúgy is kevés-időmet erre áldozni! Azzal jönnek, hogy ,,jajj, de mi egyházi esküvőt akarunk neked"!Én nem! Tizenévesen nem akarok még semmilyen esküvőt tervezgetni! Csak káté tanulás helyett elmenni a barátaimmal valahova! De persze ezt senki sem érti meg, mert ők ezt úgyis jobban tudják... Vicc az egész, a gyerekek már nem is saját akaratukból vallják meg a hitüket, hanem rájuk kényszerítik!!!
2017. okt. 15. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!